Road Trip päivä 13: Orange County

Toisena kokonaisena Los Angeles päivänämme päätimme lähteä ajelemaan Orange Countyyn eli OC:hen, määränpäänä n. 200km päähässä San Diego. Päivä valittiin siksi, että meillä on motellin vaihto edessä, sillä olemme kaksi viimeistä yötä Hollywoodissa. Oli kätevää aamulla pakata tavarat ja lähteä taas tien päälle.

Ajoimme San Diegoon moottoritietä pitkin Anaheimin kautta. Emme nähneet Anaheimia muutoin kuin Honda Centerin osalta, sillä meille tuli keväällä hassu pieni ajatus käydä ”tuolla”, kun katsoimme Hansin matkassa -ohjelmaa. Muita syitä ei ole, sillä emme edes seuraa jääkiekkoa. Oli kuitenkin kiva, että matkan varrella oli jokin kiintopiste 🙂

Sää oli ilmeisen tyypillisen pilvinen aamupäivästä ja aurinkoinen iltapäivästä. Ajoimme San Diegossa suoraan ennalta valittuun parkkihalliin keskustassa. Halli osoittautuikin loistavaksi parkkipaikaksi, sillä keskeisen sijainnin lisäksi se maksoi vain dollarin tunnilta.

Kävelimme aluksi satamaan ja katselimme rantakadun maisemia yläilmoista, Convention Centerin ylätasanteelta. Paikalliset hölkkäsivät rakennuksen pitkiä portaita ylös alas, joku jopa jäi keskelle portaita punnertamaan kaikkien eteen.

Sataman jälkeen kävelimme keskustaan Gaslamp Quarterille. Tavoitteena oli löytää mahdollisimman autenttinen meksikolainen ravintola, mikä osoittutui hyvin pian melko hankalaksi tehtäväksi. San Diegon keskusta on viihtyistä ja mukavan oloinen, mutta se oli ihan erilainen kuin kuvittelin. Olin pähkäillyt päässäni, että Meksikon läheisyys tuo kaupunkiin mukavaa meksikolaisvivahdetta, mutta ei. Ainakaan keskustassa Meksikon läheisyys ei näkynyt millään tavalla. Se oli minulle pettymys, joka johtui omista ennakkokäsityksistäni.

IMG_20130705_130155

Löysimme lopulta ravintolan, jonka mielsin tarpeeksi meksikolaiseksi. Istuimme ravintolan terassille ja tilasimme tacoja ja enchiladoja. Talo tarjosi nachoja ja salsaa, joka oli lähes tulkoon toivomani kaltaista. Nachot ovat kyllä meksikolaisten ravintoloiden ykkösherkkua! Kyllä ne tacotkin maistuivat, vaikkeivat maailman parhaita olleetkaan.

sd1

Lähdimme lounaan jälkeen ajamaan takaisin kohti Los Angelesia, mutta tällä kertaa suuntasimme rantatielle, Pacific Coast Highwaylle ja tarkoituksena nähdä Beach Cities -alue: Dana Point, Laguna Beach, Corona del Mar, Newport Beach, Suntset Beach, Hungtinton Beach, Long Beach… Rannat ja kaupungit vaihtuvat toisiin ilman rajoja eikä niillä kai mitään merkitystä olekaan. Rantatie on kaunis ja sen varrella olevan rantakaupungit vaikuttavat oikeilta onnellisuuden tyyssijoilta. Juuri tällaista Kaliforniaa televisio meille näyttää!

Jos meillä olisi ollut aikaa, olisimme pysähtyneet useammassa paikassa hienojen rantojen, surffitunnelmien ja viihtyisien pikkukatujen innoittamana. Mutta Los Angelesin välimatkat ovat pitkiä ja meillä oli vielä useamman tunnin matka Hollywoodiin, johtuen odotettavista ruuhkista.

Pysähdyimme yhdellä rannalla, Aliso Beachilla, joka oli Laguna Beachin kohdalla. Ranta oli upea ja täynnä viikonloppua viettäviä nuoria ja lapsiperheitä. Tyrskyt olivat melkoiset, ranta vaaleaa pehmeää hiekkaa ja rantaa ympäröi kauniit talot ja istutukset. Aika täydellinen ranta!

ranta5

Rannalta lähdön jälkeen seisoimme ruuhkissa melko pitkään. Onneksi liikenne alkoi vetämään jossain Newportin tienoilla ja pääsimme etenemään niin, että olimme iltaan mennessä motellillamme Hollywoodissa. Rodeway Inn on taas näitä sarjassamme kliseisiä moteleja, mutta minähän tykkään juuri kaikesta sellaisesta.

IMG_20130705_190239

One thought on “Road Trip päivä 13: Orange County

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: