Tucson, kaktusten valtakunta

Olimme valinneet Tucsonin majoitukseksemme koko reissun kitsimmän motellin. Copper Cactus Inn oli rähjäinen, mutta lopulta ihan kelpo yösija, eikä siellä olosuhteista huolimatta ollut mitään merkkiä ötökkäpainajaisen toistumisesta. Ja onnistuimmepa majoittumaan Tucsonin upeimman valomainoskyltin viereen!

auringonallaIMG_3383auringonallaDSC_0759

Tiesin odottaa Tucsonilta kaktuksia, mutta hauskaa oli, että niitä kasvoi kaupungissakin siellä täällä. Teimme lyhyen kaupunkikierroksen, jonka aikana ehdimme huomata edellämainitun lisäksi, että 1) Tucsonin keskusta on hyvin pieni, 2) siellä on mielenkiintoisen näköisiä rakennuksia, mutta ihmisiä ei näy juuri missään, 3) jotkut hemmetin heinäsirkat pitävät ihan tajuttoman kovaa meteliä, varsinkin sirittäessään rautaporttia vasten, ja 4) ne sirkat osaa myös lentää!

auringonallaDSC_0729auringonallaDSC_0734
auringonallaDSC_0742auringonallaIMG_3395
auringonallaIMG_3398Seuraavana aamuna oli aika lähteä kohti Phoenixia, mutta sitä ennen ajoimme Saguaron kansallispuiston liepeille tutkimaan vielä hieman lisää kaktuksia. Emme menneet varsinaisen kansallispuiston alueelle, sillä kaktuksia oli ihan riittävästi puiston ulkopuolellakin. Melko valtavia olivatkin!auringonallaDSC_0794
auringonallaDSC_0767Saguaro

2 vastausta artikkeliin “Tucson, kaktusten valtakunta

  1. No on kyllä upea kyltti! Ja jännä miten Amerikassa kasvitkin on vaan ihan omaa luokkaansa, tuskin jaksaisin innostua ihan yhtä paljoa jostain norjalaisesta männystä, mutta nää amerikkalaiset kaktukset on kyllä mahtavia! 😀

    1. Ihan totta, kaikista pienistäkin jutuista tulee todella mielenkiintoisia, kun ei ole itselle tutuista jutuista kyse! Kaktukset on kyllä jotain, mihin Suomessa ei varmasti törmää 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: