Minä ja New York

Tänään toteutuu yksi matkahaaveeni: syksyinen New York. Kyllä, minä en ole käynyt vielä New Yorkissa syksyllä, sillä syyskuu oli vielä hyvin kesäinen ajankohta. Toivottavasti meitä odottaa Central Parkin ja Hudson-joen ruska sekä miellyttävät syyskelit niin kaupungissa kuin Hamptoneissakin, joissa vierailemme ensimmäistä kertaa.

Mutta mikä onkaan suhteeni New Yorkiin, tai kuinka se on kehittynyt? En suinkaan ole aina ollut hulluna kyseiseen kaupunkiin, eikä minun varsinkaan pitänyt tehdä sinne useampaa reissua. Mitä siis tapahtui?

auringonallaCIMG1254_3

Vuosi 2001: Teini-ikäinen Heidi ja Manhattan. Yksi ilta, yksi yö, yksi kieroajelu aamupäivällä ja sitten matka jatkuisi La Guardian kentälle ja sieltä Milwaukeen kautta Des Moinesiin. New York oli pelkkä iso kaupunki ja oli toki hienoa päästä käymään edes pikaisesti jossain sellaisessa paikassa, missä kukaan kavereista ei ollut käynyt. Mutta en rakastunut, en edes ihastunut.

Vuosi 2011: Kymmenen vuoden tauko Jenkeistä ja sitten Antti sai houkuteltua minut viikon reissulle Nykiin. Sanoin, että olen kyllä jo käynyt siellä enkä tiedä oliko se niin upea, kuin monet väittää. Mutta mennään tämän kerran. Ja sitten olo olikin haltioitunut jo alkumetreillä, enkä ole varma johtuiko se siitä, että minusta oli sittenkin niin hauska palata Amerikkaan vai siitä, että Antti oli niin täpinöissään.

auringonallaCIMG1259_2

Matka ei kuitenkaan lähtenyt käyntiin ihan niin kuin Strömsössä, sillä kastuimme pahasti raahatessamme matkatavaroitamme Boweryn metroasemalta Chinatownin hotellimajoitukseemme ja lopulta yritimme epätoivoisesti kuivatella ainoita pitkiä vaatteitamme kosteassa hotellihuoneessa. Sää oli sumuinen, eikä Empireen kannattanut lähteä ihailemaan maisemia. Ja sitten kun sää kirkastui, saimme jonottaa kaksi tuntia ja jalkamme kipeiksi. Lopulta vietimme ihanan syyskuisen loman, ihastuin kaupunkiin palavasti, mutta sanoin paluulennolla, että tämä oli kuitenkin ainutkertaista, eikä uutta reissua aleta suunnittelemaan.

Vuosi 2012: Kääks, syksyllä se iski, kaipuu New Yorkiin. Olimme lähdössä Ravintolapäivään elokuussa ja päätimme ihan extempore puoli kilometriä autolla ajettuamme, että kun palaamme kotiin, varaamme syyslomalle lennot. Olimme ihan onnemme kukkuloilla, kunnes järkisyistä jarrut istivät päälle: loma oli varmistettava ensin. Ja niinhän siinä  kävi, ettei syysloma ollut mahdollinen, mutta sen sijaan joululoma oli. Joulu New Yorkissa ei varsinaisesti kiehtonut minua ja ajauduin huvin vuoksi katselemaan myös yhdistelmävaihtoehtoja Miamin kanssa. Bingo!

Lopulta vietimme joulun Miamissa ja uuden vuoden New Yorkissa. Monen unelma ehkä, mutta minä en varsinaisesti tykännyt kyseisestä ajankohdasta: sää oli hirveän kylmä ja joka paikassa oli ihan hirveästi turisteja. Hinnat olivat kalliit (150e/yö ei löytynyt mitään majoitusta Manhattanilta), mutta lomaa rajoittivat kaksi edellä mainittua seikkaa; kaikkea haluamaansa ei voinut tehdä, koska oli kylmä ja koska oli liikaa porukkaa. Homman pelasti kuitenkin se, että asuimme Brooklynissä Park Slopessa, joka oli aivan ihana paikka ja söimme joka aamu dinerissa, josta tuli lempparimme.

auringonallaPC301754

Vuosi 2013: Oli aika toteuttaa unelmia länsirannikon road tripin muodossa. Lentoja katsellessa huomasimme, että on halvempaa tehdä muutaman päivän stoppi Nykissä kuin lentää suoraan Losiin. Kesäinen New York! Ja kesäistä tosiaan oli, sillä lämpötilat olivat hyvinkin yli 30 ja kaupunki melko trooppinen. Teimme lempiasioitamme (söimme Madison Square Parkin Shake Shackissa jne.) ja kiertelimme ympäri kaupunkia. Lopulta tästä tuli lempireissuni ehkä koskaan, sillä Brooklynin sillalla koin elämäni romanttisimman hetken ja vastasin kyllä.

auringonallaP6264798 auringonallaauringonallaP6264804

Vuosi 2014: Suunnittelemamme New York + Dom Rep -yhdistelmä vaihtui lennosta Chicagoon ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Paitsi että paluulennolla olisi ollut kentän vaihto New Yorkissa, mikä ei houkuttanut muutaman tunnin vaihtoajalla, joten päätimme jäädä yhdeksi yöksi. Olimme lopulta todella väsyneitä ja hieman kipeitäkin, joten tämän reissun parasta antia oli ehkä neljän tähden hotellihuoneemme lähellä Times Squarea, sillä olimme liikenteessä tammikuussa ja hinnat olivat vuoden edullisimmat. Tällä kertaa ehdittiin vain tehdä hieman ostoksia ja haukata lempihampurilaisemme.

Vuosi 2014: Yllättävä mahdollisuus lomaan ja edulliset New Yorkin lennot. Tilaisuus, johon oli pakko tarttua. Tällä kertaa majoituspaikkana oli rosoinen Long Island City, ajankohtana aurinkoinen toukokuu ja meillä taas yksi aivan ihana loma lempikaupungissamme. Koska aikaa oli viikon verran, kävimme myös kauempana kaupungin hälystä ja suuntasimme Rockaway Beachille fiilistelemään alkavaa kesää. Loma (ja kaupunki) oli ihan täydellinen, vaikka viimeisenä päivänä kaikki pienet asiat alkoivat vastustamaan ja jätimme kaupungin taaksemme harmituksen vallassa.

auringonallaP6264900

Vuosi 2015: Kesän road tripiin piti kuulua New Yorkin pätkä niin kuin edelliselläkin kerralla, mutta lopulta lentohinnat olivat liian kalliita ja päätimme skipata koko kaupungin. Reissusta palattuamme aloimme suunnittelemaan mahdollista syyslomaa ja ei ollut kovin vaikea päättää minne menisimme. Mitä sitten aiomme tällä lomalla tehdä? No niitä omia lempijuttujamme tietenkin, mutta lisäksi olemme tällä kertaa vuokranneet pariksi päiväksi auton, joten kaupunkilomailuun tulee pieni breikki ja maisemanvaihdos. Toivottavasti on ihan huippuloma edessä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: