Staten Island Ferry, ilmaista hupia!

En pysy enää kunnolla laskuissa siinä, kuinka monesti olemme a) käyneet New Yorkissa, b) luvanneet käydä Staten Islandin lautalla ja c) jättäneet homman jostain syystä välistä. Ehkä sää on ollut väärä, tai sitten aika on aina loppunut kesken (se loppuu aina!). Mutta nyt, hyvät ystävät, otimme homman hoitaaksemme jo alkulomasta.

Niinpä suuntasimme maanantaiaamuna kohti Manhattanin eteläkärkeä ja Battery Parkin kupeessa olevaa lauttaterminaalia. Edellinen lautta oli juuri mennyt, joten jouduimme odottamaan seuraavaa noin puolisen tuntia. Vaikka olimme paikalla ensimmäisenä, emme tajunneet linnoittautua porttien eteen, ja yhtäkkiä meidän ja portin välissä olikin jo melkoinen turistisuma. Aloitteilijoiden virhe, sillä nyt jouduimme tyytymään lautalla jämäpaikkoihin.

DSC_2711 IMG_0712

Lautan oikealla sivulla olevat kansipaikat olivat jo tiiviisti miehitettyjä, sillä kyseisiltä paikoilta näkee parhaiten Vapaudenpatsaan. Paluumatkalla paikoilla ei ole niin suurta väliä, sillä patsas ohitetaan hieman kauempaa. Toisaalta matkan kohokohta ei välttämättä ole maailman tunnetuimman patsaan ohitus vaan Manhattanilta lähteminen: pilvenpiirtäjäviidakon näkee ihan uudesta perspektiivistä. Siinä mielessä lautan perällä olevat paikat ovat parhaat.

DSC_2716 DSC_2729
DSC_2728

Hassuinta reissussa oli poliisivene, joka ajoi lautan perässä täydessä tulitusvalmiudessa. Ensin ehdimme jo miettiä, että mitä ihmettä, mutta sitten muistimme, että tämä on Amerikka: ylilyöntejä on tullut vastaan joka reissulla. Milloin ohitse ajaa miljoona poliisiautoa ja milloin pään yläpuolella kaartelee useampikin poliisihelikopteri.

DSC_2719
DSC_2727DSC_2742

Perillä Staten Islandilla yritimme ehtiä samaan aikaan lähtevään paluulauttaan, mutta olimme tässäkin asiassa niin noviiseja, että emme kiirehtineet ensimmäisten joukossa ulos lautalta. Jouduimme siis viettämään ylimääräisen puolituntisen saarella, joka vaikutti harvinaisen mielenkiinnottomalta. Mutta kaiken kaikkiaan Staten Island Ferry oli varsin kiva kokemus, ja mikä mukavampaa, kokonaan ilmaista lystiä.

DSC_2734DSC_2739DSC_2715

2 vastausta artikkeliin “Staten Island Ferry, ilmaista hupia!

  1. Samaa mieltä, että tuo siluetti on ehdottomasti parasta antia! Ihania kuvia. Meidän on pitänyt käydä lauttaretkellä uudemmin, sillä se kerta kun lautalla oltiin, niin olikin sitten 37 astetta lämmintä ja aurinko polttavan kuuma 😀

    1. Kiitos Milla! Mä vähän pelkäsin, että tuolla olisi liian kylmä (viiman takia), mutta lopulta aurinko lämmitti ihan kivasti 🙂 Mut huh, nuo kesälämpötilat on just tuollaista tukahduttavan kuumia!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: