4th of July Santa Monican laiturilla

Jenkkien itsenäisyyspäivä 4th of July kului leppoisasti Venice Beachilla päivällä ja Santa Monican laiturilla illalla. Jätimme auton aamulla parkkipaikalle, joka oli käytössämme koko päivän riippumatta siitä, liikutimmeko autoa välillä muualle. Sattumalta parkkeerasimme aika hyvälle paikalle, juuri Venicen rannan alkamisen tienoille, mutta samalla lyhyen kävelymatkan päähän Santa Monican laiturista.

20130704_201124

Kun päivällä vietimme aikaa rannalla sekä Venicen Boardwalkilla, lähdimme illalla kävelemään päinvastaiseen suuntaan päämääränä Santa Monican laituri, jonka huvipuistolaitteet näkyivät kauas asti. Matkaa laiturille oli muutama kilometri, joten se oli juuri sopiva kävely Wendy´sissä syötyjen hampurilaisten jälkeen.

Koska oli julhapäivä, oli matkan varrella paljon muitakin samaan suuntaan menijöitä, mutta toisaalta jotkut vastaantulijat ihmettelivät miksi menimme laiturille päin, kun ilotulitus ammutaan päinvastaisesta suunnasta. Meillä oli kuitenkin tarkoituksena ihailla ilotulitusta laiturilta käsin, vaikka se sieltä näyttikin melko pienelle ja kaukaiselle.

20130704_202347

Santa Monican laiturilla on huvipuisto, pieniä kauppoja ja joitakin ravintoloita. Sekä roppakaupalla karnevaalitunnelmaa! Ravintoloista Bubba Gump Shrimp Co. näytti olevan sillä hetkellä suosituin, sillä aikoinaan Forrest Gump -elokuvasta idean saaneen ravintolaketjun edessä kiemurteli illalla jopa jonoa.

20130704_202943

Muutenkin puisen laiturin pinnalla kopisteli sillä hetkellä jalkapari jos toinenkin, mikä ei tietenkään ollut yhtään yllättävää kyseisenä päivänä. Kävelimme huvipuiston tienoille ja kävimme ihastelemassa sen valoja ja sinällään ihan tavallisen oloisia tivolilaitteita. Vaikka Coney Islandin Wonder Wheel oli ihan must, ei me tällä kertaa innostuttu kuitenkaan muuta kuin katselemaan ympärillemme. Ja koska ilotulitus oli alkamassa piakkoin, suuntasimme takaisin laiturin väljemmille osille ja jäimme muiden tavoin odottamaan Venicen suunnalta ammuttavia raketteja.

20130704_202741

20130704_203703

20130704_203954

Lähdimme jo ennen ilotulituksen loppumista kävelemään rantakatua takaisin Veniceen päin. Emme jaksaneet enää jatkaa kovin pitkälle Veniceen, vaikka paikka olisi voinut olla jännä myös siihen aikaan illasta. Kävelimme autolle ja vilkaisimme samalla jo neljättä kertaa erään talon pienellä pihalla pidettäviä grillibileitä (ne olivat alkaneet jo valmisteluilla aamupäivällä, kun menimme rannalle). Meno oli selvästi jo hyytynyt ja osa porukasta hieman väsähtänyt. Aiemmin grillatut hodaritkin olivat kadonneet parempiin suihin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: