Manhattania lintuperspektiivistä: Roosevelt Island Tramway

Kävimme ensimmäisellä yhteisellä New Yorkin reissullamme Roosevelt Islandilla pelkästään siitä syystä, että pääsemme ajamaan köysihissillä East Riverin yli ja ihailemaan Manhattanin maisemia yläilmoista. Kävimme samalla kävelemässä hieman saarella, ja huomasimme, että siellähän on varsin viehättävä kävelytie Manhattanin puoleisella rannalla, josta kaupungin skylinea voi ihailla kaikessa rauhassa. Siksipä päätimme poiketa samaan paikkaan myös toukokuisella reissullamme.

Rooseveltisland Rooseveltisland2

Vaikka kokemus oli ”vanha”, niin näkymät olivat kyllä edelleen upeat! Köysihissi kulkee pehmeästi pilvenpiirtäjien ohitse ja roikkuu pian korkealla joen yläpuolella. Ei kokeanpaikankammoisille! Ja tämä lysti on muuten ilmaista niille, joilla on metrokortti, eli samalla lipulla pääsee kyytiin.

Rooseveltisland3OLYMPUS DIGITAL CAMERA Rooseveltisland7

Perillä meitä odotti vaaleanpunainen yllätys: kirsikankukat olivat vielä osittain puussa, osittain maassa. Voi sitä onnea! En ollut uskonut, että pääsisimme ihastelemaan kirsikankukkia omalla toukokuun puoliväliin sijoittuvalla reissullamme, mutta toisin kävi, mikä tuuri! Rippeitähän nämä enää oli, mutta minulle ensimmäinen hanami!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rooseveltisland4 OLYMPUS DIGITAL CAMERARooseveltisland5 OLYMPUS DIGITAL CAMERARooseveltisland6

13 vastausta artikkeliin “Manhattania lintuperspektiivistä: Roosevelt Island Tramway

 1. Oi mikä ihana hanam!!

  Ja pakko sanoa, että tuo roosevelt island yllätti niin perusteellisesti, että sinne on pakko suunnata myös tänä kesänä. Ne maisemat oli jotain niin siistiä, vaikka kieltämättä olinkin aika paniikissa siinä heiluvassa vaunussa. 😀

  1. Onneksi siellä kopissa kiikkuessa ei tule kiinnitettyä huomiota siihen korkeuteen, kun maisemat vetävät niin puoleensa 🙂 Tykkään myös Roosevelt Islandin rauhallisen pysähtyneestä tunnelmasta, kun näkymä on vilkkaalle Manhattanille!

 2. Ou nou, taas uusi kohde NY:n matkan vierailulistalle! Lista alkaa olla jo NIIN pitkä, että mun pitää ehkä muuttaa sinne 😉 Tämä blogi on kyllä ihan ykkönen, kiitos!

  1. Voi kiitos Ellu, ihanasti sanottu! Lista on hyvä olla pitkä, että voi tehdä monta uusintareissua 😉 Eikä se muuttaminenkaan olisi huono juttu, haaveilen siitä lähes päivittäin!

 3. Oma NY:kin matka lähestyy ja ihan käytännön kysymys siellä käyneelle: onko NY:kin kraanavesi juomakelpoista? Tuohon en selkeää vastausta ole netistä löytänyt.

  1. En ole koskaan juonut kraanavettä Nykissä. Muistelen, että kun asuin Iowassa yhden kesän, oli kraanavesi siellä kyllä juomakelpoista, mutta pahanmakuista, joten joimme sielläkin pullovettä. Joten ehkä Nykin vesi saattaa olla juomakelpoista, mutta en ole halunnut ottaa mitään riskiä, kun saan helposti vatsataudin.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: