Päivä San Franciscon keskustassa

Road tripin aikataulu salli meille ruhtinaallisen yhden kokonaisen päivän San Franciscossa. Onneksi meillä oli sen lisäksi tulopäivä, jolloin ehdimme käymään Baker Beachilla, Twin Peaks Hillillä ja Treasure Islandilla. Ihmeen paljon ehdimme nähdä niinkin lyhyen visiitin aikana!

San Francisco -päivänä auto jätettiin lentokenttämotellimme parkkiin ja hyppäsimme lähijunan kyytiin. Jäimme pois cable car – päätepysäkin kohdalla aikomuksena matkustaa klassisella Friscon kulkuneuvolla satamaan, Fisherman´s Wharfiin. Aikomukseksi se jäikin, sillä jonot olivat pitkät ja cable car -pysäkki täynnä pelkkiä turisteja, joten meni hieman maku koko jutusta. Lisäksi cable carin yksittäiset liput ovat varsin turistihintaiset. Päätimme kävellä kukkuloiden toiselle puolelle, sillä emme halunneet tuhlata vähäistä aikaamme jonottamiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA sfo5

Onneksi olin treenannut mäkien kävelyä Pargassa, sillä ei San Franciscokaan päästänyt meitä kovin helpolla. Kuvat eivät tee oikeutta kukkuloille, mutta jotain käsitystä näistä saa. Sää oli välillä viileähkö, välillä lämmin, joten siksi kiipeäminen ei kuitenkaan ollut hirvittävän raskasta. Ja vastaan tuli Chinatown, joten välillä piti pysähdellä ihmettelemään kiinalaisten elämänmenoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA sfo7

Fisherman´s Wharf oli turistisempi paikka kuin olin osannut odottaa. Kävelimme heti aluksi kurkkaamassa rannasta käsin Alcatrazia, joka oli salaperäisen usvan peittämä, kuten Golden Gate. Käväisimme myös pelihallimuseossa pikaisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA sfo9 sfo10 sfo11

Sen jälkeen suuntasimme laiturille numero 39, jossa majailee enemmän tai vähemmän merileijonia. Näin kesäaikaan lähes kaikki merileijonat olivat häippässeet muualle, joten me turistit jäimme ilman hauskoja ”mursukuvia”, kuten minä niitä nimitän. Onneksi paikalla oli myös patsaita.

sfo12OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloimme tässä vaiheessa olla nälkäisiä, mutta sataman ruokatarjonta ei varsinaisesti houkutellut. Ei sillä, etteikö ruoka olisi varmasti ollut ihan hyvää, mutta pelkäsimme sen olevan turistihintaista (mikä näkyy yleensä myös laadussa eikä mitenkään positiivisella tavalla), joten suuntasimme syömään keskustaan. Emme jaksaneet tarpoa kukkuloiden yli uudelleen ja lisäksi halusimme nähdä muitakin alueita keskustasta, joten hyppäsimme johonkin antiikkiratikkaan, jonka kyydissä menimme financial districille saakka.

sfo13

Katselimme hiukan ympärillimme ja lähdimme kävelemään kohti Chinatownia, sillä mieli teki kiinalaista ruokaa. Törmäsimme kuitenkin matkan varrella perulaiseen food truckiin, jonka tarjonta ylitti hetkessä kiinnostuksen kiinalaiseen ruokaan, ”jota saa kaikkialta”. Tilasimme pulled porkilla täytetyt sämpylät ja Inka-kolat ja olimme viimeisiä onnekkaita, joille riitti ruokaa. Kyseinen food truck vaikutti melko suositulta ja ruokaa jonotti niin puku- kuin raksamiehetkin. Kävelimme läheisen rakennuksen suurille portaille istumaan ja yritimme päästä tuulen suojaan, jottei sämpylästä pitäisi pitää kaksin käsin kiinni. Sää oli tosiaan hieman viileän tuulinen, vaikka toisaalta aurinko paistoi lämpimästi. Niin ja se ruoka, söimme hiljaisuuden vallitessa, se oli niin hyvää!

sfo14 sfo15 sfo17

Päivä San Franciscossa ei loppunut vielä tähän, mutta tässä vaiheessa palasimme junalla motellille ja otimme auton alle.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: