Yhdysvallat: missä kaikkialla ollaan käyty, ja minne ollaan menossa seuraavaksi?

15 osavaltiota käytynä, ja vielä niin paljon edessä, jos haluaisi kahlata Yhdysvaltoja enemmänkin. Harmi, että meillä on tapana matkustaa samoihin paikkoihin uudelleen, eikä tämä syksy tule tekemään poikkeusta. Mutta aika paljon ollaan nähty ja samalla ollaan huomattu, kuinka äärettömän monipuolinen maa Yhdysvallat on. Ja toisaalta, kaikkialla on samaan aikaan myös todella tutun tuntuista, samanlaista. Listasin tähän huvikseni paikat, jossa olen/olemme käyneet.

Arizona

Phoenix

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tucson

auringonallaDSC_0755

Saguaron kansallispuisto

Saguaro

Flagstaff ja Slide Rock State Park

auringonallaDSC_0024

Grand Canyon

grandcanyonDSC_0046

Page ja Antelope Canyon

antelopecanyonDSC_0266

Colorado

Cortez

IMG_3167

Florida

Miami ja Miami Beach

IMG_2855

Tampa ja Clearwater

P3052884

Naples

P3062970

Everglades

auringonallaP3060059

Key West ja Florda Keys

P3073140

Fort Lauderdale

auringonallaP3090160

Titusville

P3103312

Daytona Beach

auringonallaIP3100206

Orlando

P3113338

Illinois

Chicago

P1190036

Iowa

Buffalo Center

Des Moines

Kalifornia

San Francisco

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

San Luis Obispo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Los Angeles

auringonallaDSC_0898

San Diego

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laguna Beach

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amboy

auringonallaDSC_9680

Death Valley

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palm Springs

auringonallaP7040400

Joshua Tree National Park

auringonallaDSC_0827

Minnesota

Minneapolis

New Jersey

Atlantic City

DSC_3001

Cape May

DSC_2943

New Mexico

Albuquerque

auringonallaDSC_0540

Four Corners Monument

auringonallaDSC_0528

Very Large Array

auringonallaDSC_0638

Truth or Consequences

New York

New York

DSC_3046

Hamptons

IMG_5074

Montauk

auringonallaPA221592

Fire Island

auringonallaPA221529

Poughkeepsie

auringonallaPA211451

Nevada

Las Vegas

auringonallaDSC_9747

Hooverin pato

auringonallaDSC_9959

Pennsylvania

Philadelphia

DSC_2904

Texas

El Paso

auringonallaauringonallaDSC_0717

Utah

Monument Valley

monumentvalleyDSC_0425

Wisconsin

Prescott

Ja sitten asiaan, eli minne seuraavaksi? Kävi nimittäin niin, että varasimme jo keväällä lennot San Franciscoon, eli Kalifornia kutsuu lokakuussa! Käytännössä reissu on lähes kokonaan uusintaa, sillä ajamme rantatietä alaspäin San Luis Obispoon ja sieltä Los Angelesiin. Seuraavaksi pysähdymme parin yön ajan Palm Springsissä (ja siinä ihanan värikkäässä Saguaro-hotellissa!) ja tietenkin otamme pienen lepohetken Las Vegasissa (tällä kertaa varattuna on sviitti, jos ei oikeasti jakseta juurikaan tehdä mitään). Pidin viisi vuotta sitten todella paljon Death Valleysta, joten sekin on hienoa nähdä uudelleen. Sen jälkeen tuleekin reissun ainoa uusi, mutta sitäkin odotetumpi kohde: Yosemite!

Meillä oli vaikka mitä suunnitelmia roadtrip numero kolmen suhteen, mutta näin vauvan kanssa toista kertaa reissatessa ei ehkä kuitenkaan viitsitä haukata tuon isompaa palaa. Esimerkiksi Utahin ihanat karut kansallispuistot saavat nyt jäädä odottamaan sitä neljättä reissua hamassa tulevaisuudessa. Matkakuumetta alkaa jo pukkaamaan, vaikka samalla toivoisin että aika menisi mahdollisimman hitaasti, sillä reissun alkaminen tietää minun äitiysloman loppua. Muutaman vuosilomaviikon jälkeen palaankin sitten töihin, jaiks! Mutta onneksi on varmasti upea reissu sitä ennen!

12 vastausta artikkeliin “Yhdysvallat: missä kaikkialla ollaan käyty, ja minne ollaan menossa seuraavaksi?

 1. Hyvin paljon tuttuja paikkoja ja maisemia! Me palattiin juuri route 66 reittiä mukailevalta reissulta. Yhdysvallat on kyllä monipuolinen ja myös ristiriitainen maa. Meillä tällä hetkellä 12 osavaltiota kasassa. (New York, Florida, Kalifornia, Utah, Nevada, Arizona, New Mexico, Teksas, Oklahoma, Kansas, Missouri, Illinois) Itse haaveilen Kalifornian 1-tien ajamisesta ja New Yorkin pohjoispuoleen tutustumisesta, eli ns. New Englandista. Ehkäpä jompi kumpi näistä haaveista toteutuu ensi vuoden aikana. Kivalta kuulostaa tuo teidän lokakuinen suunnitelma. 🙂 Ja ai että miten loka- ja marraskuu ovatkin täydellisiä ajankohtia matkustaa, kun Suomessa on yleensä melko synkkää ja sateista tai loskaista.

  1. Teillä on kyllä tosi paljon samoja osavaltioita käytynä kuin meilläkin! Meitäkin on kiinnostanut jo pidemmän aikaa se New Yorkin pohjoispuoli, mutta toistaiseksi ei olla saatu sellaista lomaa aikaiseksi, että olisi enemmän aikaa ajella sillä suunnalla. Noita kahden päivän miniroadtripejä ollaan tehty lähialueelle. Me ollaan ajettu Kalifornian 1-tie jo kertaalleen, mutta uusinta ei ole kyllä yhtään pahitteeksi, odotan sitä jo kovasti!

 2. Ai vitsit, tulipa miltei tippa linssiin nähdessäni tuon kuvan Fort Lauderdale Beachilta…. Noilla samoilla penkeillä olen istunut kirjoittelemassa päiväkirjaani, kun olin siellä ensin työhaastattelussa 20 vuotta sitten – ja sittemmin kun tuli asuttua siellä viisi vuotta niin usein pelasimme ystävien kanssa rantalentistä juuri tuolla rannalla ❤

  Viime vuonna kävin Kaliforniassa (Floridan ohella) ihan pikaisesti, sinne täytyy päästä uudelleen paremmalla ajalla, todennäköisesti keväällä/kesällä 2019. Mukavaa reissua teille lokakuussa!

  1. Voi miten hauskaa, kyllä on ollut hyvät maisemat kirjoittaa päiväkirjaa! Haluaisin joskus viettää edes jonkun yön Fort Lauderdalessa, se on varmasti viihtyisä paikka. Ja uskon, että sopisi hyvin vauvan/pienen lapsen kanssa? Toivottavasti pääset tekemään vielä uuden Kalifornian-reissun piakkoin!

 3. Aaaah mikä ihana lista paikkoja! ❤ Niin monta tuttua ja muutama vielä tuntematon. Ja siis vitsi miten onnellinen oon, että Cali kutsuu teitä ja pääsette sinne Saguaro-hotelliinkin nyt, jeeeeee!!!!! Me lähdetään ens viikolla Nyciin – puheen ollen näistä paikoista, joissa kröhöm on saattanut jo joskus ennenkin käydä 😀 Mutta tällä reissulla mennään uutena käymään Coloradossa myös, iso jee sillekin 🙂

  1. Eikö olekin ihan huippua, tuntuu että ihan vasta ihastelin sitä Saguaro sun kuvissa ja mietin että ehkä jonkun vuoden päästä päästään tuonne, mutta kappas, näinkin pian! Voi vitsi Nykiin, ihanaa! Me haaveillaan Nykistä jatkuvasti, nyt kun ei olla käyty siellä kahteen vuoteen. Ensi keväänä olis suunnitteilla, jos vaan mahdollista 🙂 Ja Colorado on varmasti tosi hieno, me ollaan koukattu vain se yksi pieni nurkka yhden yön ajan.

 4. Oi miten hieno lista. Meillä on aikaa edellisestä reissusta jo paljon, mutta melkein kaikki mantereen osavaltiot on ainakin pikkuisen liipattu. Ilahduin tuosta Montaukista, kun olen tykännyt katsoa sarjaa The Affair, joka sijoittuu sinne.

  1. Muistelinkin, että te ootte paljon reissanneet siellä suunnalla 🙂 Montauk oli aika hauska kokemus, sillä syksyllä se oli (kuten Hamptonsit ja Cape May) aika hipihiljainen paikka. Mutta kivaa rannikon tunnelmaa, eikä ainakaan ruuhkia 😀

 5. Kääk – mikä postaus 😉 USA-matkailu on niin mun juttu! Hvaan, että sinne ei pääse niin usein kuin haluaisi. Tänä kesänä tuli poikettua Las Vegasiin ja ens kesänä suuntana on Los Angeles. Pitää jotenkin vaan sinnitellä…onneksi on nää blogit 🙂

  1. Voi kiitos Ellu I.! Miten olen unohtanut vastata tähän kommentiin… Aika tuntuu vaan juoksevan ja ihan kohta on tuo reissukin, iiks! Nyt viikonloppuna ollaan hieman muutettu muutamaa majoituspaikkaa, mutta periaatteessa kaikki on pakkaamista vaille valmista. Los Angeles kannattaa kyllä käydä kurkkaamassa, se kun jakaa todella paljon mielipiteitä 🙂 Me vietetään tällä kertaa aikaa Redondo Beachin ympäristössä, kiva saada joku uusi kulma kaupunkiin (sehän on muutenkin sellainen pieni pala kerrallaan -paikka).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: