Kolme nähtävyyttä Istanbulin minilomalle

Helmikuisella Istanbulin työmatkalla ei ollut samalla tavalla aikaa kuin lomalla, joten töiden jälkeisen vapaa-ajan voisi niputtaa melkeinpä minilomaksi. Rakastuin Istanbuliin heti ensinäkemältä ja kaupungin nähtävyydet olivat ehdottomasti must see -listalla, vaikka yleensä nähtävyyksien kiertely ei ole se ykkösjuttu. Itämainen mystiikka ja esteettisyys iskee minuun aina, joten nämä kolme paikkaa muodostivat nähtävyyskierroksen:

  1. Sininen moskeija oli nähtävyyslistallani numero yksi, sillä moskeijat ovat usein todella kauniita rakennuksia ja olin kuullut, että Sultan Ahmedin moskeija on vielä erityisen kaunis. Moskeijavierailullamme oli hieman huonoa onnea, sillä menimme sinne sellaisena aikana, jolloin moskeija oli kiinni, ja jos en ihan väärin muista, niin taisimme käydä siellä myös toistamiseen sellaiseen aikaan, että vain rukoushetkeen osallistuvat pääsivät sisään. Lopulta aikataulumme mätsäsivät moskeijan aikataulujen kanssa ja kävimme ihailemassa myös sisätiloja. Ja olihan se kaunis, ja iltavalaistuksessa kuin suoraan satukirjasta!

istanbulP2100210 istanbulP2100194
istanbulP2100196 istanbulP2090110

2. Hagia Sofia, entinen kirkko ja moskeija, on nykyisin museona ja kävimme siellä sisällä ihastelemassa valtaisaa tilaa ja suuria, roikkuvia lamppuja. Kiipesimme myös matalaa, kierrekäytävää pitkin ylhäälle parvelle. Hagia Sofiassa on erityisen kaunista sisään siivilöityvä valo!

istanbulP2090091 istanbulP2090103
istanbulP2090121

3. Suuri basaari, Grand Bazaar oli myös ihan pakollinen vierailukohde ja onneksi se sijaitsi ihan hotellimme naapurustossa. Tunnelmallinen paikka sekä illalla että päivällä. Ja minä tietenkin ihastuin niin hamam-pyyhkeisiin kuin koristeellisiin kulhoihin, joten pääsin hieromaan kauppoja heti alkuunsa. Jos meillä olisi ollut enemmän aikaa, olisimme istahtaneet mataliin pöytiin juomaan perinteistä turkkilaista teetä. Ja mä olisin ehkä ostanut koko basaarin tyhjäksi.

istanbulP2080021
istanbulP2080023 istanbulP2080002
istanbulP2080029 istanbulP2080018

Jos pääsen Istanbuliin vielä uudemmankin kerran, niin saatanpa vierailla näissä nähtävyyksissä uudelleen.

4 vastausta artikkeliin “Kolme nähtävyyttä Istanbulin minilomalle

  1. Istanbul on kyllä niin ihana kaupunki, lähtisin kyllä ihan heti uudelleen. Jotenkin niin paljon ihania yksityiskohtia ja elämää ja tykkäsin kyllä jokaisesta nuista nähtävyydestäki.

    1. Tuo on niin totta, kaupunki on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja nimenomaan sitä elämää 🙂 Ja sinne on ihan pakko päästä uudelleen!

  2. Taas kiva postaus sinulta 🙂 ! Minäkin haaveilen lomasta Istanbulissa! Lukuisia kertoja olen siellä käynyt, mutta vain lentoa vaihtamassa. Ehkä odotan vielä vähän maailmanpoliittisen tilanteen rauhoittumista ennenkuin lähden katsomaan nuo suosittelemasi nähtävyydet. Terveisiä myös Balilta! Olemme täällä hyödyntäneet häämatkaplogiasi 🙂 Aivan mahtava paikka…Perheemme mielestä ykköskohde, vaikka Boracaysta pidimme myös 🙂

    1. Voi miten kiva kuulla, että vinkeistäni ja kokemuksistani on ollut hyötyä! Ja Bali on ihana, haluan sinne uudelleen! Kiitoksia vain terkuista 🙂

      Kyllähän tuo Istanbulin tilanne on välillä tosi surullinen, ei sille voi mitään. Itsekin mietin silloin alkuvuodesta, kannattaako sinne mennä juuri nyt. Mutta kun työmatka oli kyseessä, niin sinne sitten kuitenkin lähdettiin. Ja meidän aikaan oli ihan rauhallista ja olo oli turvallinen. Siinä lähiviikkoina tilanne olikin sitten ihan eri (sekä ennen että jälkeen). Jospa tilanne rauhoittuu tulevaisuudessa, sillä Istanbul on todella hieno matkakohde!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: