New York, mahdollisuuksien kaupunki

Ei sitä turhaan sanota, että New Yorkissa kaikki on mahdollista. Unelmat käyvät toteen ja niin edelleen. Ja pienemmätkin asiat kuin suuret unelmat.

Kuten tiedätte, reissasimme viime kesänä yhden unelmamatkoistamme, länsirannikon road tripin. Matka meni loistavasti, mitään vastoinkäymisiä ei ollut. Kuin vasta kotona.

Otin reissun aikana paljon valokuvia. Sadat ei riitä, puhutaan jo enemmästä. Kuvat siirrettiin läppärille jo reissussa, kotona myös pöytäkoneelle. Lisäksi ne oli muistikorteilla.

Emme siis huolestuneet, kun MacBookini ilmoitti syksyllä edessä olevasta viasta, jonka myötä muisti pitää vaihtaa ja koko koneen sisältö tietenkin häviää samalla. Varmuuskopioimme kaiken, mikä ei ollut jo varmuuskopioitu.

Paitsi että meille sattui epähuomiossa virhe. Yksi muistikortti olikin hävöksissä, siinä oli yli tuhat kuvaa ja kokonainen viikko road tripistämme: Las Vegas, Death Valley, Los Angeles, San Diego, Laguna Beach… Eikä näitä kuvia ollut myöskään siirretty pöytäkoneelle.

Huomasimme virheemme liian myöhään. Kuvat hävisivät, olo oli melko epäuskoinen ja lopulta itkin silmät päästäni kadonneiden kuvien perään. Kuviahan ne vain on, mutta jotkut niistä oli hyvinkin tärkeitä.

Palataan siihen ihmeeseen tässä kohtaa. Istuimme metrossa matkalla Rockaway Beachilta takaisin hotellille Long Island Cityyn. Päivä oli ollut aurinkoinen ja mukava ja pitkällä metromatkalla meinasi vaipua uneen. Päätin alkaa järjestelemään pientä matkakukkaroani pysyäkseni hereillä.

Huomasin, että kukkarossa on pienen pieni sivutasku, sinnehän voisi laittaa euron kolikot pois häiritsemästä! Aukaisin taskun ja yritin pujottaa sinne kolikoita, mutta jokin hankasi vastaan. Lievästi ärtyneenä kokeilin taskua, ja mitä siellä olikaan, muistikortti!

Molemmilla kävi heti mielessä, että onko tämä nyt se kadonnut kortti. Ja kyllä, lopputulos on muun muassa tässä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja kortilta löytyi myös se tärkein kuva: yksi ainoa otos, ei uudelleenrajausta, ei mitään käsittelyä. Kihlajaiskuvamme:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17 vastausta artikkeliin “New York, mahdollisuuksien kaupunki

  1. Oli niin ihana katsella kuvia, jotka oli ehkä kerran ehtinyt nopeasti vilkaista läpi. Sieltä löytyi myös sellaisia kuvia, joita ei edes muistanut ottaneensa. Tämä oli kyllä ihan paras yllätys! 🙂

 1. Kylmät väreet meni käsiä pitkin lukiessani kortin katoamisesta ja kuvien häviämisestä. Koko kroppa oli lopulta kananlihalla kun päästiin kohtaan kortin löytymisestä. Voin niin hyvin kuvitella sen helpotuksen ja riemun tunteen, kun kuvat sittenkin löytyivät! Ja niin ihania kuvia, että itse ainakin olisin varmaan tirauttanut parit kyyneleet näiden löytyessä. Niin iloinen puolestasi!

  1. Voi kiitos Milla! Kyllä kuvien löytö oli mielettömän hieno juttu! Surin niitä pitkään ja nyt kun olin jo melkein unohtanut koko jutun, tupsahtivat ne sitten yhtäkkiä takaisin vahvistamaan viime kesän ihania muistoja 🙂

  1. Niinpä! Oli hassu sattuma, että kuvat löytyi juuri siellä. Tosin en muista, olenko käyttänyt kyseistä reissukukkaroa syksyn/talven matkoilla, en välttämättä. Mutta en tiedä miten muistin juuri nyt ottaa sen mukaan. Ihanaa joka tapauksessa!

 2. Oh mi guudness, ihanaa, että kortti löytyi! Kyllä varmasti oli fiilis katossa 🙂

  Itsellä kävi oman reissun aikana joku todella outo moka ja kuvat Irkutskista sekä Baikal-järveltä katosivat, vain muutamat muokatut kuvat jäivät kun ne olivat eri kansiossa. Vieläkään ei ole hajua siitä miten tämä kävi, kun tallensin kuvia todella tarkaan koneelle sekä ulkoiselle kovalevylle. Hyh! :< EI edes viitsi ajatella asiaa kun se surettaa niin paljon. Kyllä kuvatkin ovat tärkeitä!

  1. Voi ei, ja vielä tuollaiselta reissulta hävisi kuvat! Mullakin oli muutamia kuvia ladattuna blogiin, mutta vähemmän tulee tänne laitettua kuvia itsestä tai matkakumppaneista, joten juuri ne kaikkein tärkeimmät ei-maisemakuvat tms. on pahimmassa vaarassa kadota. Vaikka kyllä ne kaikki kuvat on tärkeitä, ja ainakin minä tarvitsen niitä tukemaan hataraa muistiani 😀

  1. Kyllä se tosiaan harmitti yllättävänkin paljon ja aluksi sitä oli vähän vaikea edes uskoa, että niin oli päässyt käymään. Loppu hyvin, kaikki hyvin 🙂

  1. Meillä kävi kyllä mieletön tuuri! Ja oli ihana katsella kuvia, kun ne kaikki oli kuitenkin melko ”uusia”, yllätyskuviakin löytyi 🙂

 3. Eih, mikä helpotus!!!! Oma läppärini hajosi pari vuotta sitten ilman että olin tehnyt mitään varmuuskopioita, onneksi pitkän yrittämisen jälkeen kuvat saatiin pelastettua vanhalta kovalevyltä…

  Ja tuo kihlajaiskuva on aivan ihana!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: