Matkasaldo 2015

Olen yleensä tehnyt tämän postauksen vasta vuoden vaihduttua, mutta koska mitään matkoja ei ole enää loppuvuodelle tiedossa, päätin tehdä tämän nyt. Vuosi oli varsin ihana ja matkojen suhteen tämä oli jo ainakin kolmas unelmavuosi putkeen. Eli pääsin toteuttamaan juuri ne reissut, mistä haaveilin etukäteen, ja sain raivattua kaikki esteet minun ja unelmieni välistä. Pakko olla tyytyväinen.

Hong Kong ja Filippiinit

Häämatkan jälkeen meitä iski Aasia-kärpänen. Anttia ensimmäistä kertaa ja minua ties monetta. Aasiassa vaan on sitä jotain. Singaporen jälkeen Hong Kong oli luonnollinen vaihtoehto ja koska akkujakin pitää päästä lataamaan, valikoitui toiseksi kohteeksi Filippiinien lomasaari Boracay.

MatkatHK

Hong Kong oli kaikkea sitä mitä odotimmekin: metropoli, jossa sekoittuivat kiinalainen ja länsimaalainen kulttuuri; katuja, joita olisi voinut kiertää kameran kanssa loputtomiin; ruokia, joita kaipaan vieläkin ja tunnelma, joka oli ajoittain kuin satukirjasta. Hong Kong oli Singaporen hieman rähjäisempi ja vähemmän futuristinen serkku, jonne palaamme varmasti uudelleen.

MatkatBC

Filippiineillä emme nähneet suuressa määrin filippiiniläistä elämää, sillä pikapyrähdys Boracayn saarella sisälsi lähinnä rentoutumista veden äärellä, palmun alla istumista, kirjojen lukemista ja päiväunia. Onneksemme saarella ei ollut siihen aikaan varsinaista tungosta, ei rantabileitä eikä nuorisojoukkoja. Paitsi hotellissamme viimeisinä öinä.

USA Road Trip numero 2

Tästä olimme haaveilleet vähintään siitä lähtien, kun tulimme aikaisemmalta reissulta kaksi vuotta aikaisemmin. Reissu oli täynnä kohokohtia, ei siitä pääse mihinkään. Auringonnousu Grand Canyonilla, oranssinhehkuva Antelope Canyon, Monument Valley, ihana Albuquerque, auringonlasku El Pasossa tuhansien valojen syttyessä Meksikon puolella, vaaleanpunainen taivas Palm Springsissä. Ja ihana Los Angeles! Voiko tässä vaiheessa jo paljastaa, että haaveilemme ehdottomasti kolmannesta reissusta? Eikä vähiten siksi, että Kealla on ollut niin upeita kuvia mm. edellisen vuoden reissultaan.

MatkatUSA

Miniloma Budapestissa

Minulla ei ollut kovin suuria ennakkokuvia Budapestistä, mutta miniloman aikana ehdin huomata, että kaupunki oli paljon monipuolisempi kuin olin osannut odottaakaan. Ihastuin erityisesti rauniobaareihin ja lukuisiin houkutteleviin ravintolamahdollisuuksiin. Toisaalta lomaan liittyi myös astetta fiinimpää ohjelmaa oopperan ja Corinthian brunssin muodossa.

MatkatBP

New Yorkin syksy

New York on mielestäni erityisesti syksykaupunki ja ruska-aikaan sijoittuva reissu on ollut haaveenani jo pitkään. Vaikka ruskan saapuminen oli tänä vuonna hieman täpärällä, niin pääsimme kuin pääsimmekin vaeltelemaan eri väreissä hehkuvassa Central Parkissa. Lisäksi tällä kerralla vuokrattiin auto ja ajettiin Hudson-jokea pitkin Poughkeepsieen ja toisena päivänä Hamptonsien läpi aina Montaukiin saakka.

MatkatNY

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @heidialande.

24 vastausta artikkeliin “Matkasaldo 2015

 1. Ihan huippu matkailuvuosi teillä takana! Wau! Vitsi nuo Filippiinit kyllä polttelisi itselläkin ja ehkä vauvan kanssa reissatessa just Boracay tuntuisi helpolta vaihtoehdolta, vaikka kaksin miehen kanssa varmaan suunnattais myös muille saarille 🙂

  1. Meilläkin Boracay valikoitui nimenomaan helppouden takia, kun meillä oli vain muutama päivä aikaa käydä ”jossakin rannalla”. Jos aikaa olisi ollut enemmän, niin oltais kyllä varmasti käyty muuallakin/valikoitu alunperinkin joku toinen saari 🙂

  1. Hamptonseissa pitäisi käydä ehkä uudelleen, kun nyt ehdimme vain ajamaan läpi ja yöpymään siellä. Tosin en varmaan haluaisi sinne kesäsesongin aikaan, kun on varmasti ihan älyttömästi porukkaa. Nyt oli mukavan rauhallista, lähes autiota 😀

 2. Aivan tajuton reissuvuosi sulla takana – varsinkin Filpparit, Honkkari ja New York herättivät välittömän reissukateuden! Jenkeistä Antelope Canyon ja Monument Valley on ehdottomasti myös seuraavan oman roadtripin to do -listalla, jos reissu vaan suuntautuu sinne puolelle Jenkkejä 🙂

  1. Meilläkin on täällä uuden road tripin suunnittelu jo hieman päässyt aluilleen, se on mitä parhainta talvi-iltojen puuhaa 😉 Antelope Canyon onkin ollut monen listalla viime aikoina, eikä ihme!

 3. Hyvä yhteenveto vuoden reissuista. 🙂 Tuo New Yorkin ruska kiinnostaisi itseäkin (etenkin sen jälkeen kun siitä teidän blogista lueskelin), mutta mä luulen, että me mennään ensikin vuonna sinne jo syyskuussa. Eikös ruska laskeudu sinne vasta lokakuun paikkeilla?

  1. Kyllä, lokakuun puolen välin jälkeen alkoi pikku hiljaa tulemaan ruskaa. Tosin tänä vuonna se taisi olla hieman myöhässä. Mutta syyskuussa oli ainakin meidän aikoinaan tekemän reissun aikaan vielä ihan kesä 🙂 Sekin oli tosi hyvä aika matkustaa sinne, ei liian kuuma eikä kylmä!

 4. Uskomaton vuosi, ihan mahtavaa!

  ”Sain raivattua kaikki esteet minun ja unelmieni välistä.”

  Mää yleensä inhoan näitä kun joku ottaa kommentissa sitaatin mutta nyt oli pakko. Oot kyllä oikea onnentyttö, enkä voi muuta kuin ihailla sun asennetta!!!!! Ens vuonna sama uudestaan. 🙂

  1. Kiitos Inka! Kyllä, ensi vuonna pitää pitää sama tahti yllä 😉 Suunnitelmiakin jo on. Saas nähdä miten ne saa tällä kertaa toteutettua 😀

 5. Voi miten mainio matkasaldo kuluneelle vuodelle! Hong Kongiin ikävöin ihan valtavasti, se on lempikaupunkini, ja edellisestä kerrasta on aivan liian pitkä aika! Tosin kyllä jokainen noista muistakin kelpaisi… ♥

  1. Sama juttu mulla, periaatteessa löytyy kaikki mahdolliset kuumeet 😉 Välillä toiset paikat vaan nousevat vahvemmin kuin toiset. Kyllä, olemme ehdottomasti etuoikeutettuja, kun meillä on mahdollisuus matkustaa!

  1. Niinpä, on mukava tehdä hieman erityyppisiä reissuja vuoden mittaan 🙂 Täytynee taas ensi vuonna laittaa unelmat toteutumaan!

  1. Mä innostuin tuosta ruskasta sen verran, että aloin jo miettimään, että missä kaikkialla muualla se voisi olla todella hieno. Jotenkin mieleeni tuli Kiina ja Japani, nekin voisi joskus käydä tsekkaamassa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: