IGTravelThursday / Miniloma Berliinissä

Vietin viime viikolla muutaman tehokkaan päivän Berliinissä ja vaikka kyseessä oli työmatka tiettyine velvollisuuksineen, jäi meille onneksi muutama tunti per päivä vapaamuotoiseen oleskeluun. Lyhyessäkin ajassa ehtii ihmeen paljon ja tällä reissulla tuli tutuksi erityisesti Berliinin läntinen puoli, toissakesäisellä vapaa-ajan visiitillämme kun keskityimme lähinnä pelkästään itään.

Miniloman ravintolakokemuksia voi lukea täältä. Sanottakoon, että söimme tietenkin kebabia (varsin hyvät ja edulliset dönerit Prenzlauer Bergin metroaseman alla, nauttien mahdollisuudesta syödä pimeässä mutta vielä suhteellisen lämpimässä syysilmassa) ja sen lisäksi toista erittäin suosittua Berliinin ravintolatarjonnassa: vietnamilaista. Yllättäen kokeilimme myös perisaksalaista ravintolaa Unter den Lindenillä, mikä oli sekä hykerryttävä että hyväkin kokemus. Lukekaa ruokablogin puolelta miksi!

IMG_0011

Toisin kuin edellisellä reissulla, tällä haluttiin shoppailla. Ja siihen Berliini sopii erinomaisesti. Ostoskierros aloitettiin Kurfurstendammilta, suositulta ostoskadulta (tai pitäisikö puhua alueesta), jonka KaDeWe:n päässä oli erityisen hieno syksyinen tunnelma. Myöhemmin suuntasimme metrolla melko kauaksi keskustasta, jonnekin Steglitzin ja Friedenaun tienoille, Schlosstrasselle. Seutu oli selvästi shoppailijoiden suosiossa, sillä alueella on mm. isohkoja ostoskeskuksia, joissa sijaitsee suosittuja ketjuliikkeitä, kuten surffikauppa Hollister ja varsinainen halvan vaatteen ja krääsän taivas (tai helvetti) Primark. Pieni trolleyni täyttyi kyllä näistä nopeista ostosretkistä äärilleen.

IMG_0012

Minilomaan kuului myös hieman kulttuuria. Kävimme Potsdamer Platzilla Dali-näyttelyssä ja lisäksi kävimme katsomassa muutamia nähtävyyksiä: Branderburgin portin, Tiergartenin ihanan syksyisessä puistossa sijaitsevan kulttuuritalon (Haus der Kulturen der Welt, jonka edessä on Henry Mooren veistos), Checkpoint Charlien ja muutamia muurissa olevia maalauksia sekä Gendarmenmarktin, jonka sanotaan olevan yksi Euroopan kauneimmista aukioista. Syksyinen fiilis sai aukion näyttämään toisaalta tunnelmalliselta mutta toisaalta hieman hylätyltä. Erityisesti aamulla yhdeksän aikaan. Paikalla kuvattiin jonkun vaateketjun mainoskuvia, joten jotain säpinää kyseisellä aukiolla on varmasti muulloinkin kuin kesällä. Ties vaikka kuinka paljon, vaikka tavallisena arkiaamuna paikalla oli lähinnä vain kuvausryhmä ja me kaksi turistia sekä muutama töihin kiiruhtava berliiniläinen.

IMG_0015

Berliinin reissua ei voi luonnollisestikaan tehdä ilman kurkistusta hieman taiteellisempiin kaupunginosiin. Otimme siis eräänä myöhäisenä iltapäivänä metron Prenzlauer Bergiin ja kävimme kävelemässä mm. Kastanienalleella, joka oli minulle tuttu jo edelliseltä reissulta. Ihastelimme kierrätystavaroita, julisteita ja maalauksia sekä persoonallisia ravintoloita ja kahviloita. Seuraavalla reissulla varaan oikeasti aikaa, että voin vierailla mahdollisimman monessa ravintolassa! Viimeksi söimme aamupalaa, tällä kertaa siis sitä kebabia metroaseman snagarilla.

IMG_0013

IMG_0014

IGTravelThursday on Instagram-tempaus, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Tempauksen järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

IMG_0016

12 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Miniloma Berliinissä

 1. Gendarmenmarktin aukio näytti myös mun Berliinireissullani, kevättalvisessa viimassa suht autiolta ja jotenkin vähän hylätyltä. Se oikeastaan teki siitä toisaalta jotenkin vielä kuvauksellisemman. Prenzlauer Bergissä on kyllä kaikkea mielenkiintoista! Kivoja kuvia 🙂

  1. Gendarmenmarkt voi olla kesällä melko vilkas paikka, joten on tosiaan ihan hauskakin nähdä näitä paikkoja ei-sesonkiaikaan 🙂 Prenzlauer Berg on kyllä suosikkialueitani. Pienelläkin kadunpätkällä on vaikka mitä ihasteltavaa!

 2. Kebabien lisäksi Berliinistä löytyy maistuvia Falafel-annoksia jos liha ei maita! Sinne voisi melkein lähteä ihan vaan niiden takia… 🙂 Shoppausloma Berliinissä kuulostaa hyvältä, sitä voisikin joskus harkita. Itse olen käynyt kaupungissa myös vain pikaisten työreissujen johdosta.

  1. Falafelit olisi houkuttanut myös. Mietittiin kumpaan ryhdyttäisiin, kebabiin vai falafeleihin ja koska työkaverini ei ollut maistanut Berliinin kuuluisia kebabeja, niin päädyttiin siihen. Mutta ensi kerralla pitää ehdottomasti panostaa myös muihin!

 3. Joku päivä mä kyllä vielä lähden tuonne Berliiniin… Saksassa ei muuten ole tullut käytyä lapsuuden roadtrippien jälkeen. Kohta voisi jo olla aika lähteä harjoittamaan mun ruostunutta pitkän saksan taitoa. 🙂

  1. Heh, minäkin olen lapsena tehnyt muutamankin roadtripin Saksaan (ja muualle Keski-Eurooppaan). Ehkä siksi myös minä opiskelin myöhemmin saksaa, jonka olen autuaasti unohtanut (vaikka viimeksi yliopistossa joutunut sitä jälleen kerran opiskelemaan). Eikä se kyllä harjoittunut Berliinissä yhtään, kun suorastaan vahingossa lähti aina enkku päälle 🙂

 4. Voi Berliini, aina yhtä ihana! En varmaan saa siitä koskaan tarpeekseni, ja keväällä ollaan taas menossa. Mun täytyy muuten ensi kerralla ihan pakostakin kokeilla falafelia, jota Satu vinkkasi. Kebut siellä ovat erinomaisia!

  1. Mekin mietittiin pääsiskö keväällä käväseen Berliinissä, kun tuli niin kova hinku nyt kun pääsi taas pikaisesti käymään. Pakkohan niitä niiden falafelejakin on päästä testaamaan 😉

 5. Kurfurstendam on kyllä mainio shoppailupaikka ja valittamista en muutenkaan Berliinistä löydä. Ihana postaus, kivasti olet kierrellyt erilaisia alueita 🙂

  1. Tällä reissulla tuli kyllä huomattua miten hyvä paikka Berliini on ostoksille. Edellisellä reissulla ostin vain kangaskassin pienestä putiikista eikä me juuri käyty missään kaupoissa. Erilaiset reissut samaan kaupunkiin on ihan piristäviä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: