Päivä 11: Ötökkäjahti ja mässäilyä Texasissa

Viime yö ei ollut ihan reissun parhaimpia. Motellimme Super 6 oli yleisen kämäisyyden lisäksi myös suosittu ötököiden keskuudessa, tai liekö koko lähitienoo ollut, sillä myös pihalla vilisi yhtä jos toistakin menijää. Huomasimme ensimmäiset koppakuoriaiset(?) jo alkuillasta, mutta erityisen paljon niitä alkoi ilmaantua illan piemetessä. Samoin muutama muu epämääräinen lentävä ötökkä päätti tulla visiitille huoneeseemme. Jahtasimme (korjaan: minä odotin sivummalla ilman silmälaseja ja kielsin Anttia googlettamasta niitä, sillä tieto lisää tuskaa) aikamme kutsumattomia vieraita ja sitten yritimme kytätä, mistä ihmeestä niitä oikein tulee. Lopulta tukimme pyyhkeellä ilmastointilaitteen poistoilmapuolen ja tungimme paperia lattialistassa olevaan rakoon.

Ötökkämäärä vähintäänkin puolittui heti, mutta koska saan helposti hepulin tällaisista asioista, oli nukkuminen jokseenkin hankalaa. Olin niin jännittynyt ja kävin ylikierroksilla, että uni ei meinannut tulla millään. Lisäksi oli tukalan kuuma, sillä ilmastointia ei voinut käyttää pyyhevallimme vuoksi ja en uskaltanut maata ilman peittoa ötökän syöttinä. Kyllä tuli siinä yön pitkinä tunteina ikävä pohjoista viileyttä ja lähes ötökkävapaata seutua!

Aamulla menimme Denny’sille aamupalalle edellisen illan pettymyksistä huolimatta. Tilasimme lähes samanlaiset annokset kuin aikaisemmin Ihopilla, mutta odotin erityisesti sitä, että tällä kertaa pannareita päällystäisi tuoreet marjat. Harmi kyllä jouduttiin vähän pettymään taas, sillä esimerkiksi löysäksi keitetyt kananmunani olivat kovia ja kylmiä ja pannaritkin uivat sokeriliemessä (mikä kyllä luki annoksen kohdalla, mutta määrä tuli yllätyksenä). Ihop vei siis kuitenkin tämän erän, vaikka kaikkein parasta aamupalaa saisi varmaan jostain oikeasta dinerista (kuten lempparistamme Brooklynissä).

Texasiin ja El Pasoon saavuttaessa teimme pienen ostosretken matkan varrella olleeseen Outlet ostariin. Lähdimme reissuun suht tyhjin kassein, joten puhtaat vaatteet alkoivat olla jo lopussa. Outleteista saa kyllä edullisesti hankittua t-paitoja ja muuta peruskamaa (sekä vaikka Conversen tennareita), kunhan on vaan tosi tarkkana, ettei osta mitään huonolaatuista, mitä on tietty kans paljon tarjolla.

ElPaso6

El Paso oli jotenkin hankalasti hahmotettava paikka. Pääsyy siihen on tietenkin se, että emme olleet valmistautuneet oikein mitenkään, joten emme tienneet minne mennä tai mitä tehdä. Ajoimme sitten epämääräisesti Rio Granden suuntaisesti ja hämmästelimme sitä, että Meksiko on tosiaan siinä silmien alla, aidan toisella puolella. On ihan käsittämätöntä, että lähes yhtenäisen näköistä kaupunkia halkoo aita, jota vartioidaan tiiviisti. Juarez aidan toisella puolella näytti surulliselle.

Jätimme auton parkkiin Downtownin ja Juarezin väliselle alueelle, sillä parasta El Pasossa on juuri Meksikon läheisyys. Ja se näkyy kivasti myös katukuvassa, joka tuo mieleen ennemmin lattarimaat kuin valkoisen miehen Texasin.

ElPaso4

ElPaso5

Illalla meillä oli kaksi tavoitetta: syödä texasilaista grilliruokaa ja ihailla auringonlaskua. Ensimmäinen toteutettiin The State Line -nimisessä BBQ-ravintolassa, joka lienee kaupungin tunnetuimpia ja suosituimpia. Menimme paikalle hyvissä ajoin ja saimmekin tilaamamme ruuan pian eteen: bbq-slidereita ja kokonainen rivi ribsejä perunasalaatilla, cole slawlla ja pavuilla, nam! Ahmimme itsemme ihan täyteen, mutta jouduimme sitten luovuttamaan leikin viime metreillä.

ElPaso1

Päätimme silti käydä vielä jäätelöllä, sillä ruokailumme oli sujunut odotettua nopeammin, sillä isompi ryysis paikkaan tuli vasta meidän jälkeen. Kummasti sitä makeaa saa vielä mahaan mahtumaan, ja varsinkin kun pääsee itse kokoamaan oman annoksensa!

ElPaso3

Lopulta ajoimme Scenic Drivelle ja nousimme ylös ”El Pason Mulhollandia” kahdelle eri näköalapaikalle. Ja oli kyllä mielettömän upeat maisemat! Erityisesti Juarezin puolen valojen syttyminen oli todella kaunista. Tunsin oloni taas hieman surulliseksi Meksikon puolta katsellessani ja mietin, onkohan sielläkin vastaava näköalapaikka, josta El Paso näkyy auringonlaskua vasten. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisimme ehdottomasti käyneet myös Juarezissa!

ElPaso2

2 vastausta artikkeliin “Päivä 11: Ötökkäjahti ja mässäilyä Texasissa

  1. Oi nam minkä näköistä evästä, alko maha pitää ihan hirveää ääntä ruokakuvien kohdalla. 😀 Harmi että Denny’s feilasi myös aamiaisen..

    Ai että mua harmittaa että missattiin tuo näköalapaikka El Pason vierialun aikana, sillä olishan se ollu ihan mahtavaa päästä tsuumailemaan Meksikon puolelle. Lisää juttuja seuraavan reissun listalle!

    1. Juu niin teki, mutta nyt kun kirjoitan tätä nälkäisenä, niin kelpais kyllä tietty tuollainen aamupala uudemmankin kerran 😉 Mutta ehket pitää sitten kotona tehdä itse oikein kunnon jenkkiaamupala, niin saa just sellaista kun haluaa 😉

      Se näköalapaikka kannattaa kyllä käydä! Ja mennä ajoissa, sillä siinä suosituimmalla alueella on vähän kilpailua parkkipaikoista. Me mentiin eka toiselle paikalle, missä ei oo ihan niin hyvät näkymät Juareziin, mutta onneksi tajuttiin vaihtaa ajoissa.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: