IGTravelThursday / Vuoden 2014 parhaat hetket

Kirjoitin vuosi sitten, että 2013 oli minulle melko täydellinen matkailuvuosi: oli kaupunkilomaa Euroopassa, rentouttava viikko ennen sesongin alkua Välimerellä kuvankauniissa Pargassa, vuoden aloitus lempikaupungissa New Yorkissa ja Miamin lempeässä ilmastossa, sekä yksi isomman matkaunelman toteutuminen: USA:n länsirannikon road trip.

Tämä vuosi ei kylläkään kalvennut edelliseen verrattuna yhtään, vaan unelmia on toteutettu yksi kerrallaan. Näin vuoden ensimmäisenä IGTravelThursdayna onkin mitä mielenkiintoisinta kerrata vielä menneen vuoden parhaimmat hetket reissun päältä (aikajärjestyksessä, sillä hetkien tai matkojen arvottaminen suhteessa toisiinsa olisi sekä hankalaa että epäolennaista):

1. Urbaani ja viihtyisä Chicago

Talvi ei ole lempivuodenaikani, ollaan sitten tuulisessa Oulussa tai Windy Cityssä. Mutta, muutaman päivän pysähdys Chicagossa sisälsi lumisateen ja jäätävän viiman lisäksi keväistä auringonpaistetta ja roppa kaupalla urbaania tunnelmaa, johon Nykistä tykkäävän on helppo ihastua. Erityisesti mieleen jäi Loopin yläilmoissa kolistelevat metrot ja aamupala Wicker Parkissa.

Chicago1

2. Totaalinen aivojen nollaus Punta Canassa

Lämpö, aurinko, kuvankaunis biitsi, helppous ja todellista rentoutumista palmun alla. Muutama päivä all inclusivessa teki terää ja saimme kerättyä voimia Santo Domingon osuutta varten.

3. Ihastuttava Santo Domingo, lattaritunnelmaa parhaimmillaan!

DomRepin pääkaupunki oli kaikkea sitä mitä odotettiinkin: elämänmakuista menoa Zona Colonialin majatalossamme, paikallisten katujuhlat vanhojen raunioiden vieressä, toinen toistaan värikkäämpiä rakennuksia, osa sortumispisteessä, joka puolella raikava musiikki. Tarvitseeko edes sanoa, että pidin?

Domrep1

4. Sunnuntaipäivä Boca Chicassa

Sunnuntaisin monissa lämpimissä maissa pakataan mukaan koko suku ja suuret kassit ruokaa ja juomaa ja suunnataan rannalle. Pääsimme nauttimaan tästä iloisesta tunnelmasta Boca Chicassa, ja mikäs siinä seuraillessa lasten klassisia pellehyppyjä betonilaiturin päältä turkoosiin mereen ja aikuisten laulaessa ja tanssiessa ihan ilman ennakkovaroitusta milloin vain, missä vain. Kookosmehu suoraan pähkinän sisältä kuului asiaan toki myös.

Brussels11

5. Simpukoita Brysselissä

Brysseli osui työmatkakohteeksi varhain huhtikuussa ja yllätti minut täysin: herkuttelukaupunki oli paljon muutakin kuin EU-virastoja. Samaan aikaan kaupungissa oli muutamia isompia mielenosoituksia, joten kun söimme klassista simpukka-annosta kuuluisan Chez Leonin katuterassilla, kipitti ohitsemme joukko mellakka-asuisia poliiseja tuon tuosta.

NewYork2014

6. Yllätysmatka New Yorkiin kirsikankukkien aikaan

Äkkilähtö ei tarkoita aina rantalomaa etelässä ja meillä se oli tällä kertaa viikko New Yorkissa toukokuussa. Aina on hyvä idea lähteä New Yorkiin! Meillä oli mieletön loma ja erityistä ihastusta aiheuttivat jo lakastumispisteessä olevat kirsikankukat Roosevelt Islandilla, mutta lämpimiä lomamuistoja saimme myös mm. Williamsburg-sunnuntaina ja Rockaway Beachin retkeltä.

NewYorks2014_2

7. Ensimmäinen automatka Italiassa

Kesälomareissuksi valikoitui yhden vuoden tauon jälkeen Italia. Nappasimme tarjouslennot Milanoon ja jätimme koko homman hautumaan useammaksi kuukaudeksi. Lopulta päädyimme koko loman ajan kattavaan autonvuokraukseen ja voi sitä vapauden tunnetta! Lukuisten pikkukylien läpi ajaminen ja Comon ja Gardan upeat maisemat yhdistettynä eri kaupunkeihin tekivät yhdestä reilun viikon mittaisesta lomasta henkisesti ainakin kuukauden mittaisen.

GardaComo2

8. Sadetta pakoon Bellagiossa

Italian loma ei alkanut sään puolesta kovin ruusuisesti, vaan heti ensimmäisenä varsinaisena päivänä Bellagiossa saimme kokea jotain elokuvista tuttua: kesäinen kaatosade yllättää kaupungilla ja pariskunta jouksee lähimpään katokseen suojaan. Sateen jatkuessa ja auton ollessa parkissa kaupungin laidalla, ei lopulta katoksesta toiseen hyppiminen enää onnistunut, vaan vaihtui todellisuudessa hyvin epäromanttiseksi kilpajuoksuksi autolle. Kävipä siinä vielä pieni kommunikointiviba, kun Antti luuli minun odottavan erään ravintolan terassilla, kun hän käy hakemassa auton. Ja minä kun kuulin, että Antti sanoi ”nyt mennään” ja lähdin kipittämään perässä, lopulta noin viisikymmentä metriä jäljessä ja kiroten tulevaa aviomiestäni, joka ei voi edes odottaa! Kaatosadetilanne toistui myös viimeisenä iltana Milanossa. Nykyään koko homma jo naurattaa ja siitä on tullut jo yksi hauskoista lomamuistoista, kun ajelimme Puntollamme pitkin Como-järven rantoja lämmityksen huutaessa täysillä, jotta vaatteet saataisiin kuivumaan.

GardaComo

9. Singaporen yössä

Häämatka oli tietenkin vuoden suurin kohokohta ja siitä voisi luetella lukuisia alakohtia jo pelkästään Singaporen osuudesta. Mutta nostetaan esiin vain yksi ja koska olen nykyään todella huono yöeläjä, valitaan tähän Singaporen yö. Suurkaupungit ovat mielestäni kauneimmillaan yövalaistuksessa, suorastaan maagisia!

SingaporeByNight

10. Romanttinen illallinen Balilla

Balin osuus häämatkasta ja oli varattu pelkkään lepolomailuun, ja vaikka teimmekin yhden päiväkierroksen saarella, niin suurimman osan ajasta vietimme rannalla makoillen. Ja syöden! Varmasti mieleenpainuvin ruokailu koskaan oli viiden ruokalajin yksityinen illallinen rannalla tähtien, kynttilöiden ja lyhtyjen loisteessa.

Bali2014

11. Flamencoa Madridissa

Vuoden viimeinen reissu oli ihanaan Madridiin, johon en ole vielä ehtinyt kahdessa kerrassa kyllästymään sitten yhtään. Pidennetyssä viikonlopussa ehtii vaikka mitä, mutta matkan kohokohta oli lauantai-illan intensiivinen flamenco-esitys hämärässä kellarissa. Tapakset ja cava kruunasivat miniloman!

Madrid2014

IGTravelThursday on kerran kuussa tapahtuva Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Wanderlust Expert Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

20 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Vuoden 2014 parhaat hetket

 1. Ahh mikä matkailuvuosi! Näyttää niin mahtavalta ja miten hauska idea toteuttaa se ig-kuvien voimin. Ihania reissuja tälle vuodelle, tulkoot niitä paljon!

  1. IG on kyllä täyttynyt tänä vuonna tavallista enemmän (tulee kuvattua nykyään paljon enemmän kännykällä), joten tämä aihe sopi tähän torstaihin mainiosti 🙂

 2. Minunkaan ei pitänyt laittaa, enkä laittanut matkoja mihinkään muuhun kuin aikajärjestykseen. Kun sitten kirjoitin juttua, tuli Ranskan kohdalla sellainen tunne, että voi hitsi! Tämä ON se paras matka tältä vuodelta 🙂

  1. Ah, mutta sehän on vaan hyvä, jos tulee sellainen tunne jonkun matkan kohdalla 🙂 Ja varmasti sitä osaa ainakin top10-listan laatia sitten joskus vuosien päästä, että mikä on jäänyt parhaiten mieleen kaikista kymmenistä reissuista 🙂

 3. Ihan mahtava vuosi sulla ollut! Singapore on alkanut kiinnostamaan tosi paljon tässä lähiaikoina, täytyy alkaa suunnitella tosissaan reissua sinne. 🙂

  1. Voin suositella Singaporea, jos haluaa kokea länsimaalaisen suurkaupungin Aasiassa ja syödä hyvää ruokaa 🙂 Me tykättiin!

 4. Huhhuh, johan hengästytti tämä postaus – hyvällä tavalla. Sulla on ollut ihan mieletön matkavuosi. Toivottavasti seuraavasta tulee yhtä seikkailuntäytteinen!

 5. Ai että mikä ihana vuosi! Ootte kyllä ehtiny vaikka ja minne! Mulle on parhaiten mieleen jäänyt nuo postaukset Karibialta. Ehdottomasti New Yorkin lisäksi seutua, jonne kyllä haluaisin mahdollisimman pian!
  Hyvää ja reissurikasta uutta vuotta Heidi! : )

  1. Yllättävän paljon ehdin, enemmän kuin alun perin suunnittelin 🙂 Karibian koneeseen voisin itsekin hypätä milloin tahansa! Kiitos samoin Katja, ihanaa reissuvuotta 2015!

  1. Mäkin tykkään lukea näitä listauksia, niistä jotenkin käy hyvin ilmi se, miten paljon maailmassa on mielenkiintoisia paikkoja ja toisaalta kuinka ne on ihan meidän tavallisten ihmisten saavutettavissa 🙂

 6. Sulla on kyllä upeita reissuja ja hetkiä alla menneenä vuotena, olen tässä itsekin vähän alkanut miettiä josko kaupunkilomille pitäisi antaa vähän enemmän mahdollisuuksia…. 🙂 Ihanat uuden vuoden toivotukset vielä täällä bloginkin puolella!!

  1. Kaupunkilomat on kyllä välillä paikallaan, vaikka ei ne kyllä mitään maailman rentouttavimpia ole. Tietty jos paikka on tuttu ja asenne oikea (=ei suorittamisen makua), niin kyllähän ne vähintäänkin virkistäviä ovat 🙂 Kiitos samoin ihanaa uutta vuotta Satu!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: