Ensimmäiset fiilistelyt Istanbulista

Olen haaveillut Istanbulista jo vuosikausia. Siihen nähden, miten lähellä se sijaitsee ja miten edullisia lentoja sinne on, on uskomatonta, että menin käymään siellä vasta nyt. Onnekseni minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä Istanbuliin viiden päivän työmatkalle, joten samalla ehdin vilkaista kaupunkia siinä mittakaavassa, että vakuutuin siitä täysin. Tänne on palattava joskus omalla lomalla!

istanbulP2100128 istanbulP2090037
istanbulP2090078 istanbulP2090057
istanbulP2090050

Mikä sitten viehätti? Matka ei alkanut kovin hyvissä merkeissä, sillä lentomme Oulusta myöhästyi yli kuusi tuntia (kahdesta eri syystä), joten missasimme eri lipulla olleen jatkolentomme. Työmatkalaisen onneksi 24h päivystys on auki sunnuntaisinkin ja lippu oli vaihdettu myöhempään koneeseen hyvinkin helposti. Tosin samalla menetimme iltapäivän Istanbulissa ja saavuimme sinne vasta puolen yön aikaan. Aamulla lähdimme suoraan konferenssiin ja näin kaupungin päivänvalossa vasta taksin kyydistä. Sitä ennen olin ehtinyt vilkaista hotellin ravintolan ikkunasta edessä avautuvaa Bosporinsalmen suuta lukuisine laivoineen ja vaaleanpunasine taivaineen ja olin jo ihan myyty. Kannatti tulla!

istanbulP2090080
istanbulP2090090 istanbulP2100186
istanbulP2080023 istanbulP2080021

Sen jälkeen se olikin lähinnä Istanbulin riemuvoittoa: mäkisiä katuja, jännittäviä basaarikujia, tuoksuvia rinkelikasoja kantavia miehiä, yllättäviä kissakavereita, baklavaa ja teetä tulppaanilaseista, rukouskutsuja ja minareetteja tähtitaivasta vasten, vaaleanpunaisia auringonlaskuja, ystävällisiä turkkilaisia, tuoretta granaattiomenamehua, turkoosin värinen Bosporinsalmi, illallisia ja lounaita ulkona istuen. Vaikka Istanbulilla on myös moderni puolensa, niin silti suurimmaksi osaksi tuntui siltä, että aika on pysähtynyt. Satumainen fiilis, se jäi päällimmäisenä mieleen.

istanbulP2100193 istanbulP2090110
istanbulP2100238 istanbulP2100248
istanbulP2100258 istanbulP2100260

6 vastausta artikkeliin “Ensimmäiset fiilistelyt Istanbulista

  1. Hitsi mikä blogilöytö, upeita reissuja!
    Itse olen menossa Nykkiin eka kertaa lokakuussa, lentojen hinnat ehtivät vuodenvaihteen jälkeen nousta reippaasti eli kyselenkin mihin saakka odottelisit itse hintojen tasaantumista ja mahdollisia syystarjouksia, eka reissu halutaan mennä suorilla lennoilla. Kiitos jos ehdit vinkata!

    1. Voi kiitos Anne! 🙂

      Tämä lentoasia on kyllä aina sellainen stressaava juttu, kun aina niitä joutuu kyttäilemään ja harvemmin hinnat muuttuvat niin kuin on itse ennustanut. Olimme viime vuonna Nykissä lokakuussa (syysloma-aikaan) ja muistelen, että ostimme liput heinäkuussa. Eikä ne siitä ainakaan halvemmaksi muuttuneet, varsinkaan liittymälennot maakunnista (jotka olivat järkyttävän kalliita). Marraskuulle lentoja (myös suoria) saa kai yleensä hyvinkin edullisesti, mutta lokakuu on vielä melko lailla sesonkia (myös hotellien suhteen).

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: