Melkoinen Hooverin pato

Isä sanoi meille road tripille lähtiessä, että Hooverin padolla kannattaa käydä ehdottomasti. Epäilin hieman josko varsin teknisen kuuloinen paikka olisi mielestäni kovin kiinnostava, mutta koska pato joka tapauksessa oli reitillämme matkalla Las Vegasista Flagstaffiin (ja koska perheen DI saattoi olla siitä hieman enemmän innoissaan), kurvasimme päätieltä jonkun kilometrin syrjempään, jotta pääsimme käymään padolla.

auringonallaDSC_9958auringonallaDSC_9962
auringonallaDSC_9988Käytännössä vaihtoehtoina on jättää auto maksulliseen parkkihalliin tai ajaa padon yli Arizonan puolelle, jossa on tien varrella pieniä parkkipaikkoja. Me jätimme auton parkkihalliin ja talsimme padolle, josta on upeat näkymät niin Lake Meadille kuin moottoritiesillalle. Kuumuus oli melkoinen (ja aurinkorasva oli unohtunut!), vaikka kello oli vasta hädin tuskin kymmenen, joten kävin itse padolla melko nopeasti ja pakenin sitten parkkihallin ilmastoituun vessaan. Antti sen sijaan nautti maisemista pidempään ja kuvasi myös padon hienoja art deco -yksityiskohtia.

auringonallaIMG_2845 auringonallaDSC_9959auringonallaDSC_9966
auringonallaIMG_2838Kuvista näkee hyvin, että vesi on tällä hetkellä historiallisen alhaalla. Muistelen, että vedenkorkeus on nykyään kymmeniä metrejä normaalia alempana. Joka tapauksessa Hooverin pato oli yllättävän hieno paikka, suosittelen kyllä pysähtymään hetkeksi!

auringonallaDSC_9974
auringonallaDSC_9996auringonallaIMG_2840

4 vastausta artikkeliin “Melkoinen Hooverin pato

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: