Top of the Rock uuden vuoden iltana

New Yorkin osuuden toisen päivän iltana kävelimme määrätietoisesti Rockefeller Centerille, sillä olimme päättäneet ihailla ensin suurta ja kuuluisaa joulukuusta sekä luistinrataa ja sen jälkeen nousta hissillä rakennuksen näköalatasanteelle, Top of the Rockiin.

Jos mikä oli tyypillistä tälle reissulle niin se, että mikään ei mennyt niin kuin oli suunniteltu/haluttu. Siispä ensinnäkin joulukuusen ympärillä oli joku muutama tuhat turistia, kadut velloivat ihmisiä ja minä olin ihan hiilenä, että tästäkö me maksettiin, että saadaan olla puristuksissa muiden turistien kanssa joka ikisessä paikassa. Nappasimme hätäisesti muutaman kuvan mahtipontisesta kuusesta ja lopetimme haaveilut luistinradan näkemisestä.

PC311839PC311850

Etsimme Top of the Rockin sisäänkäyntiä ja jouduimme kiertämään korttelin toiselle puolelle, missä oli huomattavasti vähemmän porukkaa ja pääsimme vilkaisemaan sitten sitä luistinrataakin. Päätimme kuitenkin kiiruhtaa, että pääsisimme mahdollisimman lyhyellä jonottamisella ihailemaan Manhattania yövalaistuksessaan.

P1011998P1011986P1011984

Kuusen vartija:

P1011983PC311856PC311854

Top of the Rockin sisäänkäynnin kohdalla oli epäilyttävän lyhyt jono, tai oikeastaan vain pieni ihmisryhmä. Ajattelimme Empire State Buildingin olevan niin suosittu, ettei asiakkaita riitä muille korkeille taloille. Olimme väärässä.

P1012011P1012001

Jos olisimme edes vähän vaivautuneet tutkimaan asiaa etukäteen, olisimme tajunneet, että Top of the Rockissa homma toimii samalla tavalla kuin Burj Khalifassa: liput voi ostaa ennakkoon ja niissä on tietty kellonaika, jolloin tietty ryhmä siirtyy hisseille (ja pääsee vähillä jonottamisilla ja miellyttävästi yläilmoihin, toisin kuin Empiressä!).

Meillä ei siis ollut lippuja ja huomasimme jo kiemurtelevan lipunmyyntijonon hännillä, että samalle illalle oli saatavilla lippuja enää lähellä sulkemisaikaa. Tuntien odotus ei oikein innostanut, joten päätimme jonottaa ja ostaa liput valmiiksi seuraavalle illalle, joka oli uuden vuoden aatto. Ostimme liput tunti ennen sulkemisaikaa, joka oli uuden vuoden takia normaalia aikaisemmin.

Seuraavana päivänä menimme paikan päälle hyvissä ajoin ja kävimme matkalla herkuttelemassa Magnolia Bakeryn uuden vuoden kuppikakulla. Jonottaminen sujui hetkessä ja pian olimme hississä kohti yläilmoja. Rockefeller meni tässä asiassa niiin paljon Empiren edelle, että tästä lähtien vierailen vain siellä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suuntasimme heti ulkotasanteelle ottamaan kuvia ja saimme taas tuntea, kuinka viiltävän kylmä viima voi talvella olla yläilmoissa! Kaupunki näytti kieltämättä satumaiselle, tuhansia valoja ja uuden vuoden aaton odottava tunnelma.

P1012020CIMG4388CIMG4384

Kuvasimme muutaman hetken ja kiiruhdimme sitten näpit jäässä sisätiloihin. Sisällä kävimme vielä värikkäässä valohuoneessa, jonka ideaa emme jääneet sen enempää selvittämään.

P1012033P1012032P1012035

Kaiken kaikkiaan Top of the Rock oli siis huomattavasti parempi kuin Empire, sillä se oli ainakin jonkin verran edullisempi ja jonotusaika oli noin kaksi tuntia lyhyempi eli ei paljon mitään. Me like!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: