Railay, lähisaaret ja hotellimme

Thaimaan lomaa suunnitellessa oli selvää, että osa ajasta vietettäisiin Bangkokissa ja osa jossain rannalla. Rantapaikalle oli kriteereinä helppo kulkuyhteys Bangkokista, rento meininki ja karstivuorilla varustettu maisema. Viimeinen kohta rajasi ulos suurimman osan kohdevaihtoehdoista, joskin nopeat kulkuyhteydet Bangkokista eivät nekään ole välttämättä mikään helppo juttu. Siaminlahden puolelta kiinnosti Koh Chang, mutta pitkähkö bussimatka + laiva ei oikein houkuttanut näin lyhyellä lomalla. Eikä siellä tietääkseni ole niitä karstivuoriakaan. Rento ja mukava meininki varmasti kylläkin.

DSC_2445DSC_2448DSC_2444DSC_2408DSC_2357

Andamaanienmeren puoli oli siis ainoa vaihtoehtomme maisemien suhteen ja lisäksi Phuketiin ja Krabiin on lukuisia lentoja päivässä, eikä matkat lentokentältä hotelleille ole pitkiä. Koska Krabi on tunnettu postikorttimaisista maisemistaan, valitsimme sen. Oli kuitenkin sanomattakin selvää, ettemme majoittuisi Ao Nangiin, jonka monet mieltävät nimenomaan Krabiksi, vaikka Krabi on nimenomaan maakunta. Sen sijaan, vertailtuamme eri vaihtoehtoja Ao Nangin ulkopuolella, valitsimme paikaksi Railayn niemen, vaikka sinne pitääkin mennä veneellä ja sitä myötä lentokentältä kulkeminen hieman monimutkastui. Aikaa kuljetukseen ei onneksi mennyt kaikkineen tuntia enempää.

auringonallaIMG_6301auringonallaIMG_6292DSC_2398DSC_2389

Railay ei tietenkään ollut mikään täydellinen vaihtoehto, sen tiesimme jo mennessämme. Paikka on kyllä kaunis, eli juuri sitä mitä etsimmekin, mutta kuten tällaiset paikat yleensä, myös Railay vetää puoleensa muitakin turisteja. Suurin osa näistä on ns. päiväturisteja, jotka tulevat kauniiden maisemien ja hyvän rannan perässä pitkähäntäveneen kyydissä aamupäivästä ja lähtevät iltapäivästä. Rannalla voi siis tulla ruuhkaa varsinkin sesonkiaikana. Meidän aikaan oli kylläkin suht rauhallista, tosin kävimme päärannalla vain yhtenä aamupäivänä.

Railay Beach, pääranta, ei ole mikään suuren suuri, mutta kaunis se on. Ja veikkaan, että auringonlaskut ovat Thaimaan kauneimpia! Ja samalla hieman yllätyksellisiä, sillä taivas saattaa näyttää tasaisen harmaalle ihan viime hetkille saakka, kunnes yhtäkkiä se värjäytyykin vaaleanpunaisen eri sävyihin. Samaan aikaan rannalla on laskuvesi ja tunnelma ylipäätään melko raukea. Ehdottomasti lempihetkiäni!

DSC_2387auringonallaIMG_6323DSC_2378DSC_2380DSC_2381auringonallaIMG_6268

Railay on pieni ja se käsittää muutaman rannan (länsipuolen päärannan, itäpuolen mangroverämeikkörannan, Phra Nang Cave Beachin ja kalliokiipeilijöiden Tonsain) sekä niiden väliin jäävän vehreän ja kallioisen alueen. Ruokapaikkoja löytyy laidasta laitaan ja erityisesti kannattaa syödä itärannan edullisemmissa paikoissa. Alueella ei ole maisemien lisäksi kovinkaan paljon nähtävää, mutta Phra Nang Cave Beachilla, joka on joskus valittu Thaimaan kauneimmaksi rannaksi, sijaitsee Prinsessan luola, joka on jonkinlainen pyhiinvaelluskohde – ja tietenkin turistinähtävyys. Luolassa on prinsessapatsaan lisäksi valtavat läjät falloksia sekä muita ihmisten tuomia lahjoja. Itse kävelymatka rannalle on myös hauska, sillä sen varrella on hienoja kalliomuodostelmia.

DSC_2409DSC_2416DSC_2418DSC_2425DSC_2426DSC_2423DSC_2436

Meillä oli Railaylla käytännössä kolme päivää (neljännen päivän vietimme sängynpohjalla maatessa sairaana), joista yhtenä lähdimme katselemaan lähisaaria päiväretken muodossa. Retken pääkohteena oli Koh Hong, joka on kuvankaunis valkeahiekkainen ja turkoosivetinen saari. Sitä ennen pysähdyimme parilla muulla pikkusaarella sekä teimme kierroksen eräällä laguunilla. Retken aikana on mahdollisuus snorklata, mutta koska saarten edustalla ei ole kovin merkittäviä riuttoja, ei vedenalainen maailma ole niin kiehtova kuin jossain muualla. Kalojen sijasta seurasinkin aasialaisturisteja, jotka istuivat rantavedessä kelluntaliivit päällä ja snorkkeli päässä.

auringonallaIMG_6420auringonallaIMG_6424auringonallaP3250242auringonallaIMG_6434auringonallaIMG_6426

Majoituksen valinta oli jossain määrin hankalaa, sillä Railayn vaihtoehdot ovat usein joko liian askeettisia tai liian kalliita luksuspaikkoja. Onneksi siltä väliltäkin löytyy jotain ja aina voi valita hieman paremman huonetyypin. Me päädyttiin lopulta Railay Village Resortiin ja omaan villaan, jossa oli pieni jacuzzi sisätiloissa. Ensin ihmettelin miksi jacuzzi ei ole ulkona, mutta pian kyllä ymmärsin, että itikat, apinat ja vehreän ympäristön tuottamat roskat eivät ehkä kruunaisi kokemusta. Apinoita saattoi tosiaan hyppiä jopa oman majan katolla, mikä saattoi joskus säikäyttää ihan kunnolla kovan yhtäkkisen metelin takia.

DSC_2356auringonallaP3220092auringonallaP3240120auringonallaP3240127auringonallaP3240126

Hotellialue itsessään oli vehreä ja täynnä kukkia, uima-allas oli laguunimainen ja aamupalaa syötiin rantaravintolassa upeissa maisemissa. Hotellissa ei ollut tungosta ja tunnelma oli hyvin rauhallinen. Meidän villaan kipsuteltiin kivipolkua pitkin pienen lammikon halki ja itse villa oli tilava ja kivasti puulla sisustettu. Juuri tätä halusimmekin. Hotellin vastaanoton palvelu ei ollut mitään parasta, netti ei toiminut kovinkaan kiitettävästi ja aamupala ei ollut samaa tasoa kuin Bangkokin hotellissamme, mutta voisin majoittua sinne uudestaankin.

auringonallaP3240149auringonallaP3240158makujakotoaP3230096DSC_2365

Kannattiko valita Railay? Näin muutaman päivän ajalle se oli ihan hyvä valinta, sillä saimme levätä ja lukea kirjoja välillä veteen pulahtaen, nauttia kauniista maisemista ja auringonlaskuista sekä söimme hyvin joka ilta. Lisäksi kolmessa päivässä ehti hyvin näkemään myös lähisaariakin. Viikko Railaylla olisi ihan liian pitkä aika, mutta pari päivää oli ihan jees.

4 vastausta artikkeliin “Railay, lähisaaret ja hotellimme

  1. Kiitos jutustasi. Anteeksi maalaisuuteni, mutta mikä on jacuzzi? Älysin kysyä asiaa herra Googlelta, mutta lähetän kuitenkin kysymykseni Sullekin.

  2. Kiitos Heidi! Tosi nopeasti tuli juttua 😀 Meillä on varattu viikko Railaylta, saa nähdä kiipeilenkö loppuvaiheessa seinille vai löytyykö lähistöltä kuitenkin tarpeeksi aktiviteettia. Toisaalta mulla on vähän olo, että olisi pari päivää myös kiva olla tekemättä mitään 😀 Joko tapauksessa kuvat vakuutti mut kyllä että tein oikean päätöksen matkakohteen suhteen 🙂

    1. Voi ihanaa! Ja se on ihan parasta, jos on muutama päivä ettei ole mitään tekemistä, muuten menee loma ihan suorittamiseksi 🙂 Ja tekemistä sinällään varmasti riittää, kun halutessaan voi lähteä lukuisille lähisaarille, snorklaamaan tai melomaan jne. Retkiä ainakin oli monenlaisia. Maisemat on kyllä upeita tuolla suunnalla!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: