Viehättävä Gaios (Paxos)

Paxos-Antipaxos -laivaretkellämme ihasteltiin muitakin kuin huikeita luonnonmaisemia. Laiva rantautui Paxoksen pääsatamaan Gaiokseen, josta pääsimme tutkimaan pikkukaupungin kapeita kujia. Sää oli tässä vaiheessa hieman pilvinen, mutta rakennukset näyttivät hehkuville lämpimän värikkäiden seinien ja kukkaloiston ansiosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävelimme kaupungin kujilla pienen yleiskierroksen, jonka jälkeen istahdimme pääaukion ravintolaan nauttimaan lounasta. Söimme ravintolan terassilla ja emme olleet ainoita, sillä huomasimme yhden pöydän alla ison vesilinnun vetävän unia ja lisäksi aukion ravintoloissa kiertävät kaksi kissaa huomasivat uudet tulokkaat. Eläinrakkaina ihmisinä yritimme tarjota jokaiselle hieman jotakin, mutta kenellekään ei kelvannut mikään. Lopulta pöytämme ympärillä oli siellä täällä ruuanpalasia…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Emme kylläkään harrasta tällaista pöydistä syöttämistä laajemmin, tällä kertaa kissojen katseet vaan mursivat meidät!)

Ruokailun jälkeen lähdimme uudelle kierrokselle ja kävelimme aluksi rantakatua poispäin keskustasta. Rantakadun varrella on keskustan kohdalla hienompia ja isompia veneitä, kauempana keskustasta hauskoja rähjääntyneitä kalastusveneitä. Sattuipa yhdellä olemaan itse vanha herra kalastajakin paikalla ja hän vaati päästä kuvaan kanssani!

IMG_1106 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Eräällä kujalla vanha mies pysäytti siskoni ja alkoi selittämään tälle juttua, josta emme saaneet mitään tolkkua. Hänellä oli pussillinen sipuleita ja niitä hän osoitteli, mutta ei me tyhmät turistit tajuttu, mikä juttu se oli. Tuskin kuitenkaan kauppasi meille sipuleita. Ainoa minkä ymmärsin, oli luettelo maita, joten ainakin hän yritti selvittää, mistä olemme kotoisin. Olin jo vastaamassa, kunnes mieleen tuli ettei vanha kreikkalainen mies pienellä sivukujalla ole välttämättä kovin ilahtunut suomalaisista juuri tällä hetkellä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lopulta päädyimme kävelemään kaupungin laidalle oleville kujille, jotka olivat hieman rosoisempia ja salaperäisempiä. Kotimatkalla olimme niin väsyneitä, että nukahdimme laivalla pystyyn. Muut turistit katselivat meitä hieman huvittuneina, mutta lopulta kaikki kuorsasivat suu auki… Meri-ilma alkaa väsyttää!

IMG_1134 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

One thought on “Viehättävä Gaios (Paxos)

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: