Tuhansia valoja ja Mulholland Drive

Yksi Los Angelesin must-jutuista on kaupungin tuhansien valojen ihailu Hollywoodin kukkuloilta. Me lähdimme liikkeelle hieman ennen hämärää, jotta näkisimme maisemat sekä valoisan aikaan että auringon laskeuduttua. Otimme suunnaksi summittaisen osoitteen Mulholland Drivelta, sillä halusimme pysähtyä eräällä tietyllä levikkeellä, jossa oli muutaman auton parkkipaikka (levikkeen edessä oli portti, jonka mukaan puisto sulkeutuu pimeällä, mutta ainakaan meidän aikana portit eivät menneet kiinni).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajoimme ylös tietä kiemurrellen ja päädyimme pian Google Mapsista katsomallemme levikkeelle. Saimme auton kätevästi parkkiin, mutta jos olisimme tulleet muutaman minuutin myöhemmin, olisi autolle pitänyt keksiä joku tienvarsipaikka. Paikalle kaahasi myös muutama pieni turistipussi muutaman minuutin valokuvausmahdollisuudelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me kiipesimme muutamat rappuset varsinaiselle näköalapaikalle ja ihailimme sekä hiljalleen syttyvää kaupunkia että pienenä näkyvää Hollywood-kylttiä. Luulin pimeyden tulevan kuin humahtaen, mutta mitä vielä, pimeys tuntui laskeutuvan turhauttavan hitaasti. Jäimme kuitenkin sitkeästi odottamaan pimeyttä ja kyllähän se oli kaunis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähdimme jatkamaan Mulholland Drivea eteenpäin ja pysähdyimme vielä toisella näköalapaikalla (Universal Cityn puolella?), kun huikean hieno maisema avautui yhtäkkiä eteemme. Sen jälkeen päätimme lähteä samoja jälkiä takaisin päin, sillä epämääräinen harhailu kukkuloiden pimeillä ja mutkaisilla teillä ei tuntunut enää kovin rentouttavalle. Mutta pimeä Mulholland Drive ja näkymät kaupunkiin ovat mielestäni yksi Los Angelesin ehdottomista nähtävyyksistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 vastausta artikkeliin “Tuhansia valoja ja Mulholland Drive

  1. Ihan samaa mieltä että tuo on yks ihan must nähtävyyksiä Losissa. Ite tykkään yleensä mennä mieluummin Observatoriolle kun siellä on sentään jotain valoja pimeyden laskeuduttua ja sinne voi jäädä pimeälläkin vielä pyörimään ja ihmettelemään. 🙂

    1. Ihan totta, siellä olisi varmasti valoisampaa ja todella hienot näkymät illallakin 🙂 Me käytiin siellä päiväseltään ja haluttiin mennä illalla eri paikkaan. Lisäksi noilla levikkeillä on hauskasti elokuvamaista tunnelmaa, kun valomerta voi ihailla vaikka autossa istuen, jos tulee vilu 🙂 Mutta en kyllä tosiaan lähtisi kovin paljoa sinne levikkeiden pusikoihin pyörimään illalla, kun on niin pimeää ettei näe yhtään mitään!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: