Kallioista mäenlaskua Slide Rockissa

Las Vegasin pysähdyksen ja pienimuotoisen akkujen latauksen jälkeen jatkoimme matkaa Hooverin padon kautta Flagstaffiin, jossa oli hyvä yöpyä Grand Canyonin vierailua varten. Matkaa kanjonille tuli sieltä reilu 100 kilometriä, mutta motellihinnat olivat varsin kohtuulliset ainakin ennakkoon varatessa. Flagstaff itsessään vaikutti viihtyisälle pikkukaupungille, jonka pääkatu oli hieman länkkärihenkinen. Lisäksi motellimme lähellä oli mm. mielenkiintoisen näköinen pienpanimo, jonka oluita olisimme voineet mennä maistelemaan, jos meillä ei olisi ollut muita suunnitelmia (ja seuraavana aamuna aikaisin herätys ikinä!).

auringonallaDSC_0002auringonallaDSC_0006
auringonallaDSC_0010Olimme nähneet Inkan blogissa kuvia Slide Rock State Parkista, joten halusimme itsekin käydä pulahtamassa hikisen ajopäivän jälkeen viileissä vuoristovesissä Sedonan puolella. Kauniiden maisemien lisäksi puistossa pääsee nimensä mukaisesti liukumaan kiviä ja kallioita pitkin ikään kuin luonnon omassa liukumäessä. Se liukuminen ei kylläkään mennyt allekirjoittaneelta ihan putkeen, siitä voi lukea matkapäiväkirjan puolelta (kuten myös siitä, miksi menomatka kesti meillä odotettua kauemmin!). auringonallaDSC_0024
auringonallaDSC_0014auringonallaDSC_0018

Vesi oli vilvoittavaa kuten odotimmekin, mutta niin suurta väkimäärää emme osanneet ennakoida. Mahduimme kuitenkin hyvin mukaan, vaikka saavuimme paikalle vasta noin kaksi tuntia ennen puiston sulkemisaikaa (klo 19). Harmiksemme emme huomanneet käydä aluetta halkovan sillan toisella puolella, jossa hurjimmat kuuleman mukaan hyppivät korkeilta kallioilta veteen. Kuulimme kyllä huutoja, mutta luulimme, että samat liukumäet ja luonnonaltaat jatkuvat sielläkin. Käykää ihmeessä kurkkaamassa sekin puoli, jos tuolla päin liikutte!

auringonallaDSC_0027auringonallaIMG_2877

4 vastausta artikkeliin “Kallioista mäenlaskua Slide Rockissa

  1. Mulla tämä kohde on vielä näkemättä, mutta pitää ehdottomasti laittaa kans listalle. Tietääpähän nyt olla varovainen kun tuolla hilluu. Voisin kuvitella niin hyvin että mulle kävis just samoin ku sulle ja kaatuisin sarjakuvatyylillä maahan. Onneksi ei käynyt pahemmin!

    1. Kannattaa käydä, maisemien vuoksi vähintäänkin 🙂 Ja uimakengät vois olla ihan paikallaan! Tuossa olisi tosiaan voinut käydä pahemminkin, jos olisin vaikka molskahtanut vielä kaatumisen takia pää/selkä edellä johonkin kivikkoon. Mutta en kyllä huomannut muiden telovan siellä itseään, taisin olla yksittäistapaus 😀

  2. Slide Rock State Park on kyllä niin upea! En kyllä ikinä uskaltais hypätä sieltä ylhäältä, mutta niitä hulluja oli meidänkin porukassa.

    1. Huh, teillä on ollut rohkeita mukana! Ja kyllä, oli upea paikka ja onnes bongasin sen sun blogista ennen lähtöä, kiitti vinkistä 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: