Erämaan autioilla pihoilla

Road tripin aikana tuli ajettua jokunenkin maili erämaassa. Pysähdyimme heti alkumatkasta Los Angelesin ja Las Vegasin välillä Amboyssa, joka ei ole varsinaisesti mitenkään autioitunut, mutta melko hylätylle siellä silti näytti. Ajomatkojen aikana vastaan tuli lukuisia asumattomia taloja, autonraatoja ja entisiä huoltoasemia, kauppoja tai ravintoloita. Sinne ovat jääneet, pystyyn kuolemaan, kun elämä on siirtynyt jonnekin muualle.

auringonallaIMG_3359auringonallaIMG_3361
auringonallaIMG_3363El Pasosta lähdettäessä paahdoimme melkein yhtä kyytiä moottoritietä kohti Tucsonia. Yhden kylän kohdalla kaarsimme liittymästä vanhalle, pienemmälle tielle ja olimme taas keskellä yhtä puoliautioitunutta kylää. Kyseessä oli Bowie, joka on melkein elokuvista tuttu Rambon kotikylä. Tosin kylää ei koskaan näytetä, siihen vain viitataan. Mutta nimi oli Antille tuttu, joten kurvasimme tuppukylän läpi ja pysähdyimme hetkeksi. Kylän koirat haukkuivat meille niin, että autiot kadut raikuivat. Eivät olleet tainneet nähdä vieraita pitkään aikaan. auringonallaIMG_3365
auringonallaIMG_3364auringonallaIMG_3366
auringonallaIMG_3367auringonallaIMG_3369

2 vastausta artikkeliin “Erämaan autioilla pihoilla

  1. Oli varmasti aika jännittävää vierailla ihka oikeassa aavekaupungissa. Tää pitää pitää mielessä jos joskus noilla nurkilla rossaillaan, sillä joku tämmöinen olis tosi kiehtovaa nähdä omin silmin!

    1. No kyllä! Ja tuollakin siis asui vielä hyvinkin porukkaa, mutta osa rakennuksista oli autioituneita ja tyyliin ketään ei varsinaisesti nähty missään. Ihan kun kaikki olisivat nukkuneet kesken päivän (paitsi ne koirat). Ja näitä kyliä tuli kyllä nähtyä muuallakin, ne oli jotenkin hassuja!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: