Very Large Array

Eiköhän palata taas road tripin pariin, vaikka reissusta alkaa olla kulunut jo kuukausia, huh! Ja seuraava Jenkki-reissukin on jo ihan käsillä, joten parempi pistää isompi vaihde silmään.

Very Large Array ei sanonut minulle mitään ennen kesäkuuta, mutta Anttia se oli kiinnostanut pidemmän aikaa. Paikka sijaitsi (melko) sopivasti Albuquerquen ja El Pason välillä, tehden vain pienen(?) mutkan Socorron kohdalta. Radio-observatoriolla on pieni visitor center, jonne kurvasimme heti ensimmäiseksi. Alueen pääsymaksu ei ollut mitään maltaita ja sillä olisi saanut omatoimisen kierroksen lisäksi opastetun kierroksen ja esityksen aditoriossa.

Me päätimme kierrellä nopeasti itseksemme, vaikka toisaalta eipä siellä juuri muita turisteja näkynyt sillä hetkellä. Kierros ei ole todellakaan pitkä, vaan kävellä saa lähinnä yhden jättimäisen lautasantennin luokse ja muutamaan muuhun paikkaan pihapiirissä. Käytännössä antenneja voi ihailla kauempaa myös päätieltä käsin. En ihmettele, että täällä on kuvattu ainakin yksi tieteiselokuva!

auringonallaIMG_3249auringonallaIMG_3253
auringonallaIMG_3255auringonallaDSC_0610
auringonallaDSC_0615auringonallaDSC_0634 auringonallaDSC_0638auringonallaDSC_0663
auringonallaDSC_0664auringonallaDSC_0676

3 vastausta artikkeliin “Very Large Array

  1. Niiin mun ja Markun unelmapaikka! Tuolla on aivan pakko käydä jos joskus USA roadtrippi tehdään 😀 Mie olen ainaki scififanaatikko ja Markku nyt on geofyysikko jo ammatiltaan :p

    1. Toi olis varmasti sitten just teidän paikka! Ja lisäksi ruohotasankomaisemat oli hauskoja, taivas ihanan sininen ja pilvet valkoisia. Kaunistakin siis 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: