Päiväretki kaupungista rannalle: Rockaway Beach

Rakastan New Yorkin ehkä siksi niin paljon, että yhden kaupungin alueella voi kokea niin paljon erilaisia asioita. Jos yksi paikka kyllästyttää, pääsee maantieteellisesti suht lyhyessä matkassa ihan erilaiseen ympäristöön. Yhdellä lomalla saa siis monta erilaista lomaa. Ja vieläpä todella edullisesti, sillä viikon rajoittamaton metrokortti maksaa 30 dollaria ja sillä pääsee liikkumaan suurella alueella.

Lähdetään siis liikkeelle Manhattanin pahimmasta vilinästä, kolistellaan metrolla Long Islandin puolelle Queensiin ja katsellaan ikkunasta niin rähjäisiä teollisuusrakennuksia kuin myöhemmin pastellin värisiä pieniä kaksikerroksisia puutaloja, joita on vieri vieressä jonoina, jokaisen edessä on oma pieni aidattu etupiha. Jossain vaiheessa maisema muuttuu suomaisemmaksi ja pian ollaan pitkällä sillalla ja metro näyttää kulkevan keskellä merta Jamaica Bayn alueella.

Toisella puolella, kapealle niemelle saavuttaessa, on ränsistyneitä, tolppien varaan rakennettuja puutaloja. Osa on hylättyjä, liekö hurrikaani Sandyllä ollut osuutta asiaan. On melko epätodellinen olo, kun pilvenpiirtäjien sijaan metron ikkunasta katsellaan tällaisia maisemia:

d22

Ensimmäinen etappimme oli Beach 67 St. Metroasemalta on lyhyt kävelymatka rantaan ja ainakin toukokuussa ranta oli todella rauhallinen: muutama surffari ja lenkkeilijä sekä yksi aurinkovarjolla varustautunut pienempi porukka. Vaikka kaupungin läheisyyden voi havaita jossain kaukaisuudessa, on tunnelma silti suurkaupungin sykkeestä kaukana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pienen rantakävelyn jälkeen vaihdamme pitkällä Rockaway Beachilla paikkaa metrolla ja suuntaamme Beach 98 St:n asemalle, mistä on lyhyt kävelymatka Rockaway Tacoon. Kala-, chorizo- ja lihatacot maistuu herkullisille aurinkoisella kadulla nautittuna. Rento surffifiilis välittyy niin puitteista, henkilökunnasta kuin leppoisasta meiningistä. Ruokajuomaksi suositellaan paikan hedelmämehuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Rockawaytaco OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matka takaisin Long Island Cityyn Manhattanin kupeeseen kestää varmasti lähemmäksi tunnin ja vaikka silmät meinaa painua kiinni jo näinkin vähästä meri-ilmasta, niin onneksi keksin muuta tekemistä ja tein maailman parhaimman löydön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 vastausta artikkeliin “Päiväretki kaupungista rannalle: Rockaway Beach

  1. Eikä miten mahtavaan saumaan tuli tää postaus, just mietittiin että mitäs erikoista me keksittäis meidän New Yorkin reissulle, tää pitää muistaa! 🙂

    1. Rockaway voi olla hyvä vaihtoehto Coney Islandille, jos haluaa rannalle 🙂 Tai sitten muuten vaan liikkua erilaisessa ympäristössä!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: