New Yorkin ruokapäiväkirjat

Yksi kaupunkilomailun ehdottomia valtteja on laaja ruokatarjonta. Ei sillä, etteikö pienemmissä paikoissa voisi olla saatavilla erittäin hyvää ruokaa, mutta suurkaupungeissa mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti.

Aamupala

Meidän Long Island Cityn majoitukseen kuului New Yorkin yleisen käytännön vastaisesti aamupala, joten meillä oli neljänä ensimmäisenä aamuna niin donitsia kuin bagelia ja vaihtuvia lämpimiä ruokia tarjolla. Ne kelpaavat kyllä ensihätään, mutta kiintiö tulee täyteen muutamassa päivässä. Onneksi halutessaan voi myös kipaista kaupungille aamupalalle, vaikka tällaista piilopihiä ihmistä saattaa salaa harmittaakin ”ilmaisen” aamupalan hyödyntämättä jättäminen.

fiveleaves

Söimme Nykissä kaksi hyvää aamupalaa. Ensimmäinen niistä oli lyhyehkön metromatkan päässä Greenpointissa, Williamsburgin kyljessä oleva Five Leaves, jonka ovia nyhdimme jo viittä vaille ennen aukeamista. Muutaman korttelikierroksen jälkeen me ja kourallinen paikallisia pääsimme sisään. Muiden hakiessa lähinnä kahvia ja nopeaa syötävää tiskiltä, syvennyimme me houkuttelevaan ruokalistaan. Tilasimme avokadotoastit ja munakasleivän, ja harmituksen määrä oli suuri, kun mahaa ei tällä kertaa riittänyt paikan kehutuille pannareille, eikä muille isommille annoksille. Paikka oli joka tapauksessa tunnelmallinen, mutta pienehkö, joten varsinkin viikonloppuisin kannattanee olla ajoissa.

jackswifefreda

Toiseksi aamupalapaikaksi valikoitui myöskin kehuja saanut Jack’s Wife Freda, joka sijaitsee West Villagessa. Koska kyseessä oli lauantai, menimme tännekin pian aukeamisajan jälkeen ja hyvä niin, sillä paikka täyttyi tasaiseen tahtiin. Tilasimme perinteisiä aamupalaklassikoita ravintolan omalla twistillä: Madame Freda ankka-prosciuttolla, Eggs Benny punajuuri-hollandaisella ja Orange Blossom Pancakes kreikkalaisella jugurtilla ja appelsiinimarmeladilla. Ihastuin omaan juomaani (minttu-lemonade) jo alkumetreillä ja pidin myös tämän paikan tunnelmasta.

twohandscafe

Kävin eräänä aamuna kurkkaamassa myös Two Hands Cafen Little Italyn tienoilla, mutta koska olin jo yhden aamupalan syönyt, en jaksanut tilata muuta kuin smoothien. Lista näytti kuitenkin kivalta ja syön täällä varmasti joskus myöhemmin.

Lounas

Reissun odotetuin lounas oli vegaanipikaruokala by CHLOE.ssa, sillä olin kuolannut paikan ruokia jo etukäteen muiden blogeissa ja Instassa. Olisin voinut tilata listalta lähes kaiken, mutta päädyin sitten quinoa-taco -salaattiin ja jääteehen, vaikka oikeasti minun piti sanoa kassalla että lemonade. Salaatti oli todella maukas ja siinä oli mm. vegaanista chorizoa. Menen ehdottomasti ensi kerralla uudestaan!

bychloechelseamarket

Yhtenä päivänä haimme pientä lounasta Chelsea Marketista. Olimme menossa kävelylle High Linelle, joten Chelsean ruokatorin kohdalta oli hyvä aloittaa. Nappasimme puoliksi Num Pangin kana-sandwichin, joka oli siis banh mi -tyyppinen, ihanan korianterinen ja rapeakuorinen patonki. Juomaksi valitsimme inkiväärisen lemonaden, mikä passasi ruokaan erinomaisesti. Oli niin hyvä lounas, että jos emme olisi syöneet sitä ulkona High Linella, olisimme varmasti ostaneet vielä toisenkin.

smorgasburg

Viikonloppuisin lounasta kannattaa ehdottomasti syödä Smorgasburgissa, joka järjestettiin vielä lokakuun puolella Prospect Parkissa. Viime vuonna tapahtuma oli siirretty jo tässä vaiheessa sisätiloihin Industry Cityyn. Innostuimme syömään yhteensä kolme annosta: green chile friesit (Zia Green Chile Co.), C Baon possuleivän ja Bigg Mozzin mozzarellatikut. Siinä oli kyllä lounasta kerrakseen, mutta ulkonahan ruoka tunnetusti maistuu erinomaisesti!

Iltaruoka

Illallinen olisi ihan liian hieno sana meidän kohdalla, sillä syömme aniharvoin varsinaisissa ravintoloissa. Tälläkin reissulla mentiin todella rennolla meiningillä.

shakeshack

Shake Shack on tietenkin listallamme aina, siitä ei pääse mihinkään. Ja ehdottomasti paras paikka kyseisille burgereille on Madison Square Parkissa, sillä hetkellä kun ilta alkaa pimenemään ja ihanat valot syttyvät. Lokakuussa meinasi kyllä olla hieman vilu, vaikka toppatakki päällä istuskeltiinkin. Ei siis puhettakaan jälkiruokaviineistä tällä kertaa.

Lihanhimossa kannattaa suunnata vaikkapa Mighty Quinsille (ei kuvia, sillä siellä on aina liian pimeää), tai Mable’s Smokehouseen Williamsburgiin. Saimme tarjottaminen täydeltä southern foodia tilaamalla yhden liha-annoksen puoliksi, sillä mukana tuli useampikin lisuke.

ottostacosmables

Otto’s Tacos toi pientä helpotusta jatkuvasti vaivaavaan Kalifornia-kuumeeseen, ja otimmekin jaettavaksi yhteensä viisi tacoa, yhden kaikkia lajeja. Suosikiksi nousi tällä kertaa katkarapu. Paikka sopisi hyvin myös lounaspaikaksi, sillä tacot tilataan yksittäin ja pienempikin määrä riittäisi. Tilasimme myös nachoja, mutta ne jäivät sitten lopulta uupumaan, emmekä jaksaneet lähteä ostamaan niitä enää erikseen.

Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. IGTT jatkui vuonna 2016 uusien hostien kera: TravelloverRimma+Laura ja Muru Mou.

21 vastausta artikkeliin “New Yorkin ruokapäiväkirjat

 1. Tuttuja paikkoja, monessa noissa tuli itsekin käytyä kun vietin viimeiset 2 kk Nykissä 🙂 Asuin aika lähellä Five Leavesia ja täytyy kyllä myöntää että vaikka niillä on hyvät brunssit niin viikonloppuisin ne jonot oli ihan liian pitkät! Jack’s Wife Freda oli kanssa kiva!

  1. Huomasinkin Instasta, että ollaan osittain samoissa paikoissa pyöritty 🙂 Uskon kyllä, että Five Leavesin jonot on tosi pitkät, siksi suunniteltiin alun perinkin vierailua keskelle viikkoa. Ja toinen taktiikka oli mennä heti kun ovet aukenevat, vaikka joutuikin heräämään vähän liian aikaisin. Mutta mitä sitä ei ruuan eteen tekisi 😀

  1. Kiva, jos näistä tulee olemaan hyötyä 🙂 Harvemmin Nykissä aamupala kuuluu tai sitä on edes tarjolla, lähinnä vain noissa ketjuhotelleissa Queensissa. Rahaa saa kyllä menemään, jos pitää joka aamu ostaa aamupala erikseen, mutta toisaalta halvemmallakin pääsee, jos vaikka nappaa bagelin ja kahvin lähidelistä 🙂

   1. Ollaan Hiltonissa. Siellä on kyllä aamiaisbuffa mutta ei kuulu hintaan. Varmaan sekalaisesti nautitaan. Ja kun ollaan lähellä Tiffannya voisi sielläkin aamiaista nauttia, jos rahat riittää…..

   2. Sehän on sitten kiva, että voi välillä laiskotella ja syödä hotellilla ja reippaampina aamuina kokeillan jotain muuta 🙂

 2. Oijoi, olisi pitänyt älytä tehdä iltapala valmiiksi ennen kuin klikkasi tämän auki. Shake Shackia klikkailen IG:ssa jatkuvasti; toivottavasti on joskus vielä annoskin klikkailtavana ruokailuvälinein.

  Bagelit ovat muisto vain, sillä NYC oli kohteena ajanlaskussa e.b. (ennen blogia) sitä isoa rysäystä seuranneena keväänä. Mutta niin hyviä! Pitää varmaan viikonloppuna kotikokata jotain nweyorkilaista tämän innoittamana.

  1. Haha, pieni varoituksen sana jo heti otsikossa olisi kieltämättä ollut paikallaan 🙂 Shake Shack kannattaa kyllä kokeilla, osa rakastaa ja osa ei ymmärrä hehkutusta. Mun mielestä simppelit hampurilaiset on just parhaita, joten joka kerta pakko syödä, jos kohdalle tulee. Nykin bagelit on kyllä erihyviä, täältä ei saa yhtään vastaavanlaisia!

 3. Nälkähän tässä tuli lukiessa! 🙂 Shake Shackia en ole päässyt kokeilemaan, mutta ehdottomasti pitää testata kun kohdalle sattuu – nuo burgerit näyttää sen verran herkullisilta!

  1. Kannattaa kyllä kokeilla joskus jos mahdollisuus tarjoutuu, sen verran moni tykkää. Ja parasta tietenkin, jos pääsee vielä tuonne alkuperäiselle grillille, siellä kaikki maistuu vielä astetta paremmalle 🙂

 4. Ai että kuulostaa niin hyvältä! Kuolaan aina sun ruokakuvia Instassa! Saat ne jotenkin näyttämään niin hyvältä (ja varmasti ovat sitä oikeastikin!) Nyt tuli nälkä. Syömään! 😀

  1. Kiitos Lotta! Ruokakuvat kerää kyllä eniten tykkäyksiä, liekö se sitten niin universaali aihe, että kuka nyt ei tykkäisi (hyvästä) ruuasta 🙂 Ja itselle ne on kivoja muistoja!

 5. Kuinka iloinen olisin helmikuussa ollut, jos hotellin hintaan olisi sisältynyt aamiainen. Herranjestas miten kalliksi syöminen on vahvan dollarin myötä muuttunut. Pahimmillaan meni 70 dollaria kahdelta yhteen aamiaiseen. Viikossa vietettiin muutama haetaan delistä ja syödään sängyssä -aamu, mutta kymppejä siihenkin meni. Mutta ah, miten ruoka vain on niin olennainen osa onnistunutta lomaa!

  1. Sanos muuta, rahaa saa kyllä palamaan. Tippeineen kaikkineen viisikymppinen menee helposti kahdelta hengeltä, joten ihan joka aamu en kyllä haluaisi sitä maksaa. Me ollaan kans joskus napattu jotain delistä, ja tosiaan jos ei ota pelkkää noutokahvia ja bagelia ilman mitään täytettä, niin saa niitä dollareita uppoamaan siihenkin (varsinkin kun aina tulee otettua vielä jotain tuorepuristettua mehua jne). Meillä aamupala on kuulunut hintaan joissakin Queensin ja Brooklynin majoituksissa, ja vain kerran Manhattanilla.

 6. Samoilla kulmilla ja samoihin aikoihin ollaan näemmä oltu. Ja pariin samaan ruokapaikkaankin osuttu! Tuo Madison Square Parkin Shake Shack tuli testattua, myös hämäräntulon aikaan (kuulostaapas tämä nyt sun toistolta :D). Paikan ranskalaiset oli mielettömän herkulliset. Chelsea Marketissa pyörähdettiin vain jälkkärillä, mutta joskus sinne pitää mennä ihan kunnon ruuankin perässä. Smorgasburg jäi testaamatta, ajankohta ei oikein sopinut yksiin meidän aikataulutuksen kanssa. Mutta ensi kerralla sitten.

  1. Oho, hauska sattuma! Me ollaan nyt pari kertaa suunniteltu ohjelma niin, että Smorgasburg on etusijalla ja sitten muut jutut sen ympärillä. Mut sitten on kyllä haasteellista, jos lento tulee sunnuntaina ja lähtee seuraavana lauantaina, siinä ei ole oikein mitään mahdollisuuksia. Mut tosiaan ainahan voi myös jättää jotain seuraavalle reissulle 🙂 Mekin käydään Chelsea Marketissa paremmalla ajalla syömässä vaikka muutama annos puoliksi, nyt tuli aika nopeasti käveltyä läpi jos ei tuota yhtä pysähdystä oteta lukuun.

  1. Kiitos Teija! Kyllä, New Yorkiin voisi matkustaa pelkästään syömään, eikä tarvitsisi pettyä 🙂 Tai ainakin kun tekee vähän taustatutkimusta!

 7. NYCin henkeen taitaa vähän kuulua tuo aamupalan etsiminen muualta kuin hotellista. Tosin tapaamme arvostaa aamujen helppoutta ja siten valita kuitenkin useimmiten hotellin aamupalan – nekin kun kuitenkin siellä usein ovat valikoimaltaan sen verran isoja, että pientä vaihtelua niidenkin puitteissa saa!

  1. Niinpä, kyllä se on enemmän poikkeus kuin sääntö, että aamupala olisi valmiina. On aina hankalampaa lähteä muualle, mutta toisaalta sekin on ihanaa, että jokainen aamu on mahdollisuus syödä mitä tahansa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: