Herkuttelua Pargassa eli ravintolavinkkejä!

Kenellekään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, että mielestäni reissussa parasta on ravintoloissa syöminen. Teen kotona paljon ruokaa itse (mikä on ehkä toivottavaakin, jos kirjoittaa ruokablogia), joten valmiiseen pöytään asteleminen, ravintolan päättäminen ja paikalliset maut ovat minulle ihan ykkösjuttuja.

Kreikassa on monen mielestä erinomaista ruokaa ja oma käsitykseni sai myös vahvistusta tälle Pargan reissumme aikana. Jopa niin paljon, että kotona alettiin heti tekemään Kreikka-ikävään saganakia, täytettyjä tomaatteja jne. Onneksi on grillikesä edessä, sillä useimmat kreikkalaiset ruuat ovat hyvin mutkattomia ja maistuvat parhaimmilta yksinkertaisesti grillissä valmistettuina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pargan ravintoloista: suurin osa on keskittynyt rantakadulle tai näköalapaikoille rinteeseen. Hintataso on kohtuullinen ja meillä meni illallistamiseen yleensä 15e per henkilö juomineen (viini ja vesi). Kallein kokeilemamme ravintola oli linnakukkulalla sijaitseva Kastro 1380, jossa söimme kuitenkin mahan täyteen 20e:lla per nenä, tosin tiputimme tässä ruokalistaltamme talon viinin. Näköalasta ja tunnelmasta kannattaa kuitenkin maksaa ja kyllä se ruokakin oli parhaimmasta päästä. Tosin todettakoon, että kaikki syömämme ruoka oli ehdottomasti hyvää jokaisessa ravintolassa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Lisää ravintoloita löytyy Valtoksen puolelta, missä oma hotellimme sijaitsi. Tosin emme ehtineet testaamaan kuin Flisvos-nimisen italialaista ja kreikkalaista ruokaa samalla listalla yhdistelevän ravintolan, mutta kävimme siellä lopulta kahdesti. Ravintola oli aavistuksen edullisempi kuin Pargan rantakadun ravintolat ja myös täältä oli hienot näkymät rannalle. Ja ruoka, se oli todellakin hyvää! Saimme vielä molemmilla kerroilla talon tarjoaman jälkiruuan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eikä reissussa säästytty makeilta herkuiltakaan. Kreikkalaiset hunajamunkit on tietenkin aivan ehdoton jälkiruoka ja lisäksi Pargassa oli tarjolla paljon erilaisia jäätelöitä. Itse testasimme mm. pistaasi- ja banaanipehmisiä sekä jugurttijäätelöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Lisää Pargan ravintoloista löytyy ruokablogin puolelta!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: