Bangkokin urbaani puoli

Bangkok on suurkaupunkien tapaan jatkuvasti elossa ja hereillä, ja Aasiassa kun ollaan, on porukkaa liikenteessä yleensä varsin riittävästi. Bangkokista tulee ensimmäisenä mieleen kullankimaltavat temppelit, katuruoka ja kitsi Chinatown sekä kaupunkia halkova Chao Phraya -joki, jossa liikutaan perinteisillä pitkähäntäveneillä tai isommilla jokiveneillä. Toisaalta modernissa Bangkokissa käydään drinkeillä kalliissa kattobaareissa, tehdään ostoksia markkinoiden lisäksi kiiltävissä ostoskeskuksissa ja liikutaan ilmajunalla pilvenpiirtäjien välissä.

DSC_2247 DSC_2232
auringonallaIMG_6474

Bangkok on siitä kiva kaupunki, että siellä voi viettää lomaa joko perinteiden tai nykypäivän keskellä. Meillä loppui valitettavasti aika kesken, joten esimerkiksi kaikki kivat kahvilat ja ravintolat jäivät välistä, mutta ehdimme piipahtaa ohimennen Bangkokin vilkkaissa liikenteen solmukohdissa, kuten Siam Squarella ja sen lähiympäristössä sekä Victory Monumentilla.

DSC_2240
DSC_2243 DSC_2258

Siam Squaren valtavat ostoskeskukset ja BTS:n risteymäkohta takaavat, että alue on aina kaupunkielämän keskiössä. Kadun yläpuolella menevä katettu kävelykatu tuo pienen hengähdystauon alhaalla pauhavasta liikenteestä sekä suojaa mahdolliselta sateelta. Ja sitä pitkin pääsee kätevästi ostoskeskuksesta toiseen.

DSC_2235 auringonallaIMG_6463

Victory Monument on bussiliikenteen alku- ja päätepysäkki ja sen reunamia kiertää BTS-rata ylhäällä kaiken häslingin yläpuolella. Sen lisäksi, että kaikki joko lähtevät jonnekin tai saapuvat jostakin, on alueella paljon katukeittiöitä ja muuta elämää iltaisin.

DSC_2339 DSC_2349
DSC_2340
DSC_2343 DSC_2341

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: