Antelope Canyonin upea, oranssi maailma

Pagessa sijaitseva Antelope Canyon on tuntunut olevan monen matkabloggaajan listalla viime vuosien ajan. Itsekin katselin ainakin Inkan ja Ullan&Kirsin kuvia tuosta oranssinhehkuisesta kanjonista, joista lower canyon sijaitsee maan alla ja upper canyon maan päällä, mutta luolan sisällä. Ennen reissua yritimme kiihkeästi selvittää, onko kanjoniin mahdollista mennä omatoimisesti, mutta pettymykseksemme tulimme siihen tulokseen, että ei ole. Kanjoni sijaitsee Navajo-intiaanien maalla ja sinne pääsee vain järjestetyllä retkellä. Ja retkiä on myynnissä eri tyyppisiä ja eri hintaisia.

antelopecanyonDSC_0228antelopecanyonDSC_0226
antelopecanyonDSC_0230antelopecanyonDSC_0231

Me valitsimme itse Navajo Toursin ja heidän ns. peak time -retken, jolloin auringonvalo on upper canyonissa parhaimmillaan. Tällöin kanjoniin ilmestyy myös se kuuluisa valonsäde, joka lankeaa luolan katossa olevasta aukosta keskelle oranssia luolaa. Retki on hieman muita ajankohtia kalliimpi, mutta ei olennaisesti. Retkemme hinta oli noin 40 dollaria per henkilö ja varasimme sen ennakkoon netin kautta. Alueelle tultaessa maksettiin myös kansallispuistomaksu tai vastaava.

antelopecanyonDSC_0234AntelopeCanyon1
antelopecanyonDSC_0266

Retki oli amerikkalaiseen tyyliin tarkasti organisoitu ja aluksi koko isolle ryhmälle kerrottiin pelisäännöt. Sen jälkeen porukka jaettiin pienempiin autokuntiin ja matka kanjonille taittui hiekanpöllyisessä kyydissä kuivunutta joenuomaa pitkin. Kanjonille saavuttaessa tehtiin hyvin selväksi kuinka paljon meillä oli aikaa ja että kaikkien piti liikkua tiukasti oppaan tahdissa. Saimme itse muutamaan otteeseen kehotuksia pysyä muun ryhmän mukana, kun jäimme kuvaamaan muiden jälkeen. Se tietenkin harmitti hiukan, ettei kanjonissa saanut liikkua omatoimisesti. Oppaamme kuitenkin kertoi hyvin asiantuntevasti kanjonin taustoista sekä ohjasi valokuvausta ammattilaisen neuvoin, sillä varjoilla ja valoilla leikkivät kanjonin seinämät eivät ole niitä helpoimpia kuvattavia.

auringonallaDSC_0242
antelopecanyonDSC_0280antelopecanyonIMG_3014

Antelope Canyonin retkeä suunnittelevien kannattaa heti hylätä haaveet siitä, että kanjonissa pääsisi vierailemaan ylhäisessä yksinäisyydessä. Sitä vastoin kapeassa kanjonissa on paikoin jopa ahdasta, sillä paikalla on samaan aikaan useampi ryhmä. Se ei tietenkään vähennä kanjonin kauneutta, mutta tunnelma on hieman erilainen, kuin kuvista saattaisi päätellä. Silti kanjoni on ainutlaatuinen ja huikea kokemus, eikä sitä kannata ohittaa Pagen lähistöllä vieraillessaan. Miten luonto voikaan muovata jotain noin kaunista!

antelopecanyonIMG_3076AntelopeCanyon2
antelopecanyonDSC_0354

8 vastausta artikkeliin “Antelope Canyonin upea, oranssi maailma

 1. Siis wau mikä mesta! En ole koskaan ennen edes kuullut siitä (ehkä vähän noloa). 🙂 Turisteja täynnä tai ei, niin upealta näyttää!

  1. Eikö olekin! Eikä ole mitenkään noloa, tai siis en mäkään ole tiennyt tuosta kovin kauaa 🙂 Ja hankala sellaisia kolkkia löytää, missä ihan yksin saisi olla, joten muita turisteja pitää vaan yrittää sietää 🙂

 2. Tää on kyllä semmoinen paikka minkä vuoksi voisin matkustaa Pageen milloin vain, ehottomasti yks kauneimpia näkemiäni kohteita. Ja kylläpä teki nappasitte upeita kuvia, vau!

  1. Kiitos Inka! Ja kiitos innoituksesta käydä tuolla 😉 Oli kyllä arpomista sen suhteen, että kummassa kanjonissa käydään, mut siinäpähän on kans yksi syy palata joskus 😀

 3. Tänään juuri oli hullun halpoja lentoja Arizonaan tyrkyllä ja sormi hapuili jo luottokorttia siinä toivossa, että pääsisimme juuri näitä huikeita paikkoja ja maisemia vihdoin ensi vuonna ihailemaan. Upeita on nämä teidänkin kuvat, mutta kun niin kovasti haluaisin räpsiä ne omatkin 😀

  1. Oi, Arizonassa oli kyllä niin paljon hienoa nähtävää, että se on ehdottomasti yksi lempiosavalitoistani! Joskus voisikin viettää koko loman tutkien vain Arizonaa 😉

 4. Oi oi, ihania kuvia! Ja kiitos linkkauksesta =) Mää kuvittelin että olette jo käyneet täällä monta kertaa. Mun mielissä ootte super-Amerikan travellereita, jotka ootte käyny kaikkialla. =)

  1. Kiitos Ulla ❤ Voi ei, me ei olla kyllä käyty läheskään kaikkialla, tai ainakaan tarpeeksi! 😀 Pitäisikin tehdä joku koontipostaus siitä, missä kaikkialla ollaan käyty, kun ehkä se on itselläkin vähän hämärtynyt (siis just siinä mielessä, että ollaan kyllä oikeasti reissattu enemmän kuin mitä yhtäkkiä tulee mieleen).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: