#blogisitarina: Auringon alla valmiina lähtöön

Kolme vuotta Historia de Viajes -blogiaan kirjoittanut Kaksu heitti minua eri blogeissa kiertävällä #blogisitarina-haasteella ja koska alkuvaiheista on jo neljä vuotta aikaa, on tässä vaiheessa ihan hauskakin palata niihin aikoihin. Oman blogini tarina lähti liikkeelle ehkä hieman poikkeuksellisesti siitä, että perustin ruokablogin. Idean sain eräänä sateisena syysaamuna, kun mietin mille alkaisin elämässäni. Olin jättänyt yli kahdeksan vuoden rupeaman jälkeen matkailualan ja aloittanut opiskelemaan kasvatustieteitä oman KTM-tutkintoni tueksi. Opettajan ammatti siinti haaveissa, mutta ovet opekorkeaan eivät olleet auenneet. Ajattelin, että olisi hyvä osata käyttää blogityökaluja ja oman nettisivun rakentaminen kiehtoi, joten klikkasin itseni Bloggeriin ja siitä se lähti.

CIMG1302

Ensimmäinen blogiin postaamani kuva oli sisilialaisesta ravintolasta Taorminasta.

Päädyin ruokaan siksi, että siitä tuntui riittävän juttua useampaankin postaukseen, olihan syöminen joka päivään kuuluva aktiviteetti. Heti alusta lähtien kantavana ideana oli muistella reissussa koettuja ruokajuttuja ja hyvin pian myös matkoja itsessään, olinhan tottunut matka-asiantuntijana puhumaan matkoista lähes taukoamatta. Jotenkin se tyhjiö, minkä alanvaihto aiheutti, piti täyttää. Lopulta kuitenkin katsoin blogiani, jossa yhdessä postaksessa puhuttiin arkisista pinaattiletuista ja seuraavassa Intiasta ja päätin, etten halua sekoittaa ruokaohjeita ja matkajuttuja. Vaihtoehtona olisi ollut muuttaa blogin idea lifestyleksi, mutta koska en halunnut (halua?) paljastaa itsestäni kovin paljoa, ei se tuntunut houkuttelevalta.

CIMG1248_2

New Yorkin lomalla en vielä arvannut, että aloittaisin bloggaamisen
heti kotiin palattuani.

Niin syntyi Auringon alla, aluksi Bloggeriin, ja piakkoin Marinella bongasi minut ja ehdotti Rantapalloon siirtymistä. Rantapallossa parasta oli yhteisöllisyys ja tietynlainen näkyvyys ja sain sen kautta varmasti suurimman osan lukijoistani. Lopulta mainokset ja oman blogin ulkonäköön liittyvät asiat alkoivat kuitenkin ärsyttämään sen verran, että vaihdoin takaisin omalle alustalle ja ostin domainin auringonalla.com.

CIMG2153

Dubaissa olin ensimmäistä kertaa reissussa sillä silmällä, että
pitäsköhän tästä postata jotain.

Miten täällä on sitten sujunut? Ihan hyvin, ja ulkonäköseikat ovat enää kiinni vain omasta laiskuudesta uuden opettelun suhteen. Tein parisen vuotta sitten, pian muuttoni jälkeen, sellaisen virheen, että kaikki kuvani hävisivät blogista. Näitä juttuja korjailen edelleen, jos jaksan. Välillä tuntuu siltä, että päivätyön, opiskelujen (kyllä, siellä opekorkeassa), yhden sivutyön ja kahden blogin pyörittämiseen ei tahdo riittää aika, jos meinaa tehdä elämässään jotain muutakin. Toisaalta kirjoittaminen ja matkailu ovat intohimojani, samoin valokuvaus. Jos en tekisi tätä, niin mitäs sitten? Lisäksi olen tavannut bloggaamisen kautta paljon ihania ihmisiä ja uusia ystäviä, joten kyllä tämä on ehdottomasti maailman paras harrastus!

auringonallaIMG_0847

Pargassa minulla oli ensimmäistä kertaa läppäri mukana ja kirjoitin
matkapäiväkirjaa lähes joka päivä.

6 vastausta artikkeliin “#blogisitarina: Auringon alla valmiina lähtöön

 1. Oi olipas kiva lukea sunkin tarina! Neljä vuotta on kyllä älyttömän pitkä aika, vaikka on menny kyllä taatusti ihan hujauksessa. En tiennytkään, että opiskelet sivuna opettajaksi, joten aina oppii uutta! Bloggaus on kyllä paras vaikkakin aikaa vievä harrastus. Eikun hyvää matkaa jo etukäteen syksyiseen nyciinkin. 🙂

  1. Kiitoksia vielä haasteesta, näitä on aina hauska tehdä! Ja tietty myös lukea toisten tarinoita 🙂 Juu, musta tulee (ehkä) ope, jopa tulevana talvena. Katsotaan, jos sitä sitten joskus ihan hakisi opettajan töitäkin 😀 Kiitos, ihanaa päästä lomalle ja vielä ihanampi päästä Nykiin!

 2. Olipas kiva tutustua blogisi taustoihin!
  Aika hurjalta yhtälöltä kuulostaa tuo päätyö, sivutyö, opiskelu ja harrastukset 🙂
  Mutta kyllähän sitä elämässä täytyy sisältöä olla, vierivä kivi ei sammaloidu jne jne 😀

  1. Hei Sofia, mä ihan unohdin omat haastamiset, eli jos et ole jo tehnyt tätä, niin haastan sut nyt heti! Kyllä itseänikin välillä mietityttää, että onko ihan pakko haalia kaikkia hommia, mutta toisaalta onneksi noi sivutyöjutut on hyvin kausittaisia (yleensä tietty kasaantuvat just kiireisimpään aikaan!).

 3. Kiva lukea bloggaamisen taustaasi. Ja matkojasi seuraan mielelläni. Bloggaaminen on mukavaa, minäkin kirjoittelisin vaikka päivittäin jotain, mutta en kauheesti reissaa ja laihdutuksestakaan ei voi koko ajan kirjoitella.

  Tänään juuri mietin, että mitä voisin kirjoittaa blogiini (kun on nälkä ja ei saisi enää kauheesti syödä tänä päivänä), mutta….ei ole riittävästi aineistoa.

  1. Kiitos Tarja! Ainahan sitä voi kirjoittaa vaikka matkahaaveista 😉 Bloggaaminen on kyllä hieno harrastus, kun saa jakaa mielenkiinnon kohteitaan muiden samanhenkisten kanssa!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: