Matkailutilinpäätös 2013

Näin vuoden vaihtuessa katsotaan perinteisesti sekä eteen- että taaksepäin eikä tässä blogissa tehdä tänä vuonna poikkeusta. Tekee ihan hyvää miettiä mitä kaikkea onkaan tehnyt ja kokenut, sillä usein ainakin itseltäni pääsee unohtumaan miten paljon ihania asioita elämääni kuuluu ja on kuulunut. Ei tarvitse olla kuin kuukausi pari kotona, niin olo on sellainen, että mä en oo käyny piiitkään aikaan missään.

Vuosi alkoi näin matkabloggarin näkökulmasta erinomaisesti: reissun päällä. Viime joulun aurinkoinen Floridan reissu vaihtui vuoden vaihteessa New Yorkiin, jossa olimme ensimmäistä kertaa talviaikaan. Brooklynin kaduilla puhalsi viiltävän kylmä tuuli, kun nousimme ylös metrosta ja kiikutimme laukkujamme parkslopelaiseen vanhaan teollisuusrakennukseen tehtyyn hotelliimme. Talvi ei todellakaan ole mielestäni ihmisen parasta aikaa eikä se sitä ollut lempikaupungissammekaan. Silti reissusta jäi paljon mukavia muistoja, kuten vuoden vaihtuminen Prospect Parkissa, aamupalat lähidinerissa ja synkän talvinen Central Park.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkän talven jälkeen sekä mieli että keho kaipasi Välimeren aurinkoa. Niinpä nappasimme siskon kanssa äkkilähdön Kreikkaan Pargaan ja vietimme siellä ihanan toukokuisen viikon. Kevät on mielestäni ehdottomasti hyvää aikaa matkustaa Välimerelle, sillä ympäristö on vielä raikas ja kukkiva, aurinko lämmittää jo ihanasti ja joka puolella on rauhallista ennen sesongin alkua. Näimme Pargan lisäksi lähisaarista Paxoksen ja laivan kyydistä Antipaxosta, patikoimme läheiseen Anthousan kylään ja kävimme päivän reissulla Albanian puolella. Ja herkuttelimme ihanalla kreikkalaisella ruualla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kreikan reissun jälkeen ei tarvinnut odottaa kuin kuukauden päivät seuraavaa reissua. Se jos mikä oli luksusta! Ja niin oli matkakohdekin, ainakin meille, sillä road trip Jenkeissä oli yksi haavematkoista. Päätimme tehdä perinteisestä road tripistä melko paljon kevennetyn version eli olimme vain länsirannikolla. Aikaa meillä ei ollut liikaa, joten pidemmälle emme olisi tuossa ajassa ehtineetkään.

Loman aluksi vietimme taas muutaman yön Nykissä, sillä näin lentoliput olivat muutaman satasen halvemmat. Menetimme hintaeron lisäöinä hotellissa, mutta jos samaan hintaan pääsee kesäiseen isoon omenaan, niin tottakai tartumme sellaiseen tilaisuuteen! Ja se road trip oli kaikkea sitä mitä toivoimmekin. Ehdottomasti huippureissu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syksyllä en käynyt missään lomamatkalla, mutta onnekkaasti minulle sattui kaksi työmatkaa lokakuulle. Toinen oli yhteen Euroopan lempikaupungeista eli Berliiniin, missä pyrimme tehokkaasti syömään hyvin ja kiertelemään kaupunkia aina, kun siihen tarjoutui sopiva tilaisuus. Ehdimme pikaisesti käymään Prenzlauer Bergissä, joka on yksi Berliinin helmiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loka-marraskuun vaihteessa olin vielä konferenssimatkalla Nizzan viereisessä Sophia Antipoliksessa, josta oli lyhyt bussimatka Antibesiin. Ihastuin Ranskan etelärannikkoon kovasti, ainakin näin ei-sesonkiaikaan. Antibesin lisäksi pääsin viettämään muutaman tehokkaan tunnin Nizzassa, kuten tällä ruokatorilla ja aurinkoisella rantabulevardilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä sitten seuraa vuonna 2014? Ainakin kahden viikon reissu heti tammikuussa. Kohteet selviää piakkoin IGTravelThursdayssa! Kesän reissu on myös lyöty jo lukkoon näin varhaisessa vaiheessa, sillä Finnairin joulukalenterin luukusta paljastui tarjous, joka sopi meille erinomaisesti. Autoilua on tiedossa jälleen, mutta jätetään paikka vielä salaisuudeksi. Kolmas suunniteltu reissu on ensi syksynä ja se onkin sitten ei enempää eikä vähempää kuin häämatka. Kohteet on selvillä, toteutus ei.

13 vastausta artikkeliin “Matkailutilinpäätös 2013

 1. Huippuja reissuja! Mikä on ollut paras lentoyhtiö? Vai lennätkö muulla kuin Finskillä? Onnellisia ja turvallisia matkoja vuoteen 2014 🙂

  1. Kiitos, odotan innolla jo ensi vuotta! 🙂

   Ja mielenkiintoinen kysymys, en ole edes ajatellut asiaa! Finskin lisäksi lensin kuluneena vuonna American Airlinesilla (todennäköisesti kaikkein eniten), British Airwaysilla, Sassilla, Lufthansalla, Air Francella, Norwegianilla, Flybella, Air Berlinillä ja Thomas Cookilla ainakin.

   Mikään ei kyllä ollut ylitse muiden, mutta sen muistan, että kaikkein pahinta ruokaa tarjottiin Lufthansalla (neljä lentoa). Lentoja valitessa tärkeintä on ollut hinta ja sitten aikataulu 🙂

   1. Jaa, pitääkin sitten ottaa omat eväät jos sattuu Lufthansan lento eteen 😉

    Minä lensin 2009 KLM:llä Losiin ja takaisin, tykkäsin siitä todella paljon. American Airlines on ollut myös iloinen yllättäjä. Nyt harkitsen ostavani Air Berlinin lennolle lippuja, mutta lentopelkoisena tuntematon firma hirvittää. Millaisia kokemuksia sinulla on siitä?

   2. Paitsi jos sattuu tykkäämään erittäin teollisen makuisista majoneesikolmioleivistä 😉 Olivat kyllä huonoimmasta päästä koskaan ja vieläpä kahdella peräkkäisellä lennolla sama leipä!

    Minä en ole muistaakseni koskaan lentänyt KLM:llä, joten sitä olisi hauska kokeilla 🙂 Air Berlinistä minulla ei ole kummempia muistikuvia, joten ilmeisesti kaikki on ainakin pelannut ihan ok 🙂

 2. No on kyllä ollut kiireinen matkavuosi!! Ja naureskelin tuolle ”me ei olla oltu pitkään aikaan missään” kommentille, samat fiilikset on usein täällä vaikka juuri oltaisiin tultu reissulta ja inboksissa odottaisi jo seuraavan reissun lennot. 🙂 Mielenkiinnolla odotan mikä on kohteena seuraavaksi, torstainahan se selviää!!

  1. Niinpä, nytkin odottaa kesän lentoliput meilissä, mutta ehdin jo miettiä, että mitäs me sitten tehdään koko kevät 😉 Ehkä joutuu käymään jossain minilomalla siinä välissä.

   Kyllä, torstaina selviää seuraavat kohteet! Kohta alkaa nousta matkakuumekin 😉

 3. Minä kanssa naureskelin tuolle kommentille, mutta kyllä se on niin totta! Vaikka tosiaan olisi se seuraava matka jo tiedossa, niin ei se sitä vain poista :).

  Kyllä sulla on ollut huikea vuosi takana ja kivaa, että on noin paljon jo suunnitelmia ensi vuodellekin. Mielenkiinnolla odottelen mikä seuraavan reissun kohde on!!

  Mahtavaa vuodenvaihdetta!

  1. Taitaa olla aika yleinen tunne meillä intohimoisilla reissaajilla 😉 Teilläkin on ollut ihan mieletön vuosi ja on edelleen meneillään. Pitäis itsekin päästä joskus katsomaan tuttuja paikkoja Málagaan, olisi jo korkea aika!

   Hyvää vuodenvaihdetta myös sinne etelään!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: