Haaveilijan joulu

Viime päivinä vallinnut jännitys voi päättyä: tänään, jouluaattona, Oulussa on selkeä lumipeite ja vähintäänkin jäätä joka puolella, joulusta tulee valkoinen. Minä sen sijaan olen suuntaamassa Kuopioon, joten siellä odottanee jos ei niin valkoinen niin vähintäänkin harmahtava joulu (tosin eilen on kuulemma satanut vähän lunta). Jos vielä kolme vuotta sitten Miamin joulua viettäessämme haikailinkin tunnelmallisen kotijoulun perään, niin kyllä nämä pari viimeistä vuotta ovat kääntäneet taas kelkkani: en saa millään revittyä joulutunnelmaa ei-talvisesta maisemasta, joten joulu tropiikissa tuntuu aivan loistavalle vaihtoehdolle.

OuluJoulukuu

Nämä joulun ajan pyhät ovatkin mitä mainiointa aikaa haaveilla tulevan vuoden matkoista. Veikkaan, että nettiä tulee plärättyä lentotarjouksien perässä (varsinkin, kun viime päivinä on ollut uskomattoman hyviä tarjouksia Jenkkeihin kevääksi) ja vaihtoehtoja heiteltyä Antin kanssa pitkien automatkojen aikana. Ja saunassa. Ja ruokapöydässä. Vuoden pimeimpinä hetkinä olemme jopa puhuneet kesästä 2017, meillä kun saattaisi olla senkin varalle jo potentiaalisia suunnitelmia, joiden toteuttaminen vaatii toimimista jo nyt.

Joulukuu3

Matkahaaveet aiheuttavat pakostakin ei-niin-romanttisen ajatusketjun: mistä lomat ja rahat. Moni varmasti luki viime viikolla Riku Rantalan kolumnin raflaavalla otsikolla Raha tekee onnelliseksi vain, jos sillä ostaa matkan. Jutun ideana oli se, että rahalla saatava materia ei välttämättä tee meitä niin onnelliseksi, kuin rahalla saatavat elämykset, kokemukset tai vapaa-aika.

Joulukuu4

Itse näen asian hyvin samalla tavalla ja matkan ostaminen on mielestäni sijoitus omaan hyvinvointiin. Ja usein olen pitänyt matkasta saatua kokemusta ja elämystä merkittävämpänä, kuin siihen käytettyä rahasummaa. Raha tilillä ei siis ole mielestäni yhtä arvokasta, kuin se sama raha muutettuna matkaksi. Olen tietenkin erittäin onnellinen ja etuoikeutettu, että minulla ylipäätään on mahdollisuus tehdä näitä valintoja. Siispä aion uuden vuoden lupauksena kuunnella edelleen haaveitani ja tehdä jotain niiden toteuttamiseksi, en vain odottaa niiden toteutumista.

Sitä ennen kuitenkin hyvää joulua kaikille! Muistakaa haaveilla!  

Joulukuu2

Ps. Vaikka materia ei välttämättä teekään onnelliseksi, niin Fazerin salmiakkilakut ja Jenkeistä ostetut uudet talvikengät tekevät minut hyvin onnellisiksi juuri nyt! Ja kengät toivottavasti vielä monta monta vuotta myöhemminkin…

10 vastausta artikkeliin “Haaveilijan joulu

 1. No täällä on kyllä toinen haaveilija. Jotenkin tämä koko syksy on mennyt haaveillessa joulusta ulkomailla. Täydellisenä aattona kävelisin jossain Mauritiuksen valkoisella hiekkarannalla, joisin kookosmehua ja kuuntelisin aaltojen liplatusta. Illalla varaisin hienomman pöydän rantaravintolasta ja nauttisin paikallista vastapyydystettyä kalaa.

  Ehkä vielä joku päivä ja sitten varmaan taas kaipaa Suomen jouluja… 😀
  Oikein mukavaa ja rauhallista joulua teille Kuopioon!

  1. Jee, en ole siis ainoa haaveilija 😉 Mauritius voisikin olla täydellinen paikka joulun viettoon. Ja kyllähän se on niin, että kun yksi perinteinen joulu jää välistä, niin sitten oikein kaipaa taas kotijoulua. Tänään ei kyllä taaskaan ollut kovin kummoinen joulusää 😀 Kiitos samoin hyvää joulun jatkoa Katja!

 2. Aamen. Olen niin samoilla linjoilla siitä että rahan käyttäminen matkailuun ja muihin kokemuksiin on sijoittamista omaan hyvinvointiin. Ja ihana tietää että joku muukin miettii mielessään matkasuunnitelmia tai ainakin matkahaaveita jo vuodelle 2017 😀 Ihanaa joulua kaikille!

  1. Hyvä hyvä! Ja pitäähän sitä pitkän aikavälin suunnitelmia olla 😉 Tai ainakin jos meinaa toteuttaa niitä. Jotkut varaukset pitää tehdä jo vuosia aikaisemmin. En tiedä miksi havahdun tähän vasta nyt 😀 Ihanaa joulun jatkoa Sofia!

 3. Kamala myöntää, että minä, jouluihminen, olen viime vuosina vakavasti kallistunut joulun viettämiseen jossakin lämpimässä…Tänä jouluna ei ihan vielä ulkomaille päästy, lähtö on vasta tammikuun alussa mutta ehkäpä jo ensi jouluna. Ja pitkän tähtäimen lomasuunnitelmia pitää tietysti olla 😉 ja se jokaviikkoinen lottorivi.

  1. Kyllä sitä kannattaa ainakin kokeilla, sittenhän sen tietää 🙂 Mä olen viettänyt muutaman joulun matkoilla ja niinä kertoina olen kuitenkin haikaillut talvifiiliksen perään, vaikka kuinka hienoja reissuja olisi ollutkin. Mutta silti nyt taas olisin voinut lähteä jonnekin, jos vain olisi ollut lomaa. Eikä se lottokaan olisi pahitteeksi ;D

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: