Philadelphia: vanhaa, uutta ja katutaidetta

Olemme jo kahtena vuotena viettäneet osan New Yorkin -lomastamme autolla kierrellen. Tällä kertaa mini roadtripin varrelle osuivat Philadelphia, Cape May ja Atlantic City. Autoksi valikoitui jo toistamiseen Mustang, tosin tällä kertaa ei-avomallinen. Viime vuoteen verrattuna sää oli selvästi koleampi, eikä samanlaista hiukset hulmuten auringonpaisteessa -kokemusta olisi saanut muutenkaan. Lisäksi tässä mallissa kartanlukijan istuinta ei saanut säädettyä, joten tällainen pätkä kuin minä ei sieltä montun pohjalta kovin paljoa olisi edes näkynyt.

DSC_2964

Matka Philadelphiaan oli melko tylsä, mutta perillä meitä odotti varsin mielenkiintoinen kaupunki. Majoituimme ruutukaava-alueen laidalle, josta oli muutaman kilometrin kävelymatka ydinkeskustaan. Hotellimme sijaitsi aivan Benjamin Franklin Bridgen kupeessa ja myös Philadelphian historiallinen keskusta sijaitsi melkein hotellin takapihalla. Kävimme nopeasti värikkäällä Elfreth’s Alleylla, jossa palloili muutama muukin turisti ja lähdimme sen jälkeen kävelemään kohti pilvenpiirtäjäkeskustaa.

DSC_2862
DSC_2864 DSC_2867
DSC_2870 DSC_2871
DSC_2873

Kaiken kaikkiaan kaupungin vanha osa oli sympaattista, matalaa ja kaunista. Kävelimme suht nopealla tahdilla Reading Terminal Marketille, joka oli sulkemassa oviaan jo alkuillasta. Ehdimme kuitenkin piipahtamaan sisällä ja ostamaan muutaman pikkumakean (kuten Oreota ja S’moresia yhdistävän Smoreon), sekä harmittelemaan että emme voineet syödä sisätiloissa olevilla ruokamarkkinoilla mitään sen kummempaa.

DSC_2874
DSC_2876 makujakotoaIMG_8574
makujakotoaPA270074

Matka jatkui kohti vilkkainta ydinkeskustaa ja pyörimme hetken JFK Plazalla etsien Nykistä tuttua Love-merkkiä. Sitä ei kuitenkaan löytynyt, joten kurvasimme viereiselle Dilworth Plazalle, mistä tuttu Love löytyikin, mutta suureksi yllätykseksi, minikokoisena. Teos oli viety evakkoon Dilworthin puolelle, mutta en ollut koskaan huomannut valokuvista, että Philadelphian versio on paljon pienempi. Ihailimme vielä hetken Philadelphian katuja iltavalaistuksessa ja palasimme hotellille.

DSC_2887
DSC_2885DSC_2892
DSC_2890

Seuraavana aamuna sää oli hieman sateinen, mutta lähdimme kuitenkin pienelle aamukävelylle viereiseen Northern Liberties -kaupunginosaan. Vaikka moni paikka oli aamutuimaan kiinni, bongasimme kivasti katutaidetta pienen kierroksemme aikana.

DSC_2901
DSC_2903 DSC_2904
DSC_2912

Viimeinen Philadelphia-juttu oli taidemuseon portailla käyminen ja Rocky-patsaan vieressä poseeraaminen. Museolta on kivat näkymät kaupungin keskustaan ja aurinkoisempana päivänä olisimme varmaan henganneet siellä hetken, mutta nyt matka jatkui kohti rannikkoa ja Cape Mayta.

DSC_2927
DSC_2914

Kaiken kaikkiaan Philadelphia pääsi yllättämään minut positiivisesti, sillä en oikein tiennyt mitä odottaa. Kaupunki on New Yorkin kaltaisen metropolin jälkeen ihanan helposti lähestyttävä ja turisti pärjää siellä hyvin kävellen ja autoillen. Olisin voinut viipyä pidempäänkin!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: