Parga, kauneinta Kreikkaa

Minut hurmataan kauneudella ja tunnelmalla. Pargassa riittää molempia.

Parga, joka sijaitsee Kreikan mantereella, on turkoosina kimaltava meri, jylhät kalliot ja suurimman kukkulan päällä linnoitus, kapeat pikkukujat rinteessä, johon kalastajakylä on rakennettu sekä aurinkoinen rantakatu, jossa on elämää aamusta iltaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paikalliset lapset leikkivät laiturilla kissanpentujen kanssa samalla, kuin aikuiset kalastavat ja Captain Hook -alus heiluu hiljalleen rantavedessä. Ravintolat tarjoavat herkullista kreikkalaista ruokaa ja ilahduttavat lopuksi pienellä lasilla ouzoa. Tai jotain muuta paikallista ruuansulattajaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parga on rappusia ja rinnettä, postikorttimaisemia ja kukkaloistoa, suloisia kissoja ja koiria, jotka viettävät aikaa kadulla, mutta kömpivät illalla kotiin reissuiltaan. Parga on sitruuna- ja oliivipuita, kreikkalaisia ja italialaisia ruokia, pikkukauppoja ja paikallisia tuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Parga on yksi kauneimmista paikoista, joissa olen käynyt. Ja ehdottomasti Euroopan kauneimpia. Sielu lepää, kun katselee elämänmenoa korkealta näköalaravintolasta illan pimetessä ja valojen syttyessä. Ja turkoosia merivettä voisi tuijotella tuntikausia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARauhallista lomaa etsivien kannattaa suunnata Pargaan toukokuussa, kun ravintoloissa on vielä vapaita pöytiä ja rannalla suorastaan väljää. Matkustan tästä lähtien Välimerelle aina toukokuussa, sillä kolmas kerta osoitti ajankohdan täydelliseksi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: