Siltojen New York

New York on paljon muutakin kuin Manhattan ja viimeistään silloin, kun saarelta halutaan poistua, tulevat valtavat sillat tutuiksi. Olkoonkin, että metrolla hujautetaan usein tunnelia pitkin ja joskus autolla ajaminen sillan alakannella muistuttaa enemmän tunnelia kuin ilmavaa siltaa. Turisteille tärkeimpiä siltoja ovat Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge ja Queensboro Bridge, joka kulkee Roosevelt Islandin yli (ja jonka kyljessä oleva Roosevelt Island Tramway on hauska, lähes ilmainen hupi Nykissä, metrokortilla täysin ilmainen).

auringonallaPA181148auringonallaPA181140
auringonallaPA181163auringonallaPA181153
auringonallaPA181150

Brooklynin silta on klassikko, eikä yhdenkään turistin kannattaisi missata auringonlaskun ja iltahämärän aikaa sillalla, Brooklynista Manhattanille päin kävellen. Taas yksi täysin ilmainen asia, joka saa huokailemaan ihastuksesta, kun tuhannet valot syttyvät pilvenpiirtäjiin. Me emme viimeksi kävelleet itse sillalla, mutta sen sijaan kävimme ihastelemassa sitä sekä päivänvalossa että illalla. Brooklyn Bridge Park on pitkulainen puisto sillan molemmin puolin ja jos haluaa saada kaksi siltänäkymää yhdellä sijainnilla, kannattaa mennä Brooklynin sillan ja Manhattan Bridgen väliseen osaan.

auringonallaPA181142
auringonallaPA181145auringonallaPA181143
auringonallaIMG_4605

Kävely Manhattan Bridgellä on käynyt mielessä monta kertaa, sillä jotkut metrolinjat kulkevat näyttävästi siltaa pitkin ja näkymä ikkunasta sykähdyttää sydäntä joka ikinen kerta (miten paikalliset voivat olla tuijottamatta ulos ikkunoista ja keskittyä johonkin muuhun?). Nyt oli vihdoin aika toteuttaa tämäkin pitkään listalla ollut asia ja Chinatownin lounaan jälkeen suuntasimme sillan alkupäähän. Siltaa voi kulkea molemmin puolin, mutta virallisesti toinen puoli on varattu pyöräilijöille ja toinen kävelijöille. Me menimme kiltisti kävelijöille varattua puolta, joka on Chinatownin keskustan puoli ja näkymät olivat kyllä upeat. Samalla pääsi myös kurkkaamaan graffitien peittämille kattoterasseille.

auringonallaPA191323
auringonallaPA191334auringonallaPA191327
auringonallaIMG_4689auringonallaPA190022

Queensboro Bridge jäi tällä kertaa välistä, mutta olemme vierailleet Roosevelt Islandilla kahdesti aikaisemmin. Edellinen kerta oli toukokuussa kirsikankukkien aikaan, suosittelen!

Sillat Brooklyn ja Manhattan toimivat iltavalaistuksessakin, vai mitä?

auringonallaDSC_1644auringonallaDSC_1646
auringonallaDSC_1652auringonallaDSC_1651
auringonallaDSC_1631

4 vastausta artikkeliin “Siltojen New York

  1. Oi, mikä New York -kaipuu iski tästä postauksesta! Täytyy tunnustaa, että vaikka oon käyny pari kertaa Roosevelt Islandilla, en oo kertaakaan kulkenut sinne Queensboro Bridgen kautta, vaan aina samaa reittiä ensin kaapelikärryllä ja pois metrolla. Ens kerralla pitää mennä suuntaan tai toiseen siltaa pitkin!

    1. Juu, siis niin mekin 🙂 Nyt en edes yhtäkkiä muista, että pääsikö siltaa pitkin kävelemään! Siellä ilmassa on niin hauska keikkua, että en muista ollaanko menty sillä metrollakaan. Nyki-kaipuu on kyllä jatkuva! 🙂

  2. Mukava kertoa, että olen nukkunut tai oikeastaan valvonut kolme yötä korkeassa kerrostalossa Brooklynissa ja katsonut ulos ikkunasta, josta näkyi molemmille silloille.

    Heidi, tiedoksesi: tänään rantapallo.fi.ssä joku julkaisi postauksen nimellä auringon-alla.

    1. Sieltä on ollut varmasti upeat näkymät! Ja kiitoksia tiedosta, kävinkin kurkkaamassa, että joku on perustanut ”melko” samannimisen blogin…

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: