IGTravelThursday / Brysselin miniloma

Mietin pitkään voiko ostikossa olla sana loma, kun kyseessä oli työmatka. No jotain vapaa-aikaa meillä kuitenkin oli, joten kaupunkia ehdittiin katsella tehokkaasti kahtena iltana ja yhtenä aamupäivänä ennen lentoa kotiin. Onneksi hotellimme sijaitsi keskustassa, niin liikkumisiin ei mennyt juurikaan aikaa.

En olisi varmasti lähtenyt Brysseliin omalle lomalle, joten työmatka tuli siinä mielessä sopivaan saumaan. Oikeastaan en tiennyt kaupungista juuri muuta kuin EU:n ja Manneken Pisin, joten pidin sitä hyvin kuivana ja mielenkiinnottomana virastokaupunkina, jossa on joku pieni patsas. Mieleeni ei tullut edes kulinaristiset elämykset, joita kaupunkiin usein liitetään.

Brussels1

Pieni ennakkotutustuminen oli siis paikallaan ja latasin iPadilleni Mondon Brysselioppaan. Oppaasta kävi varsin pian selville, että syöminen ja juominen on juuri se juttu Brysselissä. Well, sopii minulle! Eikä ruokailujen suhteen tullut pettymystä, vaikka missasimmekin väsymyksessämme Chatelainin ruokamarkkinat, jotka olivat aluksi listalla ykkösenä. Mutta sen sijaan söimme kyllä ulkona useampaan otteeseen, ja siis kirjaimellisesti ulkona: Brysselin kevät helli meitä yli 20 asteen lämmöllä ja suloisella auringonpaisteella. Ihmiset olivat liikkeillä shortseissa ja t-paidoissa. Meillä sen sijaan oli koko ajan pieni hiki päällä, kun emme olleet ihan täysillä uskoneet ennusteita.

Brussels2

Suklaata, vohveleita, krisikkaolutta, vietnamilaista, sushia, ranskalaisia perunoita majoneesikastikkeella paperitötsästä. Ja simpukoita! Vaikka keskustan idyllisiä, kapeita ravintolakatuja miellyttävine terasseineen oli etukäteen hieman parjattu tason puuttumisesta, oli oma ruokakokemuksemme ravintoloiden parhaimmistoon kuuluvassa Chez Leonissa varsin positiivinen. Huolimatta siitä, että tarjoilijamme oli varsin negatiivinen. Tai siitä että poliisi ravasi ruokailijoiden lomassa mellakkakilpien kanssa tuon tuosta.

Brussels3

Keskustan kadut eivät vastanneet mielikuvaani virastokaupungista, mutta luonnollisestikin EU-alue oli juuri niin tylsä kuin ajattelinkin. Sieltä ei ole yhtään kuvaa, vaikka varsinainen työnsarkamme siellä sijaitsikin. Keskustan ja EU-alueen välillä on mahtipontinen kuninkaanlinna-alue, jonka ohi töihin tallustelu tuntui jotenkin ylevältä. Samaa reittiä pääsee myös ostosalue Luisalle, mikäli ei halua kolistella ratikalla.

Brussels4 Brussels5

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown SatuKaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

21 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Brysselin miniloma

 1. Työreissuissa juuri parasta on jos niiden lomaan saa mahdutettua jotain pienen loman tapaista, tuollainen Brysselin matka kuulostaa kyllä juuri hyvältä pikku pyrähdykseltä! Brysselissä kävin joskus lukion kanssa, mutta siitä ei jäänyt mieleen… mitään. Paitsi ehkä värikkäät (oranssit ja vihreät) oluet!

  1. Heh, se on jännä miten sen ikäisenä ei oikein ole jäänyt mitään mieleen mistään 🙂 Ainakin lähes kaikki omat reissuni ovat hämärtyneet tähän mennessä jo niin paljon, että jäljellä on vain jotain (turhia) yksityiskohtia 🙂

 2. Kirsikkaolutta! Millaista se oli? Oon juonut elämäni parhaan kirsikkikaolue, Kirch Portterin, Berliinissä ja voi pojat odotan ensi kuun reissua jo pelkästään sen vuoksi. 🙂

  1. Se oli mun elämäni eka kirsikkaolut ja tykkäsin! Väriltään se oli ihanan punainen ja kirsikka maistui vahvasti, ei oikeastaan maistunut edes oluelta 🙂 Kokeilen toistekin!

 3. Hih kuolasinkin nuiden leivoskuvien perään viimeviikolla samalla itse etsien Lontoosta hyviä leivos- ja jäätelöpaikkoja. 😀
  Tuollaiset työmatkat ovat varmasti huippuja, kun on vapaa-aikaakin nauttia uudesta kaupungista. 🙂

  1. Leivoksia oli oikeasti vielä enemmänkin, sillä seminaarimme jälkkäripöydässä oli monta erilaista pientä leivosta. Suklaiset versiot jäivät kuvaamatta! Tosin jaoin lautasen työkaverini kanssa, että ihan kaikkea en itse päässyt maistamaan 🙂 Taisi siellä Lontoossakin lykästää makean suhteen? 🙂

 4. Ihania Bryssel-kuvia! Mulla oli hieman sama juttu kuin sulla tuon Brysselin kanssa, sen ruokakulttuuri yllätti ehdottomasti. Varattiin lennot kun ne olivat puoli-ilmaiset ja matkaan lähdettiin ilman ennakko-odotuksia. Positiivinen yllätys Bryssel ehdottomasti oli 🙂

  1. Kiva etten ole ainoa iloisesti yllättynyt! Olisi kiva käväistä kaupungissa joskus uudelleen, ja edelleen keskittyä ruokaan. Ne Chatelainin ruokamarkkinat on vielä kokematta!

 5. Mulla on jäänyt parista Brysselin keikasta vähän nihkeä-fiilis, mutta näitä sun kuvia oli tosi kiva seurata instassa. Sait ikuistettua ihania yksityiskohtia kuviin!

  1. No höh, harmittavaa, jos lomasta jää huonot fiilikset. Yksityiskohtien tarkkailu on hauska harrastus ja Instagram sopii siihen loistavasti! 🙂

 6. Minäkin haluan tietää miltä kirsikkaolut maistui :D. Olen sitä kerran tai pari maistanut ja en olisi uskonut olueksi ollenkaan, niin hyvää oli :). Kuulostaa ihanalta työmatkan ja loman yhdistelmältä.

  1. No samat fiilikset, niin hyvää oli ettei olueksi tunnistanut 😉 Tosi kirsikkaista se oli, yllättävänkin. Luulin että se ehkä vain lievästi tuoksuu kirsikalle mutta makua oli tosi paljon! 🙂

 7. Poliisi ravasi ruokailijoiden lomassa mellakkakilpien kanssa… whaaat? 😀

  Kävittekö Ixellesissä ollenkaan? Itse olen nykyään tykästynyt kaikkein eniten Place Flageyn alueeseen (vaikka se itse place onkin järkyttävän ruma), sillä siellä tuntuvat ravintolat olevan yleisesti tasokkaampia kuin turistoituneessa keskustassa. Myös Ixellesistä pohjoiseen oleva Matonge on hauska pikku-Kongo keskellä Belgiaa. Ja on siellä EU-alueellakin kauniita ja mielenkiintoisia kohtia, ne pitää vain löytää. Parlamentin takana oleva Leopoldin puisto on todella kaunis, Place Luxembourgin (parlamentin edustalla) terassit ovat hauskasti täynnä afterworkkaavia virkamiehiä iltaisin, ja Schuman-liikenneympyrästä (komission Berlaymontin ja neuvoston Justus Lipsiuksen rakennusten välissä) vähän eteenpäin on Cinquantenairen puisto, jossa sijaitsee Brysselin oma riemukaari, jonka päältä on hienot näkymät. Riemukaaren päälle pääsee sotamuseon aukioloaikoina kävelemällä museon lävitse (ei sisäänpääsymaksua).

  Että tiedoksi jos vielä tulee työmatkoja tuonne suuntaan. Niiden lomassa ei tietty ihan hirveästi ehdi, etenkin jos päivät ovat pitkiä ja väsymys painaa. 🙂

  1. Kiitoksia kommentista, sain taas paljon lisää tietoa! 🙂 Siis me liikuttiin vain keskustan ja EU-alueen ja Luisan ostosalueen välillä. Meidän piti kyllä mennä mm. sinne ruokamarkkinoille, mutta sitten iski väsymys. Joten ihan turistikulmilla mentiin koko reissu! 🙂 Ja oot ihan oikeassa, että kyllä niitä kauniita kulmia voi olla siellä virastoalueellakin ja oikeastaan oli kiva kävellä takaisin hotellille puiston läpi auringon paistaessa ja oli jotenkin ihan viikonloppufiilis 🙂

   Heh, siis joo, ne poliisit oli aika huvittaviakin. Siellä oli joku tapahtuma, jonka takia koko Brysseli oli ihan täyteen ammuttu poliiseja, ja niitä oli joka nurkilla useita. Ja sitten kun siellä oli samaan aikaan useampi mielenosoitus, niin poliisit oli niiden kilpien kanssa aina kytiksellä nurkan takana 😀 ei niitä kyllä tarvinnut ainakaan meidän nähden käyttää. Ja sitä en ymmärrä miksi ne siellä ravintolakadulla ravas, se oli koomista 😀

 8. Brysselikuvat kyllä olivat kivaa katseltavaa jo Instassa. Itse en pahemmin mitään kaupungista tiedä, mutta kuviesi perusteella voisin sinne helposti matkustaa esim. pitkäksi viikonlopuksi. Tuollainen ruookamatka ja rento fiilis kuulostaisi kyllä aikas hyvältä kombolta 🙂

  1. Brysseli taitaa olla minun lisäksi monille muillekin melko tuntematon. Mutta ehkä se on just siksi hyvä, sillä on aina kiva yllättyä positiivisesti! 🙂

  1. No olihan ne kyllä hyviä! Syötiin perinteiseen tyyliin pahvitötsästä majoneesikastikkeiden kera ja sitten illalla hieman fiinimmin simpukoiden kanssa. Ihanan rapeita!

 9. Ihania kuvia!! 🙂 Itse olen käynyt Brysselissä EU:n takia, mutta silloin oli aikaa myös kierrellä kaupungissa. Ruoka ja olut oli todella hyvää ja itselleni jäi hyvä fiilis kaupungista. Nuo ruokamarkkinat olisi pitänyt kokea, me käytiin vain sunnuntain torikirppareita kiertämässä 🙂

  1. Kiitos! Kyllä mullekin jäi ehdottomasti hyvä fiilis! Ja koska ruokamarkkinat jäi itselläkin kutkuttamaan, niin pitänee tehdä kaupunkiin joskus toinen reissu 😉 EU:lla tai ilman 😉

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: