Kahden viikon Jenkki-roadtrip vauvan kanssa, millainen on suunnitelma?

Matkojen suunnittelu on melkein se kutkuttavin osa matkustamisessa, sillä mielikuvissa kaikki on täydellistä ja silmissä vilisevät vain huikeat maisemat ja lukuisat mahdollisuudet toteuttaa unelmien reitti. Olemme aina aikaisemmillakin reissuilla lyöneet reitin lukkoon jo kotisohvalla ja tehneet kaikki varaukset ennakkoon. Syitä on lähinnä kaksi: emme jaksa illalla väsyneinä etsiä mahdollista vapaata majoitusta ja toisaalta haluan tietää ennakkoon, paljonko kaikki tulee maksamaan (ja usein olen huomannut, että reilusti ennakkoon varatessa hinta on ollut edullisempi).

Nyt vauvan kanssa matkustaessa haluan kaiken olevan vähintäänkin yhtä etukäteen mietittyä ja aikataulutettua, vaikka se jos mikä on varmaa, ettei kaikki mene suunnitelmien mukaisesti (tosin Berliini todisti ihan muuta, siellä kaikki meni just niin kuin oltiin etukäteen pähkäilty). On kuitenkin hyvä käydä mielikuvissaan läpi koko reissu, niin se vähentää ainakin stressin määrää näin etukäteen.

auringonallaIMG_2756

Lennot HEL-SFO-HEL

Nappasimme keväällä Finnairin tarjouslennot San Franciscoon ja ne ovat määrittäneet koko roadtrippimme runkoa. Ja toisaalta myös se, että haluamme käydä suurimmaksi osaksi tutuissa paikoissa, nyt kun matkustamme ensimmäistä kertaa noin kauaksi vauvan kanssa. Onneksi jotain uuttakin mahtuu reitin varrelle! Lennoille meillä on varattuna vauvankoppapaikat mennen tullen.

Santa Cruz ja Pismo Beach

Lähdemme heti perille päästyämme ja yhden yön lentokentän likellä nukuttuamme liikenteeseen ja itse San Francisco jää odottamaan loppureissua. Tämä siksi, että väsymystä ja aikaeroa voi olla hyvä tasata etenemällä pari lyhyempää pätkää autolla, eikä varata niille päiville mitään kovin ihmeellistä tekemistä. Ykköstien ajaminen on tietenkin jo aivan huikeaa tekemistä itsessään, mutta onneksi olemme sen jo kertaalleen ajaneet niin ihan joka kulmalle ei välttämättä tarvitse pysähtyä ottamaan kuvaa. Vaihdoin tässä matkan lähestyessä alun perin varaamamme San Luis Obispon Pismo Beachiin, sillä sijainti on melkein sama, paitsi että jälkimmäinen on rannalla (ja SLO:ssa olemme jo käyneet, kiva sympaattinen pikkukaupunki kylläkin). Ensimmäisinä päivinä on myös tavoitteena ostaa jostain marketista takakontti täyteen vettä, syömistä, vaippoja ja muuta tarpeellista.

P6295657

Redondo Beach

Tällä kertaa Los Angelesin osuutemme vietetään varmasti lähinnä rantatunnelmissa. Varasimme majoituksen Redondo Beachilta ja ajatuksena on levähtää yksi kokonainen päivä ja kävellä rantakatua, muutoin kun reissussa tulee istuttua paljon autossa. Los Angelesin suosikkini, Griffith Observatoryn näköalat ja Mulholland Drive iltavalaistuksessa jäävät varmasti tällä reissulla väliin, vaikka niissä on juuri sitä elokuvamaista fiilistä, joka tekee Losista erityisen. Onneksi Redondo Beachilla on muistini mukaan kuvattu O.C.-telkkarisarjaa, joten odotan kyllä myös sen tunnelmointia. Edellisellä reissulla kävimme nopeasti Manhattan Beachilla, joten nyt on kiva kokeilla asumista ihan rannan tuntumassa.

auringonallaDSC_9550

Palm Springs

Kävimme 2015-reissulla Palm Springsissä, mutta koska olimme lähes koko päivän Joshua Treen kansallispuistossa, jäi kokemuksemme lähinnä laitakaupungin motellissa nukkumiseksi. Tosin yö oli jotain minkä muistan aina: aavikkotuuli ulisi huoneen nurkissa, hiekkaa oli kaikkialla ja lämpötila ei laskenut viileän puolelle yölläkään. Tällä reissulla majoitumme värikkääseen Saguaro-hotelliin, jonka uima-allasalueelta näkyvät yhtä aikaa korkeat palmut ja kauempana siintävä vuoristo. Tarkoituksena on ottaa täälläkin mahdollisimman rennosti, ja päästä vauvan kanssa polskimaan uima-altaaseen, sitä varten kun on treenattu keväästä saakka Oulun Edenissä. Ja tällä kertaa nähdään ehkä vähän enemmän itse Palm Springsiäkin.

auringonallaIMG_3564

Las Vegas

On ehkä vähän noloa mennä Vegasiin jo kolmatta kertaa, mutta perinteitä pitää kunnioittaa. Hotellien hyvä hinta-laatusuhde takaa yleensä hyvät yöunet, ja monesti vietämmekin paljon aikaa huoneessa leväten. Ja hoidamme myös reissun vaateostokset. Ensimmäisellä reissulla ostimme kummankin kihlasorumukset juuri Las Vegasista, sormusjahti kun tuntui kuuluvan siellä asiaan (emme sentään menneet naimisiin siellä, vaikka sillekin ajatukselle naureskelimme useaan otteeseen). Olemme varanneet majoitukseksi Hard Rock -hotellin sviitin, joten hemmottelemme vielä itseämme hiukan ennen loppureissun kämäisiä motellimajoituksia.

DSC_9800

Death Valley

En tiedä mikä minua viehättää näissä karuissa aavikkonäkymissä, mutta olen aina halunnut käydä uudelleen Death Valleyssa. Tällä kertaa emme varmasti kipua Dante’s Viewin maisemiin vaan ajamme lähinnä laakson läpi ja pysähdymme Badwater Basinilla. Hieman jo hirvittää kun muistelee sitä 52-asteen kuumuutta edellisellä kerralla, mutta onneksi lokakuussa lämpötilat lienee jo maltillisemmat?

P7026324

Yosemite

Se ainoa merkittävä uusi paikka reitillämme. Yosemiten odotukset ovat korkealla, koska kaikki ovat hehkuttaneet sitä kokemuksena yli muiden. Vaihdoin edellisen yön majoituksemme Mammoth Lakesiin, jotta pääsemme pelipaikoille jo mahdollisimman aikaisin aamulla. Toivoa sopii, että itäportti on tuohon aikaan edelleen auki, sillä muuten emme taida päästä puistoon ollenkaan. Tilastojen valossa ajaminen itä-länsisuunnassa pitäisi vielä onnistua lokakuussa. Puiston länsipuolella yövymme Mariposassa, joten jos aikaa jää, niin käymme myös Mariposa Grovessa ihailemassa punapuita.

San Francisco

Pari viimeistä yötä vietämme San Franciscossa, jossa olemme käyneet kerran aikaisemmin. Mielestäni on aina järkevää olla vähintään päivän verran ennen paluulentoa määränpäässä, tai mahdollisimman lähellä sitä. Silloin reitin varrelle tulee pientä särkymävaraa, eikä tarvitse stressata paluulennon menettämistä. Majoitumme keskustahotellin sijaan kaupungin ulkopuolelle motelliin, jotta huoneessa on tarpeeksi tilaa, auton saa helposti parkkiin ja hinta ei hirvitä. Lähellä on tuttu juna-asema, joka sijaitsee ostarin pihassa eli sielläkin auton saa ilmaiseksi parkkiin ja junalla pääsee suoraan keskustaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähes kaikki alkaa olla selvää ja enää jäljellä on armoton pakkaaminen ja itse lähteminen. Periaatteessa lähdön tunnelmaa ei voita oikein mikään, mutta nyt kun kuvioissa on vauva, niin ehkä se perille saapuminen yhtenä kappaleena ja järissään on se, mitä odottaa eniten. Sen jälkeen voi sitten alkaa nauttimaan siitä reissusta. Kunhan toipuu aikaerosta ja matkaväsymyksestä. Nähtäväksi jää, miten aikaero vaikuttaa vauvaan.

Tavaramäärän vuoksi en ota reissuun mukaan läppäriä, joten perinteisiä matkapäiväkirjoja ei ole sen vuoksi tiedossa. Sen sijaan reissuamme voi seurata Instagramissa @heidialande, jonne pyrin laittamaan story-puolta päivittäin!

4 vastausta artikkeliin “Kahden viikon Jenkki-roadtrip vauvan kanssa, millainen on suunnitelma?

  1. Voi kun pääsisi teidän mukaan reissulle, kuullostaa niin hyvälle reissulle. Mielettömän ihanaa ja antoisaa reissua, nauttikaa täysillä 🙂 Lämpöiset terveiset meidän poppoolta teille 😀

  2. Terveisiä Arizonasta! Meillä on takana omaa roadtripia reilu viikko, ja reitti kulki samansuuntaisesti San Franciscosta Mercediin, Yosemiten läpi Mammoth Lakesiin, Las Vegasiin ja siitä edelleen Arizonaan. Kannattaa varata Mammoth Lakesista kolme tuntia ajoaikaa Yosemite Valleyyn, sillä se Tioga road on todella kiemurainen. Glacier point oli meidän mielestä Yosemiten kohokohta, sinnekin ajaa lähemmäs tunnin Valleysta. Ajomatkalla karhunpoika ylitti tien meidän auton edestä! Ei jääty odottelemaan emokarhua… Ihanaa reissua teille! 🙂

    1. Kiitos Sofia! Olenkin suurella mielenkiinnolla seurannut teidän reissua, perästä tullaan! Hyvä vinkki tuo ajoaika, Google Maps näytti 2,5h ja sekin kuulosti pitkälle, mutta että vieläkin enemmän saa varata. Täytyy lähteä tosi aikaisin aamusta! Jos vielä olet linjoilla, niin saitteko auton Glacier Pointille hyvin parkkiin? Olitteko liikenteessä viikonloppuna vai arkena? Me onneksi ollaan siellä keskellä viikkoa, mutta silti mietityttää onko miten täyttä jo aamupäivästä… Ihanaa reissun jatkoa!!

Kommentoi