IGTravelThursday / Matkabloggarin kotona -haaste!

Tänään IG-torstaina haluan yhdistää samaan postaukseen haasteen kaikille matkabloggareille! Saa siis toteuttaa ihan normaalina postauksena tai Instagram Travel Thursdayna, kun aihe liittyy kuitenkin matkailuun.

Tehtävä: Esittele kotisi. Kerro miten matkustaminen on vaikuttanut kotisi sisustukseen: mitä ideoita olet saanut maailmalta, mitä olet ostanut tai mitä keräilet matkamuistomielessä. Tarkoituksena ei ole esitellä välttämättä koko kotia, vaan vaikkapa pieniä osia siitä. Mikäli haluat, voit havainnollistaa inspiraatiosi lähteitä kuvien avulla.

Ja tässä siis paloja minun kodistani:

kuva 2-3

kuva 3-2

kuva 3

Olen aikaisemminkin kertonut, että otamme välillä reissun päältä mukaan muistoja: ilmaisjakelulehtiä, mainospostikortteja ja -julisteita, drinkkilistoja… Kotona muistot saavat ympärilleen kehykset ja toimivat persoonallisina tauluina.

kuva 1-2

Varsinaisia ostettuja matkamuistoja minulla ei ole juurikaan tätä kivistä norsua enempää. Ja tähänkin liittyy mukava muisto Intiasta, sillä ostin sen henkilöltä, joka oli tullut tutuksi loman aikana.

Sänky

Edellisellä reissullamme yövyimme New Yorkissa hyvätasoisessa hotellissa ja ihastuimme yhdessä yössä jenkkisänkyyn. En ole koskaan tykännyt erityisesti jenkkisängyn muhkeasta ulkomuodosta, mutta sitten hurahdin yhdessä yössä ja kotia tultuamme marssimme heti sänkykauppaan. Hankimme samalla ihanat isot tyynyt lisäämään hotellifiilistä. Tykkään hotellin vitivalkoisista lakanoista, mutta kotona vaihtelen kirjavien ja hillittyjen väliltä.

kuva 4-2

Matto

Keittiön mattomme kuvio muistuttaa minua espanjalaisista maurilinnoituksista. Pieni räsymatto lukuisine väreineen tuo minulle mieleen bocachicalaisen pyykkinarun iloisenkirjavan fiiliksen.

Tuoli

Ja väreistä puheen ollen, rakastan karibialaisia pastellisia rakennuksia ja erityisesti kaikkia mintunvihreitä, joita on vilahdellut niin Dom Repissä kuin Kuubassakin. Kotona olen tarttunut pensseliin ja maalannut yhtä jos toistakin lempivärilläni.

kuva 2-2 kuva 1-3

Ja totta kai kodissamme on jotain lempikaupunkiimme viittaavaa. Kuvakollaasista löytyy yksi pilvenpiirtäjäkuva ja olohuoneen seinältä näkymä Empire State Buildingista. Etsimme pitkään Nykin metrokartta -aiheista tapettia löytämättä sitä, joten päädyimme ostamaan erilaisia kylttejä sisältävän tapetin sen sijaan. Ei niin kiva kuin visioni metrokartasta, mutta menettelee ulkoeteisen seinässä!

Ja nyt on siis sinun vuoro esitellä oma kotisi! Vinkkaathan minulle kommenttiboksiin tai muuten, niin huomaan käydä lukemassa. Innolla odottaen!

IGTravelThursday on Instagram-kampanja, jossa tägätään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan kivoja matkailuaiheisia vinkkejä kiertoon kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjiä ovat Destination Unknown Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running with Wild Horses Veera Bianca. Oma Instagram-profiilini löytyy @auringonalla.

56 vastausta artikkeliin “IGTravelThursday / Matkabloggarin kotona -haaste!

 1. Mä oon niin pitkään miettinyt tämmösen postauksen tekemistä! Oon vaan odotellut, että saataisiin yks seinävaate laitettua paikoilleen ennen kuin ryhdyn kuvaamaan kämppää.. 😀 Mutta kiva haaste, otan kyllä osaa jahka kerkiän!

  1. Haha, kylläpä meillä on mennyt ideat yksiin! Minäkin mietin tätä ensimmäisen kerran jo viime kesänä tai syksynä, mutta sitten tuli muka kaikkea kiirettä, etten saanut toteutettua mitään. Jee kiva jos osallistut! 🙂

 2. Vau, olipa kiva postaus! Teidän koti näyttää aivan ihanalta, ja tää haaste on kyllä ihan huippu. Pitää tarttua siihen ehdottomasti.

  Tuo kivinorsu on kaunis! Ja vaikka pastellit eivät putoa mulle, oli aivan ihana lukea miten assosioit myös ne reissuun. Tästä postauksesta tuli jotenkin tosi kiva fiilis, kiitos siitä. (:

  1. Kiitos! Tämä oli mielessä jo silloin aikoja sitten, kun jotain vihjailinkin tästä haasteesta mitä kehittelin mielessäni 🙂 Odotan innolla, että pääsen kurkkaamaan teidän kaikkien koteihin 🙂

   Kuvasta ei oikein näy, mutta kivinorsun sisällä on pienempi norsu. Se on tosi symppis ja musta on hauska että se katselee meitä kirjahyllyn päältä.

   Jos minulla on joskus oma talo, niin veikkaan että maalaan sen mintunvihreäksi ulkoa ja tuon pienen palan Karibiaa keskellä Suomen metsiä 😀

 3. Ihana koti teillä! Paikallisten lehtien ja julisteiden keräily on ihan mahtava ajatus. Itsellä kun tulee aina lähetettyä vain postikortteja kotiin ja nytkään ne eivät ole edes tulleet perille…

  1. Kiitos! Olemme melkein jokaisella reissulla ottaneet mukaan jotain, mutta kaikki eivät ole lopulta päätyneet mihinkään. Lehtiä/julisteita ym on ainakin Nykistä, Chicagosta, Berliinistä ja Montenegrosta. Tykkään niistä kovasti 🙂

 4. Kivalta ja freesiltä näyttää! Ihania nuo julisteet! Olenkin jo tällaisen postauksen aiemmin tehnyt, joten en uutta enää tee (vaikka koti muuttuu vaihtelun haluisella jatkuvasti). Muuten toki osallistuisin haasteeseen! Hauska juttu muuten, itsekin heitin ilmoille tällä viikolla haasteen, hieman toisenlaisen tosin. 🙂 Tässä se kotini: http://www.city.fi/blogit/urbaaniviidakkoseikkailijatar/kurkistus+kotiini+kamppaani/124292

  1. Kiitos linkistä! Kävin heti kurkkaamaassa ja kommentoinkin mm. tapetista 😉 Pitääpä vielä tsekata se sun laittama haaste, unohdin sen äsken. Haasteet on kyllä kivoja 🙂

 5. Ihanan näköinen koti ja mahtava haaste! 🙂 Pitää muistaa tämä. Paikallisten lehtien keräilyssä on yksi ongelma, ne ei mahdu lopulta mihinkään. Toisaalta niistä voisi taiteilla jotain kivaa kotiin.

  1. Kiitos! Me on välillä roudattu kotiin jotain sellaistakin, mikä ei ole lopulta päätynyt mihinkään, niitä vaan tulee säilytettyä muutamia vuosia kunnes niistä raaskii luopua. Taisin juuri muutama viikko sitten laittaa roskiin Nykin reissulta 2011 mukaan otettuja lehtiä 🙂

 6. Kaunista sisustusta! Ja kuten muutkin kommentoijat, olen miettinyt samanlaista postausta ja nyt on hyvä syy 😀 itselläni on nähtävää ainakin jääkaapin ovessa 🙂

  1. Hauska kuulla, että tämä on ollut muillakin mielessä 🙂 Jään innolla odottamaan teidän toteutuksia! Ja jääkaapin oven esittelyä 😉

 7. Ihan mahtava juttuidea!! Ihania yksityiskohtia teidän kotona, tuli hirveä hinku ja uteliaisuus nähdä lisää! Tämä pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse ja kun koti alkaa näyttää taas kodilta joskus kesällä paluun jälkeen niin paneutua itsekin kuvaamaan matkajuttuja kotona.
  Täällä reissussa oon jo miettinyt tulevaa sisustusta ja kuinka saisi intohimon matkailuun integroitua omaan kotiin. Oon muuttanut niin monia kertoja ettei oikeastaan koskaan mikään asunto ole kerennyt muovautumaan ns. oman näköiseksi, nyt on siis halua panostaa vihdoinkin siihen, että asunnossa on muutakin kuin huonekalut 🙂

  1. Tämä on tilanne itsellänikin, koti on vaihtunut niin monta kertaa tässä vuosien aikana, että sellaista omanlaista ilmettä en ole niihin ehtinyt / vaivautunut luomaan. Ehkä jos sitä kohta rauhoittuisi ja voisi panostaa hitusen enemmän 🙂

  2. Kiitos! Ehkäpä joskus tulee vielä osa 2 ja lisää yksityiskohtia 😉 mä olen muuten oikea muuttamisen mestari, sillä muutin aikaisemmin (usein ilman ”pätevää syytä”) noin vuoden välein, kun kyllästyin asumaan samassa paikassa pidempään. Sen jälkeen olen säilönyt tavaroitani vanhempieni varastossa asuessani ulkomailla ja pikkuruisessa yksiössä, jonne ei viitsinyt tuoda kaikkea. Nykyisessä asunnossa, jota kutsun kodiksi, olemme asuneet kaksi ja puoli vuotta. Se on mun ennätys ja se ehkä näkyy sisustuksessakin 🙂

   1. Itsellä on myös nyt ollut suurin osa tavaroista säilössä 1,5 vuotta. Oikein innolla odotan, mitä kaikkea sieltä löytyykään ja pidän peukkuja pystyssä ettei mun kirjat ole tuhoutuneet ullakolla 😀

    Kannatan 2. osaa! Me ollaan nyt tältä reissulta ostettu jo jotain sisustusjuttuja niin ainakin niistä pääsee sitten kertomaan jo heti kesän alussa. Oon maailman huonoin pölyjen pyyhkijä ja pöly on ärsyttävintä ikinä, joten pitää kehitellä jotain toimivaa sen suhteen, että olisi tiettyjä tavaroita esillä, muttei liikaa ettei sitten sekoa sen kaiken pyyhkimisen kanssa 😀

   2. Sitä muuten äkkiä unohtaa mitä kaikkea tavaroita pahvilaatikoissa on säilössä! Minulla osa tavaroista oli varastossa vain 4-5kk ja loput hieman pidempään, mutta silti oli suorastaan jännä availla niitä laatikoita. Suurinta osaa ei tietenkään ollut edes kaivannut, mutta toisaalta oli ihana katsella taas välistä vanhoja tuttuja juttuja 🙂

    Sano muuta pölyjen pyyhkimisestä, ihan inhottavaa hommaa! En mä kyllä taida tykätä oikein muustakaan siivoamisesta 😀 Varsinkaan nyt keväällä, kun kaikki lika ja pöly näkyy vaikka kuinka yrittäis rätin kanssa heilua!

 8. Hauska idea! On kyllä kiva täyttää kotia kaikilla pienillä matkalta mukaan tarttuneila jutuilla, jotka voi monesti olla ilmaisiakin 🙂 Saas nähä onnistusinkohan saamaan jotain järkevää aikaiseksi, kun tällä hetkellä olis niinku kaksi kotia 😀 Mummonmökki Suomessa ja Espanjalainen maalaistalo täällä Andalusiassa. Jospa vaikka vähän vertailisin niitä keskenään 🙂

 9. Mukava postaus! Olet kivasti asetellut vierekkäin nuo inspiraation lähteet ja oman toteutuksen. Kotinne näyttää kauniilta, oli kivaa päästä kurkkaamaan yksityiskohtia! Näyttää kyllä hyvin paljon reissaajan kodilta :).

  1. Voi kiitos! Meillä näyttää nyt melko värikkäälle, kun olen taas inspiroitunut väreistä 🙂 Ja on tietenkin kiva katsella joka päivä muistoja reissuilta 🙂

  1. Kiva jos vilautat vähän teidän kotia siellä Norjassa, tämä haastehan ei vanhene 😉 Ymmärrän kyllä, että nyt on suorastaan runsauden pula reissujutuista sulla 😀

  1. Jes, kiva juttu! Ja kun en edes päässyt katsomaan sitä teidän kotia livenä, niin näänpähän edes makupaloja (ja tuun sit joskus myöhemmin!) 🙂

 10. Rupesin miettimään omaa kotiani tämän kannalta ja totesin, että ensinnäkin puolet matka-aiheisista kodin sisustuselementeistä on vanhempien kellarissa Suomessa, ja toisekseen se toinen puolisko on epämääräisesti jaettu Euroopan ja Amerikan kotien välille, osa yhä pahvilaatikoissa… Ei taida minusta olla sisustajaksi. 🙂

  1. Onneksi muistoesineet ei ole koskaan liian vanhoja esille laitettaviksi 🙂 Mutta Amerikan koti kiinnostaa kyllä vaikka ilman erityisiä matkailuun liittyviä sisustuselementtejä! Voisi heti katsella löytyykö mitään samaa kuin reilun kymmenen vuoden takaisten isäntäperhekokemuksieni juttuja 🙂

  1. Jes, tosi kiva kun osallistuit! Kävinkin jo kommentoimassa oman blogisi puolella, mutta unohdin mainita, että aika söpöä, että pieni nalle matkustaa mukanasi ❤

  1. Voi kiitos! Onpa kiva, jos otat haasteen vastaan 🙂 Hauskaa, että moni on tätä miettinyt aikaisemminkin. Ja ainakin minua kiinnostaa tosi paljon toisten sisustukset, joten olen ihan innoissani tästä 🙂

  1. Sun asunto onkin kauneimpia mitä olen nähnyt (kuvissa)! Sulla oli ilmeisesti tarkoitus tehdä jotain remonttia putkirempan yhteydessä? Inhottavaa varmasti olla evakossa, mutta sittenpähän on entistä ehompi koti loppukesästä 🙂 Näkisin kyllä mielelläni kuvia sun uudesta kodista sitten kun se valmistuu 🙂

  1. Kiitos! Ja kiitos kun osallistuit! Matkoilta tuodut asiat on kyllä tosiaan aarteita, kun niitä ei ihan heti saisi kaupasta hankittua 🙂

  1. Hienoa, odotan mielenkiinnolla postausta! Niitä on niin mukava lukea, pääsee vähän kurkistamaan toisten koteihin 😉 Minulla ainakin on jatkuva sisustusprosessi käynnissä 😀

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: