New Yorkin kolme upeaa nähtävyyttä

Oli melkein sydäntä raastavaa kirjoittaa tuollainen otsikko, sillä on lähes mahdoton tehtävä määritellä vain kolme hienoa nähtävyyttä New Yorkissa. Ja periaatteessa sanan nähtävyys voisi laittaa lainausmerkkeihin, sillä onko esimerkiksi puisto nähtävyys vai paikka missä paikalliset (ja turistit) viettävät aikaa? Voiko joku olla molempia yhtä aikaa? Käytännössä kaikki nämä paikat luetaan nähtävyyksiksi, joten käytetään nyt sitä sanaa, vaikka se aiheuttaakin itsessä usein negatiivisia fiiliksiä.

High Line

Katutason yläpuolella kulkeva, hieman kävelykatua leveämpi puisto, on jotain mitä kannattaa kokeilla. Entiset ratakiskot ovat vaihtuneet viheralueisiin, penkkeihin ja kukkaistutuksiin ja samalla ihmiset pääsevät kulkemaan rakennusten välissä, poissa liikenteen välittömästä läheisyydestä. Puisto on yli kaksi kilometriä pitkä ja sen varrelle osuu monia mielenkiintoisia kohtia.

DSC_2771IMG_8464DSC_2769DSC_2774DSC_2781

Brooklyn Bridge

Kävely Brooklynin sillalla on elämys, mutta vuorokaudenaika määrittelee, millainen. Aamupäivästä sillalle saapuvat ensimmäiset turistiryhmät sekä hääkuvien ottajat, näkyyhän kaupungin siluetti upeana mahtavan siltarakennelman takana. Illalla Manhattanin valojen syttyessä tunnelma on suorastaan satumainen. Se on kuitenkin varmaa, että lenkkeilijöitä (ja maisemia) riittää aina.

DSC_3046DSC_3069DSC_3063DSC_3052DSC_3071

Central Park

Jos haluaisi koluta Central Parkin kokonaan, saisi siihen varmasti kulumaan kokonaisen loman. Maailman tunnetuimpiin lukeutuva puisto on yksi valtavan suuri elokuvakulissi: en ole vieläkään löytänyt kaikkia niitä paikkoja, joita olen valkokankaalla nähnyt. Ei sillä, että olisin niitä aktiivisesti etsinytkään. Mutta se kertoo juuri siitä, että Central Park on niin iso, ettei siellä välttämättä törmää mihinkään vahingossa. Yleensä kaikki käyvät vähintään The Mall -bulevardilla ja Bethesdan suihkulähteellä, joihin on vain lyhyt kävelymatka puiston eteläpäästä. Samalla kannattaa koukata kauniin Bow Bridgen kautta.

DSC_3034DSC_3029DSC_3025DSC_3043DSC_3006DSC_3039

Olisihan sitä näiden lisäksi kyllä paljon muitakin hyviä nähtävyyksiä, kuten vaikka kaupungin ihailu yläilmoista (Empire State Building tai Top of the Rock, kannattaa kurkata Pigviinimatkat-Millan kuvia) tai joen toiselta puolelta (Roosevelt Island, Brooklyn Bridge Park). Puhumattakaan kaupungin lukuisista, omaleimaisista kaupunginosista. Mikä on sun suosikki?

2 vastausta artikkeliin “New Yorkin kolme upeaa nähtävyyttä

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: