Luksus nimeltä joululoma

Niin se vaan lähenee, sekä vuoden pimein että valoisin hetki! Joululoma alkaa vasta aattona, mutta ehkäpä voimme juhlistaa vuoden pimeintä päivää pakkailemalla reppuja. Edellinen joulureissumme oli neljä vuotta sitten Floridassa ja New Yorkissa ja ylipäätään LOMA jouluaikaan tuntuu oikealta luksukselta! Kannatti säästää kesällä lomapäiviä, vaikka kovin helposti saisi kyllä klikattua loma-anomukseen ylimääräisen viikon heinäkuulle. Tässä vaiheessa vuotta tämä tuntuu tietenkin maailman parhaimmalle idealle säästää lomaa neljälle eri ajankohdalle ympäri vuotta.

P4030035

Ja mitä meillä olikaan tiedossa? No ainakin ihan hemmetin paljon lentokoneessa istumista (ei ollut ehkä ihan paras päätös ostaa halvempaankin halvemmat lennot ja joutua pomppuilemaan ja odottamaan), mutta toivottavasti myös ihanaa katuruokaa, värikästä aasialaista urbaania elämää, palmuja ja auringonlaskuja, sekä ehkä vähän lepoa. Olen saanut töissä kahden vuoden projektin päätökseen ja ennen ensi vuoden uusia haasteita on ihan paikallaan nollata pää totaalisesti.

P4040087

Meidän lennot on Hongkongiin, joten vietämme siellä mennen tullen muutaman yön. Onneksi olemme kolunneet monia paikkoja jo edellisellä reissulla, joten mitään paineita minkään suhteen ei ole. Listalla on lähinnä syödä mangojälkkäriä ja munavohveleita. Hongkongin omalaatuinen fiilis on sitten plussaa siihen päälle.

P4040090HongkongP4040078

Matka jatkuu pian eteenpäin Vietnamiin, joka on meille molemmille uusi maa. Edellisellä kerralla lensimme Hongkongista Filippiineille. On todella mielenkiintoista nähdä, miten Vietnam eroaa vaikkapa Thaimaasta ja osataanko edes ylittää tietä Saigonissa. Google Mapsille on kertynyt taas joitakin tähtiä, mutta loppujen lopuksi en hahmota kaupunkia ollenkaan. Vasta paikan päällä näkee, mihin on tultu ja miten päin pitäisi olla. Se on välillä ihan kivaakin, kun näitä uusia maita tulee nykyään aika harvoin. Ho Chi Minhin jälkeen siirrymme Phu Quocin saarelle uutta vuotta vastaanottamaan ja toivon, että löydän palmun alta oman rauhaisan paikkani, mistä tarkkailla maailmaa.

FilippiinitP4090454FilippiinitDSC_7178

Paluumatkalla menemme täsmälleen saman reitin takaisin päin: Phu Quoc – Ho Chi Minh – Hongkong, ja sokerina pohjalla Istanbul, jonka kautta lennot ovat. Paluulla meillä on monen tunnin vaihto, joten meillä pitäisi olla aikaa käväistä kaupungilla. Kaunis Istanbul, enpä olisi uskonut, että pääsen katsomaan auringonnousua Bosborinsalmelle jo näinkin pian!

istanbulP2100128

Millaista joulua teillä vietetään? Oletko mieluummin joulun kotona vai reissussa? Ihanaa ja rauhaisaa joulunaikaa kaikille!

8 vastausta artikkeliin “Luksus nimeltä joululoma

 1. Ihania suunnitelmia teillä! Ehdottomasti parasta olisi kyllä viettää joulu jossain palmun alla ja Vietnam on kyllä kohteena todella mielenkiintoinen, että odotan sieltä kuulumisia. Tämä joulu kuitenkin menee itsellä ihan vain kotosalla. Ehkä ensi vuonna 🙂

  1. Minäkin odotan Vietnamia kovasti, siitä on kuitenkin kuullut aika paljon hyvää 🙂 Kotijoulu on varmasti tosi mukava sekin, kun sitten sulla onkin pitkä pätkä reissussa sen jälkeen 🙂 Ihanaa joululomaa!

 2. Kuulostaa aivan ihanalta tuo teidän reissu! Oma uusivuosi vaihtuu Havaijilla, jonne meillä on kanssa ihan järkyttävät lennot (Hki-Tukholma-Lontoo-LA- Maui), mutta kun halvalla sai 😀 Innolla odotan instagram-kuvia 🙂 Hyvää joulua ja mahtavaa uutta vuotta teille!

  1. Mietinkin milloin teillä oli se lähtö, ihan huippua kyllä! Olitko sä snapchatissa? Otahan paljon Instagram-kuvia, niin voi fiilistellä (toivottavasti tulevaa) haavekohdetta! Kiitos samoin hyvää joulua ja uutta vuotta teillekin!

   1. 28.12 lähdetään! 🙂 Poistin oman snapchat-tilin kun en oikein koskaan lämmennyt sille. Instagramia lupaan päivittää ahkerasti! 😀

   2. Mietinkin, että sulla on joskus ollut tili, mutta onko se hävinnyt jonnekin. Mulla on aika kausittaista snäppäily, mutta reissussa tulee otettua joitain pätkiä 🙂 Mut Insta-päivitykset on tietty ihan parhaita, kiva että niitä on luvassa! Tsemppiä lennoille ja hyvää matkaa!

 3. Mukavaa matkaa! Toivottavasti jaksat tulomatkalla tutustua Istanbuliin.

  En vietä joulua ollenkaan, mutta melkoista hässäkkää tulee seuraavat päivät meillä olemaan. Kymmenen minuutin kuluttua saapuu kolme lastenlasta täksi päiväksi tänne (koulusta lomaa).
  Tänä iltana tulee tyttäremme miehineen ja ovat maanantaihin saakka.
  Huomenna saapuu pikamme vaimoineen ja kaksine koirineen Helsingistä.
  Nuoriso (30-35 vuotiaat) on vuokrannut paljun, joka tulee huomenna takapihallemme.
  Siivosin maanantaina saunaosaston. Neljä vuorokautta kovaa kylpemistä ja paljuilua ja koirien kanssa kävelyä tiedossa.

  Mutta 10.1.17 matkustan kahden viikon yhdistelmämatkalle Havanna/Varadero!!

  1. Kiitos Tarja! Sinulla on tosiaan paljon ohjelmaa ja vilskettä tiedossa pyhinä. Palju on varmasti kiva täällä kylmyyden keskellä. Ja ihanaa, pääset vihdoinkin odottamallesi Kuuban uusintakierrokselle! Ihanaa matkan odotusta ja hyvää uutta vuotta!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: