Kruisailua Los Angelesissa

Los Angeles on autoilukaupunki ja se on monella tiedossa jo ennen matkaa. Niin myös meillä, joten mitään muuta vaihtoehtoa kuin auton vuokraamista koko reissun ajaksi ei edes harkittu. Los Angeles on iso kokoelma erinäisiä kaupunkeja ja paikkoja ja välimatkat käsitteen Los Angeles alla ovat pitkiä. Ja ruuhkat ovat pitkiä nekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisaalta autoilu on osa Los Angelesin viehätystä: paikasta toiseen siirryttäessä näkee kivasti ympäristöä ja yksi ohjelmanumero voi olla myös ajelu ilman sen kummempaa päämäärää (myönnetään, ettei kuitenkaan kovin ekologinen tapa viettää aikaa).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen lisäksi, että autoilimme Los Angelesin ulkopuolella Orange Countyssä San Diegoon asti ja takaisin, teimme myös kierroksia kaupungin sisällä: Hollywoodin kukkulat näköalapaikkoineen ja Mulholland Drivea pitkin ajaen. Sunset Boulevardia pitkin kruisailu suuntaan jos toiseenkin. Pieni raapaisu Beverly Hillsiä Rodeo Drivea pitkin. Öisiä valoja tuikkiva ja ihmisiä vilisevä Hollywood Boulevard, läpi Walk of Famen tähtireunuksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähtiloiston, korkeiden palmujen reunustamien bulevardien ja luksusliikkeiden lisäksi halusimme toki nähdä myös ns. perusjenkkilää, mitä löytyi autoretkeltä Torrancesta ja Culver Citystä matkalla Venice Beachille. Monikulttuurisuutta taas ohitimme mm. Korea Townin läpi ajaessa ja sitä seurasivat myöhemmin samalla reissulla Little Tokyo, Chinatown ja Little Armenia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sitten Los Angeles downtown. Pilvenpiittäjäkeskustassa ei ole nopealla vilkaisulla mitään katsottavaa. Toimistoja, toimistoja, yksittäinen kahvila. Sunnuntaina kadut ovat melko tyhjät. Oikeastaan tunnelma on aika ainutlaatuinen. Miten ison kaupungin keskustassa onkaan näin hiljaista?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 vastausta artikkeliin “Kruisailua Los Angelesissa

    1. Mulholland oli kieltämättä jännä sekä elokuvana että vierailukohteena 😉 Ja kuvia katsellessa tulee hirveä ikävä Losia!

  1. Mä en kyllä varmaan ikinä kyllästy Losiin ja sen näkymiin. Kun siihen kaupunkiin on kerran päässy sisään se tarjoaa loputtomasti uutta ja vanhaa mielenkiintoista katsottavaa. 🙂

    1. Uskon kyllä! Mekin haikaillaan uutta matkaa Losiin joka päivä. Oikeastaan se oli pieni yllätys, sillä en uskonut ihastuvani kaupunkiin niin kovasti. Mutta pakkohan sinne on päästä uudelleen! 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: