Rannalla Santo Domingossa: Boca Chica

Dominikaaninen tasavalta oli haavekohteeni parisenkymmentä vuotta. Silti saan kiittää herra Bourdainia siitä, että lähdimme toteuttamaan haaveeni juuri nyt. Katselimme maasta kertovaa jaksoa telkkarista ja ihastuimme jo ruudunkin välityksellä Santo Domingoon, Samanaan ja Boca Chicaan. Samanaan emme päätyneet aikataulullisista syistä, mutta viimeksi mainittu Boca Chica tuli pääkaupungin lisäksi jossain määrin tutuksi. Ja se oli juuri sellainen, kuin telkkarista näimme. Ainakin sunnuntaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boca Chica on Santo Domingon lähellä, muutaman kymmenen kilometrin bussimatkan päässä oleva pieni rantakaupunki. Sen katukuva on samalla lailla hauskan värikäs kuin muuallakin, mutta se juttu on kuitenkin pitkä hiekkaranta. Ranta on hienohiekkainen ja kirkas vesi syvenee todella loivasti. Mutta se juttu ei ole periaatteessa edes se rantakaan, vaan se paikallinen meininki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bocachica4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiilis on parhaimmillaan viikonloppuisin, tai ainakin sunnuntaisin (kävimme itse sunnuntaina ja tiistaina). Paikalliset saapuvat rannalle suurin joukoin ja käsite perhe kattaa vähintään puolet suvusta. Rannalla vietetään koko päivä, syödään hyvin ja juodaan tilkka rommia, sekä tanssitaan ja lauletaan silloin kun siltä tuntuu. Oli mieletöntä seurata rantaravintolassa, kun iso porukka saattoi hyvän biisin kuultuaan alkaa hytkymään ja laulaamaan ihan tuosta noin vaan. Ja musiikki, se soi rannalla viikonloppuisin täysillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rannalla kaupustellaan yhtä jos toistakin syötävää ja juotavaa (ja kaikkea muutakin). Suosittuja on ainakin kookospähkinät, joiden mehu juodaan pillillä suoraan pähkinästä. Kookospähkinä pillillä jos mikä on merkki siitä, että olet paratiisissa! Lisäksi rannalla kiertää mm. erilaisia meren eläviä myyviä kalastajia ja jänniä tikkarin näköisiä kirsikan punaisia juttuja myyviä poikia. Olisin halunnut ostaa yhden maistiaisiksi, mutta juuri sillä hetkellä en nähnyt enää yhtään myyjää.

bocachica

bocachica3

Rantaravintolat myyvät lähes kaikki samaa ruokalistaa: erilaisia paistettuja tuoreita kokonaisia kaloja lisukkeineen, paistettua kanaa ja pastaa. Pasta annokset olivat yllättävän kalliita, mutta onneksi ne eivät houkutelleet muutenkaan. Myöhemmin huomasimme, kun viereiseen pöytään tilattiin kaksi pastaa, että hinta johtui siitä, että ne olivat kokonsa puolesta tarkoitettu koko suvulle ja ne tuotiin isoissa uunivuoissa pöytään! Kyseinen perhe oli tuonut mukanaan omat salaatit ja juomat, mutta tilasivat pastat ja maksoivat näin oleskelustaan rantaravintolan tuoleilla ja pöydillä koko päiväksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bocachica2

Me tilasimme yhden annoksen paistettua kanaa ja söimme sen puoliksi, mikä oli ihan riittävää lyhyelle rantapäivälle. Kun tulimme tiistaina uudemman kerran ja ranta oli huomattavasti rauhallisempi, halusin ehdottomasti tilata paistettua kalaa. Kala oli mielettömän hyvää, mutta osoittautui luultua kalliimmaksi. Kuten koko päivä ylipäätään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ranta on kaunis, mutta kuten aikaisemmin todettua, sen paras juttu on paikallinen meininki. Musiikin lisäksi paikalliset lapset ovat hauskaa katseltavaa: pellehypyt betonilaiturilta turkoosiin mereen kuuluu monen repertuaariin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutama sana vielä käytännön jutuista: Santo Domingosta pääsee Boca Chicaan edullisesti bussilla. Busseja lähtee ainakin Parque Enriqillon aukion läheltä ja kyydistä kannattaa hypätä esimerkiksi pienen puiston kohdalla. Busseista kannattaa ehdottomasti valita hieman kalliimpi expreso-vaihtoehto. Takaisin mennessä bussit vievät joskus aluksi moottoritien laidalla olevalle bussiasemalle, jossa bussia vaihdetaan Santo Domingon bussiin. Siirtobussi ei maksa mitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7 vastausta artikkeliin “Rannalla Santo Domingossa: Boca Chica

  1. Ihanan iloisia kuvia, näyttää tosi kivalta paikalta! Itsellänikin on Dominikaaninen Tasavalta ollut mielessä jo reilut kymmenen vuotta mielenkiintoisena kohteena. Ehkä joku päivä! 🙂

    1. Voin suositella kyllä! Siis jos kaipaa hienoja rantoja tai toisaalta värikästä ja hieman rähjäistä Karibia-fiilistä. Santo Domingo oli kaupunki minun makuun ja toisaalta Punta Canan rannat hienot (kuten on varmasti muuallakin ja jopa hienompia) ja Boca Chica taas omanlaisensa 🙂

  2. Näyttää kyllä kieltämättä paratiisilta! Ja Dommarit nousi häämatkakohdepohdinnan yhteydessä myös mun reissulistalle, joten pitää toivoa että sinne pääsisi vielä joku päivä. Ehkä sitten viimeistään 20 vuoden päästä. 🙂

    1. Juu eiku heti seuraava reissu sitten sinne 😉 Meilläkin mietitään jo häämatkan jälkeisiä reissuja, vaikka ei olla edes varattu koko häämatkaa vielä ja maailma olis aika avoin mennä minne tahansa 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: