Kuvia Chicagosta

Kaksi päiväämme Chicagossa kuluivat varsin nopeasti, mutta onneksi meillä ei ollut hirveästi ennakkosuunnitelmia ja pitkää must do -listaa. Oikeastaan lähdimme reissuun perehtymättä kaupunkiin sen enempää ja ainakin oma Chicago-tietämykseni oli ihan olematonta. Tiesimme lähinnä, että haluamme nähdä 90 asteen kulman tekevän, maan yläpuolella kolistelevan metron, jokinäkymän pilvenpiirtäjineen ja Chicago-teatterin. Eli kaikki ne tyypillisimmät turistien kuvaamat jutut.

Chicagon keskusta, the Loop, osoittautui kuitenkin sopivan kokoiseksi päämäärättömälle vaeltelulle, sillä alue ei ole mitenkään suuren suuri vaan hyvinkin käveltävissä. Toisaalta tunnelma on urbaani ja katukuva hieman nykimäinen. Ihastuimme kaupunkiin kovasti ja menemme sinne varmasti joskus uudelleenkin, paremmalla ajalla ja ehkä vuorostaan kesäaikaan. Maineensa mukaisesti Chicago on tuulinen ja talvella se on paikka paikoin sietämätöntä. Onneksi meillä kävi tuuri ja sää oli välillä hyvinkin keväinen auringon paistaessa ja lumien sulaessa.

Mutta nyt kuvia kehiin! Palaan näihin vielä myöhemmin lisää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 vastausta artikkeliin “Kuvia Chicagosta

 1. Siellähän se neiti (rouva?) napottaa ihan itekin ja niin nättinä 🙂 Itsekään en tiedä muuta kuin nuo mitä mainitsitkin, että teillä oli tarkoitus nähdä. Samat itselläkin listalla sitten kesällä. Ja se Willis Tower sekä muut Billy Connollyn dokumentista tutut jutut. Mutta missä on tuo kupla ja erityisesti mikä on tuo valkoinen hetulatalo? :O

  1. Soon-to-be rouva kiittää 🙂 Harvoin olen itse kuvissa mukana, mutta pitihän se tyypillinen turistikuva ottaa 😀

   Willis Towerin kulmilla mekin käytiin kävelemässä, samoin muutamia muita kiintopisteitä otettiin välillä. Kupla on Millenium Parkissa oleva veistos Cloud Gate (The Bean), joka oli todella hauska! Otin siitä useampia kuvia ja esittelen ne myöhemmin. Tarkoitatkohan hetulatalolla tuota yhtä pilvenpiirtäjää, joka ikään kuin aaltoilee? 🙂 Se on Aqua Tower, varsin hauska sekin! Miten pitkä reissu teillä muuten on? 🙂

   1. Hetulalla tarkoitin juurikin tuota aaltoilevaa 🙂 Meillä on tulossa melkein kuukauden mittainen reissu poikki Amerikan maan Route66:lla huristaen ja poiketaan vielä Las Vegasiinkin ja San Franciscosta sitten lopulta kotiin.

    Jaa, häät tiedossa? Onko sinulla häihin liittyen blogia? 🙂

   2. Siinä riittääkin sitten aikaa mutta toisaalta myös paljon paikkoja, joissa niitä päiviä kuluttaa 🙂 Varmasti huippu reissu tiedossa!

    Juu häät on buukattu elokuulle, mutta hääblogia ei ole tiedossa 🙂 Häämatkasta tulee varmasti juttua sitten, kun aletaan tehdä varauksia ja aihe on ajankohtaisempi. Ei kuitenkaan lähdetä ihan suoraan juhlista häämatkalle 🙂

 2. Wau, tämä postaus kyllä sai mut haluamaan päästä Chicagoon kunnolla! Oltiin viime kesänä mennessä ja palatessa yötä roadtrippimme yhteydessä lentokenttähotellissa Chicagon kupeessa, mutta molemmilla kerroilla lentojen oltua myöhässä, emme ehtineet tutkimaan itse kaupunkia. Näyttää tosi kivalta, hienoja kuvia!

  1. Lentokenttä onkin aika kaukana keskustasta ja kun saavuttiin pimeällä eikä junamatkan aikana näkynyt muuta kuin moottoritien meluvallia, oli odotukset aika matalalla ensimmäisen päivän aamuna. Ja sitten olikin tällaisia maisemia vastassa! Tykkäsin ehdottomasti 🙂

 3. Vitsi Chicagossa näyttää kivalta! Ja Beanillakaan ei oo ihan niin paljon turreja kuin kesällä. 🙂 Cicago oli kyllä ihan mahtava kaupunki, ja sinne pitää päästä vielä joskus uudelleen. Jotenkin paljon samaa Nykin kanssa, mutta silti ihan erilainen.

  1. Mäkin tykkäsin siitä tosi paljon ja tosiaan samaa kuin Nykissä, mutta hieman eriä ja paremmin hahmotettavassa koossa. Voi tosiaan olla melko tiivis tunnelma Beanilla kesäaikaan, nytkin oli kuitenkin melko paljon porukkaa 🙂

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: