Grand Canyon, South Rim

Grand Canyon oli yksi reissumme päänähtävyyksistä ja koko reitti suunniteltiin sen ympärille. Yövyimme ensin Las Vegasissa, josta ajoimme seuraavan päivän aikana Hooverin padon kautta Flagstaffiin, jossa kävimme rautatieasemalla sijaitsevassa turisti-infossa ostamassa Grand Canyonin puistomaksun jo ennakkoon, sillä ounastelimme, ettei kello viiden aikaan aamuyöllä ole portinpielen lipunmyynnit juurikaan auki. Lippu ostettiin automaatista ja myöhemmin puistoon saapuessa huomasimme, että myös portilla on automaatti. Lipunoston lisäksi ehdimme käydä mäenlaskussa Slide Rock State Parkissa.

Flagstaffista on noin 130km matka kanjonille. Me olimme valikoineet ensimmäiseksi pysähdyspaikaksemme Lipan Pointin, joten ajoimme kanjonille päin 89-tietä, jolta käännyimme 64-tielle. Alkumatka taittui melko pimeissä maisemissa, sillä olimme heränneet kolmen aikoihin, jotta olisimme viiden aikaan perillä, juuri ennen auringonnousua. Saimme ajaa tiellä ihan rauhassa eikä muuta liikennettä juuri ollut.

grandcanyonDSC_0077grandcanyonDSC_0089 grandcanyonDSC_0185 auringonallaDSC_0125

Käännyttyämme 64-tielle maisemat alkoivat pikku hiljaa muuttua. Aluksi ympäristö näytti lähinnä ruohikkoiselle, joten tuli suorastaan epäuskoinen olo, että siellä mitään kanjonia voisi olla, eikä ainakaan kovin isoa tai näyttävää. Mutta sitten vilkaisin ikkunasta oikealle ja huomasin yhtäkkiä ruohikon keskellä repeävän vajoaman, jonka keltaisena hehkuva kivi hävisi jonnekin todella alas asti. Huh, kyllä siinä sydän pomppasi jo pelkästä pelosta!

grandcanyonDSC_0099grandcanyonDSC_0157grandcanyonDSC_0176
grandcanyonIMG_2966Mutta jos pieni kanjonin sivurailo sai aikaan sydämentykytyksiä, niin entäpä sitten ensimmäinen pysähdyspaikkamme, joka ei ollutkaan se Lipan Point vaan edellinen Navajo Point? Aikamme loppui kesken, sillä aurinko nousi vaaleanpunaisena ja emme halunneet missata sitä hetkeä, joten pysähdyimme nopeasti ensimmäiselle pienelle näköalapaikalle. Ja voi, millaiset näkymät siellä odottikaan. Meidän lisäksi paikalla oli kolme tyttöä ja olimme kaikki ihan hipihiljaa. Sellaista hetkeä ei pilata pölöttämällä jotain turhaa. Tässä vaiheessa kanjoni oli vielä usvan peitossa, joten unenomaiset maisemat eivät paljastaneet koko kanjonin komeutta. Kuvia täällä. grandcanyonDSC_0187grandcanyonDSC_0180grandcanyonDSC_0177 Jatkoimme seuraavaksi Lipan Pointille, jossa maisemat olivat vähintäänkin yhtä hyvät tai ehkä jopa paremmat. Vietimme tällä näköalapaikalla suurimman osan ajastamme ja täälläkin oli ilahduttavan vähän muuta porukkaa tuohon aikaan. Lähdimme Lipan Pointilta vasta kun olimme syöneet eväät ja aurinko oli jo niin ylhäällä, että huppareita sai kisoa päältä ja aurinkovoidetta lätkiä käsivarsille. Ajoimme tietä eteenpäin ja pysähtelimme välillä eri näköalapaikoilla. Lopulta päädyimme Grand Canyon Villageen, jossa sijaitsee myös visitor center. Tässä vaiheessa kello oli noin yhdeksän ja muita turisteja alkoi saapua paikalle enemmissä määrin. Kävimme vielä kurkkaamassa nyt jo auringonpaisteista kanjonia ja päätimme, että on sopiva aika lähteä ajamaan kohti seuraavaa etappiamme eli Pagea. Käytännössä lähdimme samaa tietä takaisin, joten pysähdyimme vielä Desert View Watchtowerilla, jossa oli myöskin tässä vaiheessa jo paljon porukkaa. Onneksi olimme tulleet viiden aikaan, se oli ehdottomasti oikea ratkaisu! grandcanyonDSC_0169
grandcanyonIMG_2972

4 vastausta artikkeliin “Grand Canyon, South Rim

  1. Oli kyllä mykistävä paikka! Mä en tarvinnut silmien kostumiseen kuin puoli minuuttia ”omaa aikaa”. Ennen meidän omaa road tripiä lueskelin näitä teidän juttuja, ja harmittelin jo etukäteen, ettei me päästä auringonnousun eikä auringonlaskun aikaan paikalle, koska aikataulu ei sallinut. Mutta onpahan hyvä syy mennä joskus uudestaan =)

    1. Grand Canyon on kyllä mykistävän hieno kokemus ilman auringonnousuja ja -laskujakin, vaikka tietenkin on aina hyvä olla joku hyvä syy palata 😉 Meillä se voisi olla vaikka eri vuodenaika tai sitten se auringonlasku, heh. Pitääkin käydä kurkkaamassa teidän matkajuttuja 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: