Empire State Building, kolmas kerta toden sanoo?

Kirjoitin muutama vuosi sitten vertailun Nykin yläilmoissa sijaitsevista turistinähtävyyksistä, Empire State Buildingista ja Top of the Rockista. Olin käynyt siihen mennessä Empiressä kahdesti ja Rockissa kerran. Rock vei voiton sillä kertaa, koska sen jonotusjärjestelyt olivat paljon jouhevammat verrattuna edelliseen vierailuuni Empiressä, missä seisoskeltiin jalat kipeäksi kahden tunnin jonossa. Myös turistien määrässä oli selvä ero, sillä Empiressä maisemia joutuu välillä katsomaan ihmismuurin läpi, mikä ei välttämättä vastaa mielikuvaa huikeista näkymistä Manhattanille.

auringonallaDSC_1562auringonallaDSC_1585
auringonallaDSC_1591Siinä mielessä on vähän ihmeellistä, että suuntasimme lokakuussa jälleen Empireen, vaikka olin jo ehtinyt vannomaan, että kolmatta kertaa ei tule. Toisaalta näkymät ovat sieltä esteettömät minne suunnalle tahansa ja tällä kertaa halusimme nähdä mm. Manhattanin eteläkärjen pilvenpiirtäjäryppään auringonlaskussa. Menimme paikalle hyvissä ajoin, sillä olimme varautuneet vähintään reilun tunnin jonotukseen. Yllätykseksemme pääsimme ylös aika lailla suoraan ja jonoja alkoi tulemaan vasta meidän jälkeen. auringonallaDSC_1546
auringonallaPA211375auringonallaIMG_4842

Ylhäällä meitä odotti täysi päivävalaistus, joten oli selvää, että joutuisimme viettämään ylhäällä vähintään tunnin, ennen kuin auringonlasku olisi kauneimmillaan. Mutta olihan se sen arvoista! Jos olisimme olleet hieman myöhemmin liikkeellä, olisimme varmasti odottaneet samalla myös pimeän tuloa, mutta tällä kertaa jouduimme luovuttamaan, sillä meillä oli muita suunnitelmia iltavalaistuksen varalle. Siitä lisää myöhemmin.

auringonallaDSC_1625auringonallaPA211377
auringonallaPA211363auringonallaPA211380
auringonallaIMG_4872auringonallaDSC_1629

6 vastausta artikkeliin “Empire State Building, kolmas kerta toden sanoo?

  1. Ihania maisemia. Mulla on viime aikoina ollut kova Nykkikuume. Jotenkin se nostaa päätään näin syksyisin kun ei ole mitään rahallisia rahkeita lähteä sinne… ehkä vielä joku marraskuu repäisen ja lähden! Ensi viikolla onneksi pääsen Edinburghiin vähän irti arjesta. 🙂

    1. Marraskuu olisikin varmasti parasta aikaa siellä, ainakin ruskamaisemien suhteen 🙂 Ja mun mielestä Nyki on just sellainen syksykaupunki, jotenkin se vuodenaika sopii sinne parhaiten. Mukavaa matkaa, irtiotot on aina huippuja!

  2. Nuo maisemat Empire State Buildingista ovat todellakin upeat. On ilmeisesti vähän tuurista kiinni millaiset jonot siellä sattuu olemaan. Mekin pääsimme keväällä tosi jouhevasti sisään ekalla kerralla, mutta kun kävimme ylhäällä uudelleen pimeän laskeuduttua, jono oli paljon pidempi. Meillä oli siis sellaiset liput, joilla pääsi saman päivän aikana kahdesti sisään (toinen kerta pimeän aikaan).

    1. On tosiaan tuurista kiinni ja onneksi se huonompi tuuri on käynyt vain kerran 😉 Ja mekin huomattiin, että auringonlaskun jälkeen jonot pitenivät heti. Toisaalta olen kerran kävellyt sinne kesäiltana sisään ihan ilman jonottamista. Mut tuollaiset liput olis kyllä kivat, pitää itsekin harkita niitä jos vielä neljättä kertaa tekee mieli mennä tuonne 😀

  3. Me mentiin omalla reissulla vähän yli yhdeksän aamulla Empireen ja päästiin jonottamatta ylös. Top of the Rockiin mentiin 45 minuuttia ennen sulkemisaikaa ja oltiin ylhäällä melkein yksin. 🙂

    1. Teillä on kyllä ollut hyvä tuuri! Me ollaan käyty kerran kääntymässä Rockin lippuluukulla, kun koko loppuilta oli myyty jo loppuun. Saatiin sitten seuraavalle illalle liput (uuden vuoden aatto). Mekin kyllä saatiin olla siellä ylhäällä sitten aika pienellä porukalla 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: