Hämmentävä Pagen pikkukaupunki

Page oli monellakin tapaa hämmentävä paikka. Minulle tuntematon kyläpahanen oli reissumme kallein majoituspaikka. Kyllä! Ja Pagessa jos missä lukuisat motellit ja muut majoitukset voivat myös olla täyteen varattuja jo hyvissä ajoin, ainakin kun kesäsesongista puhutaan. ”Kaupungin” kokoon nähden siellä on silti todella paljon majoituskapasiteettia. Edullisimmastaa päästä oleva motelliyö kustantaa noin satasen, ainakin jos on tehnyt varauksen jo kuukausia aikaisemmin. Muut majoitukset ovatkin sitten kalliimpia.

auringonallaDSC_0216Meille Pageen saapuminen oli myös yhtä hämmennystä, kun saimme tutustua oikein olan takaa Arizonan kesäaikaan ja ei-kesäaikaan. Nämä vyöhykkeet vaihtelevat nimittäin alueittain, mutta eivät mitenkään loogisesti. Niinpä ajoimme Grand Canyonilta umpiväsyneenä Pageen ollen välillä kesäajassa ja välillä talviajassa. Luulimme saapuvamme perille kesäajassa olevaan Pageen ja kävimme tiedustelemassa motellihuonettamme puoliunessa, mutta lopulta monen mutkan ja kyselykierroksen jälkeen meille selvisi, että kello olikin tuntia vähemmän. auringonallaDSC_0196

Page on monien Arizonassa matkustavien listalla siitä syystä, että se tarjoaa noin pieneksi paikaksi aika paljon upeita luonnonnähtävyyksiä. Kuuluisin niistä taitaa olla Antelope Canyon, jonka maan alaiselle ja päälliselle kanjonille pääsee vierailemaan silloin, kun vesi ei ole niitä valloittanut. Vesi on sinällään yksi Pagen nähtävyyksistä, sillä Colorado-joki kurvaa kaupungin ohitse ja tekee hieman sen keskustan ulkopuolella kuuluisan mutkan, Horseshoe Bendin. Kyseinen nähtävyys on puheiden ja kuvien perusteella yksinkertaisesti upea, mutta samalla helposti uuvuttava eikä kesä(tuli)kuumalla näköalapaikalle tarpominen ole välttämättä ihan suositeltavaa. Me kävimme tsekkaamassa tilannetta, Antti jopa käveli rinteen päälle nähdäkseen reitin paremmin, mutta totesimme, että oli ihan liian kuuma ilma kokeilla onneaan, vaikka kymmenet muut turistit ikään ja kuntoon katsomatta urhoollisesti lähtivät vaivaiselle mailin patikkaretkelle. Tosin suurin osa heistä oli ahtautunut matkan varrella olevaan katokseen, eivätkä tainneet uskaltaa liikahtaa sieltä mihinkään.

auringonallaDSC_0199Sen sijaan me ihailimme jokea vähän matkan päässä olevalta näköalapaikalta sekä Glen Canyonin padon toiselta puolelta, läheltä Lake Powell -tekojärveä. Alhaalla kanjonissa kulkeva syvän vihreänsininen jokivesi ja Pagen alueelle tyypillinen punainen aaltoileva kallio tekevät maisemasta hyvin omalaatuisen. Vihreää ei sitten näykään juuri missään! auringonallaDSC_0206

Olosuhteiden ja todella aikaisen heräämisemme takia makasimme suurimman osan Pagen ajastamme ihan naatteina ihanan viileässä motellihuoneessamme. Hyvin nukutun yön jälkeen heräsimme virkeinä Antelope Canyonin retkeämme varten ja sitä ennen katselimme myös lähiseudun sympaattisia katuja vanhoine motellirakennuksineen. Vaaleanpunainen parakki oli suosikkini!

auringonallaIMG_0549

10 vastausta artikkeliin “Hämmentävä Pagen pikkukaupunki

 1. Mä olen sen verran monesta paikasta lukenut Pagen kalliista majoituksista, että en edes viitsinyt tarkistaa, minkä hintaisia ne olisivat olleet. Me mennään suosiolla telttailemaan Lake Powellin rannalle!

  Toi kesäaika selittyy muuten sillä, että vaikka Arizonassa ei olekaan kesäaikaa, niin Navajo-reservaatilla on, koska koko monen osavaltion alueelle ulottuva reservaatti haluaa tietenkin olla samassa ajassa. Page on Navajo-aluetta eli seuraa kesäaikaa.

  1. Tosiaan, tuohan on ihan looginen jako sinällään 🙂 Kiitos tiedosta! Mutta Pagessa oli kyllä meidän aikaan talviaika, kun kello oli siis tuntia vähemmän kuin hieman ennen kaupunkia. Sama aika siis kuin Grand Canonilta lähdettäessä. Navigaattorin mukaan olisi ollut kesäaika, mutta motellin mukaan ei 😀 Oltiin siksikin ihan pihalla!

 2. Page on monen lounais-USA:ssa pyörivän bussikiertomatkan pysähdyspaikka ja siksi erityisesti kesäisin älyttömän kallis.

  Olin Pagessa heinäkuussa 2013 ja saimme yleensä täyteen buukatun ja kalliin Best Westernin muistaakseni noin 70 dollarilla / yö, kun yksi Pageen johtuvista teistä suljettiin maanvyörymän takia moneksi kuukaudeksi ja turistibussit jättivät kaupungin väliin kokonaan sinä kesänä.

  1. Meilläkin kävi mun mielestä tuuri, että saatiin majoitus tuolla satasella (ja ihan ok sellainen, Americas Best Value Inn). Mutta onneksi olin lukenut (ehkä just teidän blogista), että monet paikat varataan täyteen ennakkoon ja hinnat on suht korkeat, joten en jäänyt odottamaan mitään tarjouksia vaan buukkasin heti kun tiesin ajankohdan 🙂

   1. Varmasti hyvä niin! Ja hyvä päätös, ettette lähteneet tarpomaan tuonne Horseshoe bendille. Huh mitä väreitä tuli kun katsoi tuota katosta, jonka alle ihmiset olivat ahtautuneet. Se oli niin uskomatonta kuinka lähellä se oli autoa mutta kuinka siinä lämpöhalvauksen kourissa oli pakko jäädä sinne istuskelemaan koska ei selvinnyt suoraan niitä muutamia metrejä sinne autolle. Melkoinen jengi teidänkin päivänä siellä näytti toipuvan, koska kukaan tuskin huvikseen vaan tuossa kohtaa istuskeli breikillä ;D

   2. Niinpä! Se kuumuus oli ihan sietämätöntä ja lyhyempikin matka teki jo pahaa, joten ihmettelen hieman miten ne kaikki huonokuntoisemmankin näköiset muka pääsi sinne asti, mutta ehkä ne kääntyi sitten jossain vaiheessa takaisin. Ja muistelin just sitä teidänkin visiittiä, enkä halunnut ottaa mitään riskejä lämpöhalvauksesta. Mut olishan tuolla kiva käydä joskus, mutta ehkä auringonnousun aikaan?? Yöllä? Talvella? 😀

 3. Meillä kävi samallatavalla kun ajettiin Utahista Arizonaan, lähdettiin aamuviideltä, jotta ehdittäisiin Antelope Canyon kierrokselle ja lopulta oltiin puolitoista tuntia etuajassa….
  Me taidettiin olla Pagessa muutama päivä teidän jälkeen ja haikattiin aikalailla tasan kello 12 Horseshoe bendille. Messissä oli molemmille reilu litra vettä jotta jaksettiin. 😀 Oli aika rankka, mutta olen tyytyväinen että jaksettiin!

  1. Huh, on varmasti siihenkin aikaan ollut kuuma! Me oltiin siellä klo 14 aikaan eli kuumimpaan aikaan ja sitä ennen oltiin pyöritty muutama tunti ”kaupungilla” ja Lake Meadin lähellä, joten oltiin jo valmiiksi ihan kuumissaan ja sikaväsyneitä. Mutta onpahan hyvä syy palata tuonne takaisin, ehkä joku toinen vuodenaika vaikka 😀

 4. Page on kyllä jännä! Just nuo kaks upeaa nähtävyyttä sais mut matkustamaan sinne vielä uudemman kerran, ihan vaan uusintakierrokselle, mutta valkkaisin todennäköisesti suosiolla majapaikakseni jonkun muun kohteen Arizonassa. Jännä muuten, miten se osavaltio alkaa nousta näin kotimaassa ollessa aivan ykkössuosikiksi, vaikka matkojen aikana oon fiilistelly eniten jotain ihan muita osavaltioita. 😀

  1. Arizona oli mun ennakkosuosikkeja jo alun perinkin, mutta sitä on vaan vahvistaneet kaikkien postaukset ja sitten tietty tuo oma reissu. Hauskaa, että niin moni on nyt käynyt siellä (ja Pagessa). Mutta niin niitä hyviä ideoita vaan saa, kun joku toinen käy jossain. En olisi ehkä tiennyt koko Antelope Canyonista, Horseshoe Bendistä tai mistään Pagesta ilman sun blogia 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: