Vuodenvaihde Park Slopessa

Uuden vuoden aatto New Yorkissa ei ihan sujunut alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Mikä ei sinällään yllätä, sillä ihan kaikki muukaan ei aina sujunut, vaikka kokonaisuudessaan reissu oli mitä parhain.

Kävimme siis illalla Rockefeller Centerin näköalatasanteella ja Magnolia Bakeryssä hakemassa uuden vuoden teemakuppikakun, mutta sen jälkeen emme menneetkään odottamaan keskiyötä Times Squarelle, ehei. Suunnitelmiin tuli meistä johtumattomia muutoksia (tai nimenomaan meistä johtuvia) ja kaikille etukäteen hehkuttamamme uusi vuosi jäi kokematta. Sen sijaan koimme jotain muuta.

Syy siihen ettemme menneet Times Squarelle oli melkoisen tympeä: alue oli aidattu jo useamman korttelin päästä, ettei varsinaista Times Squarea edes näkynyt. Ja alueelle siis pääsi vain lipuilla, jotka olisi pitänyt hankkia etukäteen netistä. En tiedä millä hinnalla ja mistä, mutta kuuleman mukaan paikan päällekin olisi pitänyt mennä tyyliin jo aamusta.

Sattumoisin olimme nähneet aamulla dinerissa uutisissa jutun Brooklynin oman Central Parkin eli Prospect Parkin ilmaisesta uuden vuoden tapahtumasta, joka oli jonkinlainen vastalause Times Squaren kaupallisuudelle. Sanoimme siis ei kiitos Manhattanille ja suuntasimme Park Slopeen, missä hotellimmekin sijaitsi. Kävimme haukkaamassa välipalaa Brownstone Bagel & Bread Co:ssa ja lämmittelemässä hetken hotellilla, mistä oli lyhyt kävelymatka Prospect Parkiin.

P1012039

Tuo kävelymatka on ollut elämäni tunnelmallisimpia, sillä Park Slopen brownstone-rakennukset olivat kuin suoraan sadusta: ulkorappuset ja pienet pihapläntit talojen edessä olivat jouluisesti koristeltuja ja ikkunoista pystyi näkemään joulukuusia ja muuta juhlatunnelmaa. Siinä ei voinut edes kaivaa kameraa laukusta, sillä tunnelmaa ei olisi saanut millään vangituksi linssin läpi.

Prospect parkissa meitä odotti nimettömiä cover-esiintyjiä, iso joukko juhlatunnelmaisia ihmisiä sekä tietenkin hieno ilotulitus, jonka loppuhuipennus oli myös kuin suoraan saduista. Ilotulituksen jälkeen kävelimme tyytyväisinä takaisin hotellille, sillä olimme tehneet ehdottomasti oikean valinnan: sen sijaan, että olisimme velloneet turistimeressä epämukavasti Manhattanilla, olimme kokeneet jotain samaa mitä paikalliset brooklyniläiset ja vuosi vaihtui kylmästä säästä huolimatta lämpöisissä tunnelmissa.

P1012044P1012053

One thought on “Vuodenvaihde Park Slopessa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: