IGTravelThursday / Mielenkiintoinen pala Coloradoa

Viime kesän road tripin reitti kulki seitsemän osavaltion kautta ja osittain tarkoituksella, sillä vaikka aikaa oli ihan liian vähän, niin halusimme nähdä edes hitusen Texasia, Utahia ja Coloradoa. Colorado valikoitui määränpääksemme siksi, että katsoimme siellä olevan maantieteellisesti sopiva paikka Monument Valleyn jälkeen ja ennen Albuquerqueta. Katsoin kartalta, että minulle täysin tuntematon Cortez sijaitsi sopivasti Coloradon lounaisnurkassa ja yllättäen sieltä löytyi myös paljon motellimajoitusta. Myöhemmin huomasin, että Mesa Verden kansallispuisto sijaitsi ihan siinä vieressä.

Cortez4

Corteziin saapumista edeltävä päivä oli ollut melko pitkä, sillä olimme heränneet aikaisin aamulla, käyneet upealla Antelope Canyonilla ja ajaneet sen jälkeen upean Monument Valleyn läpi Utahin puolelle. Päivän upeuskiintiö oli aivan täynnä, kun kurvasimme alkuillasta Cortezin kylille, joten söimme vain nopeasti ja menimme hotellille lepäämään. Pikkukaupungin läpi ajettaessa huomasi kuitenkin heti, että Cortez oli täynnä mielenkiintoisia, vanhoja rakennuksia ja kylttejä.

Cortez3

Seuraavana aamuna söimme pikaisen motelliaamiaisen ja suuntasimme pienelle aamulenkille kameroiden kanssa. Päätien varrelta löytyi vintage-kylttejä, turkoosi kioski ja grilli kuin suoraan elokuvista. Myöhemmin ohitimme autolla hieman länkkärihenkisen keskustan ja psyähdyimme laitakaupungilla kuvaamaan erään kaupparakennuksen seinällä olleita rapistuneita maalauksia sekä viereistä motellia. Vähän matkan päässä pysähdyimme uudelleen, sillä huomiomme kiinnittyi autioituneeseen huoltoasemaan.

Cortez6

Harmiksemme aika Cortezissa oli kortilla, joten jouduimme luopumaan Mesa Verden mutkasta ja suuntaamaan suoraan kohti New Mexicoa. Oli kuitenkin hauska nähdä edes pieni (ja ehkä hieman erikoinen) pala Coloradoa. Meillä ei ollut Cortezin suhteen niin minkäänlaisia odotuksia, joten oli kiva yllättyä positiivisesti!

Cortez5

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @heidialande.

14 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Mielenkiintoinen pala Coloradoa

 1. Nää kuvat kyllä vastaa niin mun mielikuvien sellaista villinlännen kylää. 😀 Kaikki nuo yksityiskohdat on kyllä aivan superkivoja ja pistäis ainakin mun mielikuvituksen kunnolla liikkeelle.

  1. Ja siellä oli muuten sellainen kylänraitti, joka muistutti paljon villinlännen kylää, mutta siitä ei ole kuvaa! Tuolla seuduilla niitä näkyi tämän tästä, ihan kuin elokuvissa 🙂

 2. Amerikka on jäänyt minulla rannikoita lukuunottaatta valloittamatta kokonaan. Etenkin Teksas on alkanut puhutella. Näissä kuvissa henkii jotain niin amerikkalaista, siis sitä, mitä on New Yorkin, Floridan ja Kalifornian ulkopuolella, jossain syvällä sisämaassa.

  1. Rannikoiden ulkopuolinen Amerikka on kyllä erilaista ja se oli taas minulle varsinainen ensikosketus kyseiseen maahan, koska olin lukioikäisenä Iowassa kesävaihdossa. Siellä jos missä oltiin syvällä sisämaassa ja kaukana suurkaupungeista 🙂

 3. Tää on kyllä aika epätyypillistä Coloradoa, kun on ihan tuolla nurkassa ja vähän poissa katseilta ja mielestä, mutta tosi mielenkiintoisen näköistä! Me ei olla menty tuota kautta, kun koukattiin Mesa Verdelle Durangosta ja ajettiin takaisin samaa reittiä, mutta itse tykkään tuollaisista vanhoista lännen kylistä. Etelä-Dakotassa niitä näkyi paljon, samoin hylätyn Route66:n varrella Arizonassa.

  1. Niin ajattelinkin, kun näin paikan, että ei tule yhtään mieleen se Colorado, mitä ihan himpun verran tunnen (lähinnä sun kautta!). Ja koska paikka oli ihan sokkona valittu, oli hauska yllättyä, että se olikin tuollainen länkkärikylä 🙂 Haluaisin kyllä nähdä Coloradoa enemmänkin!

  1. Niin tulee! Ja mun on ehkä pakko joskus päästä näkemään Colodaroa vähän laajemminkin, kun se on tosiaan minulle ihan uusi osavaltio ja nyt tuli nähtyä vaan pieni kulmapala 🙂

 4. Mielestäni jo tähän kommentoinkin, että jotenkin saman näköistä kun Route 66:n, siis sen vanhan ja alkuperäisen osan varrella, kevättalven Willi Länsi -kierroksellamme. Vähän epätodellista 🙂

  1. Kyllä, hyvin samantyylisiä rakennuksia ja kylttejä kuin Route 66:n varrella, pitäisikin käydä vielä tsekkaamassa missä kaikkialla pysähdyitte kierroksellanne 🙂 Tykkäsin kyllä tästä tunnelmasta!

  1. Tässä mahtui kyllä pieneen kylään monia mielenkiintoisia rakennuksia ja paikkoja, harmi kun ei ollut enempää aikaa siellä!

 5. Paljon teillä tulikaan kilsoja reissussa? Ihanan näköinen paikka, just tollanen tunnelmallinen pikkukylä mitä kyllä jenkeistä löytyy. 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: