Reissuvuosi 2016: vanhoja lemppareita ja yksi uusi maa

Instagram Travel Thursdayssa on teemana vuoden 2016 reissut, joten täältä pesee! Kovin montaa uutta maata ei tullut, sillä kävimme muun muassa vanhoissa lempparipaikoissa, tai muuten tutuissa maissa. Tosin loppuvuodesta tilanne korjaantui yhden uuden valloituksen myötä.

Istanbul, Turkki

Vuoden reissut aloitettiin työmatkalla Istanbuliin, joka oli ollut haaveenani jo pitkään. Olin varma, että rakastuisin kaupunkiin, ja niin myös kävi. Sen lisäksi, että Istanbul on samaan aikaan sekä värikäs että haalistunut, sopivasti rappioromantiikkaa ja idän mystiikkaa tarjoava paikka, on turkkilainen ruoka todella hyvää.

igtt2

Bangkok ja Railay, Thaimaa

Pääsiäislomalla vein Antin ensivisiitille Thaimaahan. Maahan, jossa itse olin 8 vuotta sitten jopa asustellut muutaman kuukauden, ja jossa en ollut sen jälkeen käynyt (enkä juuri kaivannutkaan). Bangkokissa söimme ihanaa katukeittiöruokaa, kävimme Wat Phossa ja ajoimme niin ilmajunalla kuin jokiveneillä. Auringonlaskua katselimme hotellimme Lebuan kattobaarista käsin. Railaylle mentiin upeiden auringonlaskujen ja karstivuorimaisemien vuoksi, ja niitä myös saatiin. Loppumatkaa hankaloitti kampylobakteeri, joka jatkui omalta osaltani pitkällä sairaslomalla ja keuhkoputkentulehduksella.

igtt3

Berliini, Saksa

Vanha lempparimme! Viiden päivän kaupunkiloma oli ainoa, mitä kesällä teimme, sillä säästelimme sekä rahaa että lomaa talvelle. Ja jos haluaa kitsastella, mutta viettää kivan loman, niin Berliini jos mikä on siihen oikea paikka. Söimme herkullisia aamupaloja, kiertelimme kirppareita, juhlimme juhannusta allasbileissä ja kävelimme kilometrikaupalla Berliinin persoonallisia katuja.

igtt5

New York, Yhdysvallat

Toinen lempparimme, ja en edes muista monesko matka tämä oli. Täälläkin keskityttiin tunnelmallisiin aamupaloihin ja muihin herkkuihin, käytiin vihdoinkin Staten Island Ferrylla, ihailtiin auringonlaskua tutulta Roosevelt Islandilta ja käveltiin niin High Linea kuin Brooklynin siltaa, unohtamatta Central Parkia. Bonuksena vietimme kumpikin omat päivät tahoillamme, eikä omani sujunut ihan täydellisesti. Teimme tänäkin vuonna mini roadtripin, ja hurautimme Philadelphiaan, sekä Cape Mayn kautta Atlantic Cityyn.

igtt6

Hongkong, Ho Chi Minh ja Phu Quoc

Tällä hetkellä olemme joululomalla, jonka aloitimme vuoden 2016 puolella ja ehdimme vielä juuri ja juuri käymään yhden uuden maan, Vietnamin. Hongkongissa vietimme joulua, Phu Quocilla uutta vuotta. Saigon tai Ho Chi Minh hurmasi meidät, tämä reissu ei varmastikaan jäänyt viimeiseksi.

igtt1

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT hostit: Travellover ja Muru Mou.

18 vastausta artikkeliin “Reissuvuosi 2016: vanhoja lemppareita ja yksi uusi maa

 1. Berliini on kyllä ihan blogien myötä alkanut kiinnostaa kovasti minua. Myös Istanbul olisi kiinnostava. Sitten taas Aasian maihin en ainakaan tällä hetkellä tunne kovinkaan suurta vetoa – mutta ehkä vielä joskus.
  Kiva käydä niissä vanhoissa lempparikohteissakin – niihin on usein tosi rento mennä, kun suunnilleen jo tietää mitä odottaa. Ja silti aina voi löytää jotain uutta.

  Hivaa reissuvuotta 2017

  1. Berliini on tosi monipuolinen kaupunki, joten siellä voi hyvinkin viettää mukavaa lomaa, lähes millaista tahansa 🙂 Istanbulia odotin itsekin, enkä kyllä pettynyt! Aasiaakin kannattaa joskus kokeilla, tosin siihen saattaa jäädä myös koukkuun 😉 Ihanaa reissuvuotta 2017!

 2. New York on näistä minun ehdoton lemppari <3. Ja olihan se Phu Quockin aika kiva rentoon lomailuun. Ho Chi Minhistä minulle jäi taas tosi ristiriitainen olo, mutta kiva, että te olette tykänneet. Minun Saigon-intoa ehkä lannistaa muisto siitä, kuinka sain siellä vatsapöpön ja aloin sotamuseon edessä oksentaa. Lento Suomeen olikin sitten jotain aika kamalaa.
  Ihania värikkäitä matkakuvia kaikki! Värikästä uutta matkavuotta myös sinulle! ❤

  1. Kiitos kaima! Nyki on kyllä aina niin ihana, ei petä koskaan (paitsi talvikylmällä se viima on hirveä!!). Mä tykkäsin kyllä HCMC:stä tosi paljon, mutta kyllähän tosiaan aina tuollaiset sairastumiset on niin ikäviä, että menee maku koko jutusta, kurjaa 😦 Me kans sairastuttiin viime vuonna Thaimaassa, ”onneksi” oltiin kuitenkin tutussa paikassa.

 3. Kivan kuuloinen reissuvuosi 🙂 Mulla on taas tämä vuosi näillä näkymin sellainen, että tulen reissaamaan tutuissa kohteissa ja maissa. Varmaan kovin montaa uutta kaupunkia tai maata en tule näkemään, mutta se ei haittaa. Berliiniin olen menossa pääsiäisenä, viimeksi kävin siellä melkein kuusi vuotta sitten, joten jo on aikakin. Samaa mieltä olen Berliinistä reissukohteena! New York ja Philadelphia löytyivät myös mun viime vuoden käydyistä kohteista.

  1. Berliinin kevät on varmasti kiva, meiltä Antti taitaa lähteä sinne kans joskus täs keväällä 🙂 Kuusi vuotta poissa Berliinistä on kyllä ihan liikaa, se on niin huippu kaupunki! Jospa itsekin pääsisi sinne taas joku vuosi 🙂 Kolme reissua ei oo vielä mitenkään riittävästi!

  1. Kiitos Katja! Tänään onkin kotiinpaluu edessä, ja ihan hirveästi tunteja istuttavana lentokoneessa. Mutta on tää sen arvoista 🙂 Mukavaa reissuvuotta 2017!

  1. Kiitos Rami! Me oltiin käyty kerran aikaisemmin Hongkongissa ja hyvin voisin lähteä kolmattakin kertaa, samoin Vietnamin kanssa otan ihan varmasti uusinnan jossain vaiheessa 🙂 Hyvää reissuvuotta sinullekin!

 4. Istanbul ❤ Aika monelle muullekin kohteellesi laittaisin sydämen. Kivan monipuolinen reissuvuosi: kolme maanosaa, itää, länttä ja Eurooppaa. Pari yhtymäkohtaa oli omaan reissuvuoteeni: vihdoin Staten Islandin lautalle ja yksi uusi maa, minulla Filippiinit.

  1. Ihan totta, en edes osannut ajatella, että aika lailla eri suunnilla on tullut käytyä! Miten sinne Staten Islandin lautalle onkin ollut niin hankala mennä, että se on aina jäänyt välistä 😀 Ei siis oikeasti hankala, vaan aina ollaan skipattu se jollakin syyllä.

  1. Thaimaa on kyllä aina ihana, sinne voisi mennä jo pelkästään ruuan takia 🙂 Mutta Vietnam oli kyllä kiva yllättäjä, ja ruoka sielläkin ihan superhyvää, toki kaikki muukin!

 5. Vitsit mitä kohteita sulla, Istanbul, Berliini ja Nyc on mullekin tuttuja ja kaikki ihania, mutta Aasiassa oon reissannut ihan super vähän. Näitä IGTT-postauksia selaillessa sekin maankolkka on kyllä alkanut entistä enemmän houkuttelemaan 🙂 Ja toi viimeisen kuvasarjan turkoosi seinämaalaus, haluan jonkun tollasen! ❤

  1. Mäkin haluaisin tuollaisen maalauksen! Itseasiassa olen yrittänyt etsiä vastaavaa (tai tuota samaa kuvaa) posterina, mutta ei ole löytynyt, nyyh! Aasiassa on kyllä monenlaista ja Vietnam pääsi yllättämään 🙂

 6. Ihana reissuvuosi, monipuolisesti länttä ja itää. Mulle tulee aina nälkä katsoessani sun kuvia: sulla on aina niin herkullisen näköisiä ruokakuvia! 😀
  Istanbulissa piipahdin minäkin viime vuonna, mutta harmittavasti en ehtinyt tällä alle vuorokauden mittaisella stopilla muuta kuin syödä ja nukkua, joten nähtävyydet jäivät näkemättä. Eli pitää mennä sinne toiste paremmalla ajalla! 🙂

  1. Kiitos Terhi! Ruokakuvat on kyllä ihania muistoja 🙂 Istanbul on kyllä niin ihana kaupunki, että sinne kannattaa mennä joskus ajan kanssa. Toivottavasti pääsen sinne itsekin uudelleen (muutenkin kuin lentokentälle jumittamaan pariksi päiväksi, kuten meillä nyt paluumatkalla, aargh!).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: