Syksyn matkaterapiaa

Elokuu vaihtuu pian syyskuuksi ja vaikka elämmekin vasta alkusyksyä, niin minulla on vahva tunne siitä, että tämä syksy tulee olemaan töiden kannalta rankka. Isokaan työmäärä ei olisi mikään ongelma, jos työssä saisi toteuttaa omia unelmiaan tai edes mielenkiinnon kohteitaan. On pakko myöntää, että tällä hetkellä minä elän vain viikonloppuja ja lomia varten. Kännykässä on Finnairin sovellus, jota kurkkaan aina vähän väliä: 30 päivää viikonloppureissuun Euroopassa, 54 päivää unelmien toteutukseen Atlantin toisella puolella. Matkat ovat henkireikäni ja ikäviäkin asioita jaksaa ottaa vastaan paremmin, jos tiedossa on jotain kivaakin. Ja johonkin niitä ylityövapaitakin on käytettävä.

En muista milloin olen viimeksi viettänyt neljän viikon yhtämittaista kesälomaa (ylipäätään taitaa olla niin, että sellainen on osunut kohdalleni vain kerran), mutta silloin kun näin kävi, päätin varata matkan heti loman alkuun. Se on mielestäni ehdoton juttu, jos meinaa päästä työasioista eroon. Ympäristön ja ilmaston vaihdos tekee ihmeitä ja niinkin vähäinen asia kuin ulkomaan tuoksu saa lomafiiliksen päälle jo lentokoneesta astuttaessa. Ongelmat siitä, miten saa ajan ja itsensä riittämään kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla vaihtuvat siihen, mistä löytyy lähin vessa ja mitä jos hetken kuluttua iskee nälkä. Palataan siis aika lailla perusasioiden äärelle ja ratkaisut ovat usein nenän edessä. Kuinka lohduttavaa!

Omaan syksyyni kuuluu kaksi lomamatkaa. Ensimmäinen niistä starttaa jo syyskuun loppupuolella ja kohteena on minulle uusi Budapest. Ystävän kanssa tehtävä viikonloppumatka keskittynee hyvään ruokaan ja juomaan sekä kaupungin kaduilla vaelteluun. Aikaa on vähän, joten tekemistä ei siksikään kannata haalia edes nimeksi. Katsotaan minne nenä vie ja yritetään rentoutua hektisen syksyn keskellä.

auringonallaP6254629

Toinen reissu on syyslomalla ja päätimme toteuttaa sen, mitä suunnittelimme jo alkuvuodesta: syksyinen New York, mikä on ollut listallani jo vuosia. Syksy onkin ainoa ajankohta, jolloin en ole kaupungissa vieraillut, sillä syyskuussa lämpötilat olivat vielä suht korkealla ja fiilis suurimmaksi osaksi kesäinen. En malttaisi odottaa lähtöpäivää, sillä tuttuun kaupunkiin matkustaminen on jo osittain hermolepoa, mutta lisäksi tällä reissulla vuokrataan auto pariksi päiväksi ja hurautetaan pois kaupungin hälystä. Edellisestä Nykin reissusta onkin jo kohta se 1,5 vuotta, joten ikävä kaupunkiin on kova!

auringonallaP6264780

Miltäs teidän muiden syksy näyttää? Unelmamatkoja? Hermolomia? Liikaa töitä?

6 vastausta artikkeliin “Syksyn matkaterapiaa

 1. Ulkomaanmatkat on itsellenikin aina voimavara ja sellainen palkinto puurtamisesta. Siksipä tässä on sormet syyhynneet ahkeraan enne opiston alkua näppäimistöllä norskin syysaleja katsellen ja tässä taitaa olla itselläkin suunta lokakuun alussa keskieurooppaan joko prahaan tai budapestiin riippuen kumpaan kohteeseen kaveri loppujen lopuksi enemmän haluaa. Sen irtioton jälkeen pitäisi sitten jaksaa joululomaan asti, johon kyllä mieli kaipaisi myös pientä piristysruisketta…
  Tsemppiä puurtamiseen ja odotukseen!

  1. Kyllä, se on nimen omaan palkinto siitä, että jaksaa arkista aherrusta 🙂 Me napattiin nuo Budapestin lennot jo tammikuussa, kun Finnairilla oli niin hyviä tarjouksia (reilulla satasella taisi lähteä). Olin jo ihan unohtanut ne, mutta nythän se reissu tulee jo vähän yllättäen 🙂 Nyki on sen sijaan ollut tavoitteena tämän vuoden reissukohteena alusta asti, mutta ennen kesää en uskonut enää sen toteutuvan. Onneksi kuitenkin päätettiin varata lennot, nyt on ihan täydellinen hetki toteuttaa loma syksyisessä Nykissä -haave 🙂

 2. Tervepä terve. Olen ollut syyskuussa New Yorkissa. Mukava kirjoittaa Sulle näin. Mulla ei ole muuta tiedossa kuin yksi yö varattuna eräästä Helsingin hotellista, koska ainoastaan sitä kautta sain varattua liput Oopperan kummitukseen. Kävimme katsomassa sitä Broadwaylla Nykin matkallamme. Se oli erinomainen esitys. Nyt menen pojan vaimon kanssa oopperaan Helsingissä ja mieheni (jos yleensä suostuu lähtemään Helsinkiin mukaan) odottaa hotellilla poikamme kanssa. Ei sitten muita matkoja näköpiirissä.

  Mukavia matkoja Sulle!!

  Tarja T.

  1. No terve Tarja ja kiitoksia! Syyskuinen New York oli mukava kans, silloin oli sopivan kesäistä, mutta ei liian kuuma. Vähän niin kuin toukokuussakin. Keskikesällä voi olla tosi kuumaa ja kosteaa, joten se on joskus vähän liikaa kaupunkilomalle. Mukavaa, että pääset fiilistelemaan Nykin matkaanne oopperan muodossa näin koti-Suomessa 🙂

 3. Näin loman jälkeen tuntuu siltä että viikonloppu ei todellakaan tullut liian aikaisin, mutta uskon vakaasti että se tunne helpottuu alta aikayksikön, kunhan arki alka taas toden teolla rullata.

  Oon kuitenkin vakaasti samaa mieltä, että ilman reissuja syksy on varsin ankea, ja ihanaa että sulla on tulossa matkoja kaksin kappalein vielä tälle syksyä! Ja New York, ihanaa!!! Me käytiin ekan kerran New Yorkissa juuri lokakuussa, mikä oli kyllä aivan täydellinen ajankohta. Mielessä on vaan keskuspuiston ruska ja kuitenkin edelleen suht lämpimät säät. Nappivalinta siis ajankohdaksi!

  1. Lomalta palaaminen on kyllä todella stressaavaa, eikä kokonaista viikkoa jaksaisi tehdä oikein millään. Ja joka kerta sitä miettii, että miten ihmeessä ihmiset jaksaa viisipäiväistä työviikkoa 😀 Mutta siitähän se sitten taas lähtee.

   Mä tykkään syksystä tosi paljon, joten periaatteessa en ole useinkaan reissannut juuri syys-lokakuussa. Mutta se marraskuun loppu ja siitä eteenpäin, pelottaa ihan ajatellakin sitä ankeeta aikaa! Talvi ilman reissua tuntuis jo ihan mahdottomalle ajatukselle, joten pitänee yrittää jotain järkätä sinnekin.

   Ja voi jee, hyvä, että lokakuun sää on noin kiva! Ensin mietin, että olisko marraskuun alku parempi, mutta lokakuu tuli ajankohdaksi vähän olosuhteiden pakostakin. Ja sitä ruskaa odotan kyllä todella!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: