IGTravelThursday / Oulun kahvilat ja lounaspaikat

Aika nostaa taas kotikaupunkini Oulu maailmankartalle, sillä olenkohan tehnyt yhtään IG-postausta Oulusta? En? Tarkoitus on kyllä ollut, joten korjataan virhe ja esitellään tämän hetken lemppariravintoloita ja -kahviloita. Näitä onkin yllättävän monta, joten en ota tähän mukaan muuta kuin lounaspaikkoja ja kahvitteluja, illallispaikat saa ehkä esittelyn joskus myöhemmin.

Kahvittelua:

Oulu10

Puistola. Istun tälläkin hetkellä aamukahvilla Puistolan Delissä. Rapea kroissantti, omatekoista appelsiinihilloa ja tummapaahtoinen kahvi. Siitä on herkutteluaamupala tehty. Netti toimii täysin moitteetta, joten olen täällä lempikahvilassani yleensä koneen kanssa ja kirjoittelen aikani kuluksi, jos sellaista on. Puistolan parhaita puolia on miellyttävä miljöö vaaleanpunaisessa jugend-talossa. Kts. myös lounas.

WP_20130816_020 Oulu9Koivurannan kahvila. Kahvila sijaitsee Oulujoen rannalla keskustan ulkopuolella Värtössä, mutta sinne voi kävellä tai pyöräillä jokimaisemissa ja palkita itsensä puutarhamaisella terassilla nautitulla kauniilla kakkupalalla. Suolainen puolikin on usein näyttänyt erittäin hyvälle. Ehdoton kesäkahvila!

oulu1Tähtitornin kahvila. Tämäkin on kesäkahvila, sijaitsee Linnansaaressa keskustan vieressä. Kahvila on monikerroksisessa puurakennuksessa ja sisustettu kirpparikamoilla. Valikoima ei ole niin hyvä kuin edellisissä, mutta miljöö on hauska ja kotoisa.

IMG_20140508_192900Bisketti. Klassikkokahvila Oulussa ja varmasti vuodesta toiseen se yleisön suosikki. Kiva vanha liiketila Rotuaarin varrella. Monenlaista suolaista ja makeaa ja halutessaan voi myös siirtyä BarB:n puolelle kuoharilasilliselle. Bisketti lienee keskustan kahviloista edullisimmasta päästä ja sillä on paljon vakioasiakkaita.

Lounaalla:

Oulu11Hagia Sofia. Turkkilainen a la carte tarjoilee ehkä Oulun parasta lounasta buffetista. Tämä on melko uusi lempparini, sillä paikka unohtuu helposti sijaintinsa johdosta, vaikka oikeasti Rotuaarilta on vain parin korttelin matka herkullisen buffetin ääreen!

Oulu12Oulu13Tuba. Kirpparihuonekaluilla ja -astioilla sisustettu. Ruoka tehdään alusta lähtien omassa keittiössä. Lounaan tasossa on vaihteluita, mutta itse olen syönyt aina hyvää ruokaa. Lounasaikaan saa myös ihania hampurilaisia!

Oulu8Rauhala. Tuban vieressä Ainolan puiston kyljessä. Vanhahtava, kartanomainen puutalomiljöö ja monipuolinen kotiruokabuffet. Aina hyvää ruokaa!

oulu3Toripolliisi. Entinen fine dining Matala muuttui joitakin vuosia sitten edullisemmaksi koko kansan bistroksi. Erityisesti lounas on hyvää ja kesällä sitä pääsee nauttimaan viihtyisällä terassilla samalla kun voi tarkkailla torinrannan meininkiä.

Oulu5Cafe Rooster. Oulun uusimpia, tosi nyt jo useamman kuukauden auki ollut kahvila-ravintola, jonka listalla on muutamia lounasruokia ja hampurilaisia ym. purtavaa. Kahvilatuotteita en ole testannut, mutta ainakin ruoka tehdään kokonaan itse, olen saanut täällä jopa itsetehtyä ketsuppia (joka oli mielettömän hyvää!). Täälläkin miljöö on kaunis ja viihtyisä!

Oulu7Puiston Bistro. Delin lisäksi Puistolasta löytyy Bistro (ennen myös Dining, mutta nykyään se puoli taitaa olla vain tilauskäytössä, mikä on sinällään harmi, sillä ruoka oli todella hyvää ainakin oman kokemukseni mukaan). Bistrosta saa niin lounasta kuin illalla ruokaa pastasta sapaksiin. Lounaaseen kuuluva minijälkiruoka jaksaa hymyilyttää joka kerta, ne on niin söpöjä!

Oulu6

Tomo. Oulusta taitaa saada nykyään sushia useammastakin paikkaa, mutta itse tykkään eniten Tomosta. Johtuu varmasti myös kivasta ja teemaan sopivasta ravintolasta, sillä kyllä miljöö on useasti jo puoli ruokaa.

Sitten on vielä kolme mainitsemisen arvoista ravintolaa, joista ei löydy yhdestäkään yhtään instagram-kuvaa. Oulun Teatteriravintola tarjoaa hyvää buffet-lounasta, jossa on useampaa salaattia ja muutamaa kotiruokaa, joista yleensä vähintään yhdessä on joku pieni twist. Näköalat on kivat Pikisaaren ympäristöön!

Garam Masala. Oulun parasta intialaista ja lounasbuffetissa tulee väistämättä ähky. Paikka on pieni, ahdas ja kitsi, joten lounasaikana kannattaa varautua ruuhkaan.

Phuket Thai take away. Nimestä huolimatta tästä paikasta saa yllättävän hyvää thaimaalaista ja varmasti autenttisimman makuista. Lounas buffetista lämmittää kieltä ja mieltä, varsinkin jos tarjolla on lemppariani happamantulista tom yum -keittoa.

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

25 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Oulun kahvilat ja lounaspaikat

 1. oijoi, jo toinen ruoka-aiheinen postaus tähän aamuun! Ihanaa 🙂 Ja kiitos hyvistä vinkeistä, mulla on Oulun reissu buukattuna, joten tartun ehdottomasti johonkin näistä.

 2. Kaikissa olen käynyt useasti, mutta yhdessä en enää käy. Tomosta ja sushista ei saisi puhua samassa lauseessa. Surkeeta esitystä ollut jo pitkään.

  Tuba ja Rauhala on mun suosikkeja. Tosin olet oikeassa siinä, että Tubassa taso vähän heittelehtii, mutta ihan jees paikka silti.

  1. Hassua, olet kyllä ainoa, jonka olen kuullut olevan Tomosta tuota mieltä. Mutta makujahan on monia 🙂 Minun mielestä Tomon tarjoilut täyttää kaikki sushin tunnusmerkit 😉

 3. Mukavan näköisiä mestoja! Laitetaan muistiin. Olen käynyt Oulussa vain kerran, siitä visiitistä on kohta jo 6 vuotta, mutta ennemmin tai myöhemmin tulen käymään uudestaan!

  1. Aika moni näistä paikoista on tainnut avata edellisen viisiittisi jälkeen 🙂 Ja hyvä niin, kyllä tänne uusia paikkoja kaivattiinkin! Osa on toki ”ikivanhoja” 🙂

   1. Joo, taitaa olla yleisilmiö Suomessa, että kahvilakulttuuri on kehittynyt viime vuosina reiluin harppauksin isommissa kaupungeissa.

  1. Kyllä täällä kahvia ja hyvää ruokaa mahansa täyteen saa, usein on jopa vaikea valita. Mutta ehkä ilmiö on vahvistunut viime vuosina, kun uusia paikkoja on avannut 🙂

 4. Täytyy kyllä myöntää, että enpäs ole koko 20 vuotisen Ikäni aikana käynyt kuin muutaman kerran missään Oulun ravintoloissa syömässä 😀 Olen kylläkin nykyään yrittänyt vähän korjata tilannetta, mutta kotona sitä aina muka säästää eikä raski.
  Kahviloita on kuitenkin tullut koluttua olenhan tällainen kaiken makean perään ja Koivuranta on kyllä suosikkini ihan paikan takia. Se on myös sopivasti lenkkireittieni varrella ja sinne on ihana kesäiltoina pysähtyä jäätelöille.

  1. Täytyy kyllä minunkin myöntää, että paljon mekin säästellään kotona, koska reissussa syödään paljon ulkona. Mutta sitten on viime aikoina ollut paljon lounaita, lähinnä työlounaita, niin on päässyt käymään monissa ravintoloissa. Siis sillon kun on ollut keskustassa lounasaikaan 🙂 Kukkarokaan ei kevene niin paljoa kuin ilta-aikaan ja ruoka on joskus jopa parempaa!

 5. Tulen Ouluun jahannuksena, torstai-sunnuntai. Yleensä käyn pitsalla tai kiinalaisessa tai syön hotellin ravintolassa, mutta ehkä tänä vuonna kokeilen jotakin suosittelemaasi.
  Heidi, kävisitkö taas kurkkaamassa blogiani. Vierailin tänään ketjun toisella salilla ja siellä väritys oli rauhallisen vaaleaa.
  t.: Tatjaana

  1. Pizzahan on täällä ihan klassikkoruoka ja kiinalaisia paikkojakin riittää. Mutta voihan sitä välillä kokeilla jotain muuta, jos nuo paikat ovat auki juhannuksen aikaan. Minäpäs käyn kurkkaamassa rauhallisempaakin salia 🙂

 6. Sulla on hyvin pitkälle samat suosikit kun mulla! Puistola, Garam Masala, Roosteri, Tomo jne. Bisketistä en oikein osaa välittää kahvin puolesta, mutta leipomuksethan heillä on mitä maukkaimpia! 🙂 Ja BarB:n puoli on viihtyisä. Jostain syystä Robertsista saa edelleen varmaan parasta kahvia. Tuo thai-paikka on mulle edelleen ihan mysteeri, koska aina kun ollaan yritetty käydä siellä joko a) se on kiinni vaikka pitäis olla auki(?) tai b) ovi on lukossa vaikka porukkaa sisällä 😀 En tiiä miten meille sattuu näitä! Mutta, vinkkinä Kauppahallin Moon Café 🙂 Ja otetaanpa se Puistolan kahvihetki tässä piakkoin!

  1. Ihan totta, Bisketissä on tosiaan parasta ne leipomukset (kahvia otan siellä harvoin, yleensä teetä), ehdottomasti! Mä en ymmärrä miksi mä en ikinä muista Robertsia, kai se on se sijainti! Ja kiitti Moon Cafe -vinkistä, miksi mä en muista edes kuulleeni siitä? Pakko mennä käymään joku päivä. Ja mennään oikeesti sinne Puistolaan, oon nyt kotosalla ainakin muutaman viikon, joten aikaakin on!

   Haha, etniset paikat (ravintolat, kaupat) on aina niin hassuja, kun ne on auki miten sattuu ja muutenkin tilanteen mukaan. Ei voi koskaan tietää etukäteen, pääseekö jonnekin vai ei 🙂

 7. Jee mikä ihana postaus!<3 Oulu on kyllä ihan superkaupunki, mutta siihen kahvilakulttuuriin en oikein ikinä päässy sisälle, tosin ehkä vaan en oo sen tyylin tyyppi. Mutta Hagia Sofia ja Garam Masala on kyllä lähellä sydäntä! 😀

  1. Ei se Oulun kahvilakulttuuri ole mun mielestä mikään kovin ihmeellinen ollutkaan aikaisemmin, mutta viime vuosina on auennut kivasti uusia paikkoja 🙂 Ah, Hagia Sofiaan on pakko päästä syömään pian taas uudelleen!

 8. Ohhoh! Olen Oulusta muuttanut reilut kolme vuotta sitten pois ja sinne näyttää auenneen monta kivaa uutta paikkaa! Tuli melkeimpä koti-ikävä. Ihana Oulu!

  1. Niitä varmaan alkoi aukeamaan parisen vuotta sitten. Ehkä Oulu on siis kypsynyt kahvilakulttuurille ja muutkin alkaa pärjäämään kuin perinteiset suosikit 🙂 Hyvä juttu!

 9. Nyt täytyy hehkuttaa paria keskustan ulkopuolista paikkaa. Miljööt näissä ei todellakaan mitään kovin tunnelmallisia ole, mutta ruoka on sitten sitäkin herkumpaa.
  1. Kävin eilen syömässä uudessa Superparkissa sijaitsevassa ravintolassa älyttömän hyvän ja monipuolisen salaattibuffetin (7,90€!). Siihen kuului myös söpö minijälkiruoka. Lurps!
  2. Toinen Limingantullin lempparini on Tähtilounas; tuoretta, itsetehtyä (leivät myös), hyvin maustettua kotiruokaa. Ja lounas sisältää myös aina jälkkärin 😛

  1. Ai niin, ja Puistolassa useasti lounastaneena täytyy sanoa että hinta ja laatu ei kohtaa. Palvelu varsinkin reklamaatiotilanteissa on tooosi tylyä.

   1. Voi ei, huono palvelu jättää kyllä tosi keljun maun 😦 Mun lounaat on aina olleet hyviä, mutta illallisten suhteen olen hieman varauksellisempi.

  2. Kiitoksia vinkeistä! Näissä kummassakaan en ole vielä käynyt, mutta pitää testata, jos sille suunnalle eksyn 🙂 Harvoin tulee kyllä liikuttua siellä, kun kotikin on juuri vastakkaisella suunnalla ja pääsääntöisesti bussilla ajelen. Mutta hyvät lounaspöydät (ja minijälkkärit!) on aina tarpeen tietää 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: